Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Sikeresen átrobogott Sárváron a Sörexpressz

2023.07.09

A Sárvári Sörexpressz és 23. Fúvószenei Várfesztivál rendezvényével folytatódott a sárvári fesztiválok sora június 30-án és július 1-jén. Az idei évben négy fúvószenekar lépett fel a rendezvényen, a könnyűzenei programok pénteken és szombaton este is megtöltötték a Nádasdy-vár udvarát.

Közös zenélés után mutatták be fesztiválprogramjaikat a fúvószenekarok

A Sörexpressz és 23. Fúvószenei Várfesztivál menetrend szerint elindult a Nádasdy-várban június 30-án. A sörfesztivált Kondora István polgármester és Ágh Péter országgyűlési képviselő nyitotta meg a színpadon jó szórakozást kívánva a közönségnek. Majd csatlakozott hozzájuk Dr. Máhr Tivadar alpolgármester, a fúvószenekar egyesület társadalmi megbízatású elnöke és ingyenes sörcsapolással indították el a sörfesztivált.

Ágh Péter, Kondora István és Dr. Máhr Tivadar ingyenes sörcsapolással indították el a sörfesztivált

Zoltán Erika koncertje forrósította fel a hangulatot a fesztivál első estéjén. Az énekesnő pályafutása több mint 35 évvel ezelőtt indult, amikor a siófoki Interpop Fesztiválon közönségdíjat nyert a Szerelemre születtem című számával, ami meghozta számára a várva várt sikert. Sárváron nemcsak ez a jól ismert sláger, de olyan dalok is felcsendültek, mint a Casanova, a Túl szexi vagy a Remetelány. 

Zoltán Erika a színpadon

Zoltán Erika után a Desperado, DJ Dominique és DJ Shepered lépett fel a vár udvarán június 30-án este. A fúvószenekari programok szombaton délután indultak a Posta téren fesztiválra hangoló térzenével, majd az együttesek bevonultak a Nádasdy-várba, ahol Kondora István polgármester nyitotta meg a fúvós programot. Az idei évben a Komáromi Egressy Fúvószenekar, a mosonmagyaróvári Kühne Koncert Fúvószenekar, a balatonkeresztúri Balaton M. & K. Fúvószenekar és a helyi Sárvári Koncertfúvószenekar lépett fel a fesztiválon. Közös zenélés után mutatták be fesztiválprogramjaikat a zenekarok.

A Sárvári Koncertfúvószenekar nyitotta a fellépők sorát

A Sárvári Koncertfúvószenekar nyitotta a fellépők sorát. Az együttes gyökerei 1910-be vezetnek vissza, azonban a mai modern fúvószene alapjait 1971-ben Pernecker János igazgató-karnagy alapozta meg. Az 1999-ben Szélesi Attila által életre hívott ifjúsági zenekar, 2005-ben egyesült a városi zenekarral. Azóta folyamatosan fejlődik, szép sikereket ér el a jelenlegi együttes vezetőjének, karnagyának szakmai vezetésével.

A Balaton M&K Fúvószenekar előadásával folytatódott a program Hajas Béla karnagy vezényletével. Az együttes a Marcali Városi Zeneiskola növendékeiből alakult 1987-ben, a zeneiskola kihelyezett osztályának székhelyén, Balatonkeresztúron. 1999-ben önálló egyesületté alakultak. Több éve a környék egyik legnépszerűbb együttesévé váltak, évi 40–50 fellépéssel. Szoros barátságban állnak a keresztúri környék hasonló zenekaraival, de a zenészbarátság az alapja széleskörű külföldi kapcsolataiknak is.

A mosonmagyaróvári Kühne Koncert Fúvószenekar 1949-ben alakult, jövőre ünneplik fennállásuk 75. évfordulóját. Tagjai nyugdíjasok, aktív dolgozók, diákok. A zenekari közösségben nevelkedett, ma már családdal rendelkező zenészek gyermekeikkel együtt tevékenykednek az együttes soraiban. Repertoárjuk széles körű: a hagyományos indulók, keringők, polkák mellett filmslágerek, könnyűzenei darabok is megtalálhatóak. Ifj.Vámos Gábor karnagy vezényletével léptek fel Sárváron.

Esténként ezrek látogattak el a Nádasdy-várba

Komárom Város Egressy Fúvószenekara 1997-ben alakult a Komáromi Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola növendékeiből. Létszámuk az évek alatt elérte a 60 főt, amely lehetővé teszi a minél nagyobb nyilvánosság előtti bemutatkozást és repertoár folyamatos bővítését. A zenekar több évben is megmérettette magát, 2006-ban „B” fokozaton, majd 2011-ben és legutóbb 2020 februárjában is „C” fokozaton koncert és szórakoztató kategóriában kiemelt arany minősítést kapott a MAFUMASZ zsűrijétől. A zenekart alapította és a kezdetektől vezényli, Szabó Ferenc: Hidas Frigyes és Nívó díjas karmester, a győri Széchenyi István Egyetem Művészeti karának tanára, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke, aki több mint harminc éve tanára a komáromi Egressy Béni Zeneiskolának is.

A Delta zenekar ismét Sárváron zenélt

Az esti órákra a Delta zenekar koncertjére több ezer emberrel telt meg a vár udvara, akik együtt énekelték, táncolták az együttes által előadott népszerű slágereket, aztán Lotfi Begi valamint Rico és Miss Mood zárta a fesztivált.

További híreink

Új helyre költözik az STKH sárvári irodája

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft Szatmár utcai Ügyfélszolgálati Irodája december 4-től új helyszínre költözik.

Tovább...
LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos Sárváron

LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos

2023.11.23

November 21-én ülésezett a sárvári képviselő-testület, több önkormányzati rendeletet is módosítottak a városatyák.

Tovább...
Kondora István, Dr. Máhr Tivadar, Dr. Palatka János, Szabó Zoltán az új rendelőben

Épül az új gyermekorvosi rendelő

2023.11.22

Két új gyermekorvosi rendelőt alakítanak ki a volt tüdőgondozó épületében. Az építkezés helyszínén járt Kondora István polgármester Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterekkel, továbbá Dr. Palatka Jánossal, a város új gyermekorvosával.

Tovább...
TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

2023.11.21

Ingyenes lakossági LED-csereprogram indul Sárvár Város Önkormányzata és a CYEB jóvoltából. A programba 2023. december 1. és 2023. december 31. között lehet regisztrálni.

Tovább...
Rendőrkapitányok köszöntése a sárvári városházán

Rendőrkapitányok köszöntése a Városházán

2023.11.08

Kondora István polgármester a Városházán fogadta Sárvár leköszönő és újonnan kinevezett rendőrkapitányát.

Tovább...
Munkába állt sárvár új gyermekorvosa

Munkába állt sárvár új gyermekorvosa

2023.11.08

November 2-án munkába állt az új sárvári gyermekorvos, Dr. Palatka János az 1. számú gyermekorvosi körzetben. Az előzményekről Kondora István polgármester és Szabó Zoltán alpolgármester adott tájékoztatást.

Tovább...

Kiemelt híreink

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Új helyre költözik az STKH sárvári irodája
Bővebben...

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

2023.11.21

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »