Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Befejeződött a Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése

2024.04.05

Sárvár Város Önkormányzata egy sikeres pályázati program keretében felújította és kibővítette a Szatmár utcai óvoda épületét. Március 26-án a Városháza Széchenyi termében megtartották a projekt zárórendezvényét. A Sárvár, Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése című projekt a Széchenyi Terv Plusz keretében valósult meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

A Városháza Széchenyi termében megtartották a projekt sajtónyilvános zárórendezvényét

A projekt sajtónyilvános zárórendezvényén részt vett többek között Kondora István polgármester, Dr. Máhr Tivadar alpolgármester, dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző, Darázsné Horváth Kornélia, a Sárvári Vármelléki Óvoda vezetője és Biró Ágnes intézményvezető-helyettes. A megjelenteket Hangonyi Zoltán projektmenedzser köszöntötte.

Kondora István elmondta, egy régóta várt és vágyott felújítás valósult meg a Szatmár utca 20. szám alatt lévő óvoda kibővítésével.

Kondora István elmondta, egy régóta várt és vágyott felújítás valósult meg

- Végre egy olyan épületet, amit eredetileg is gyermekintézménynek építettek, újra birtokba tudunk venni, és most már nemcsak a régen működő épületrészt, hanem azt is, ami a Szatmár utca ”fő utcai” oldala fele mutat. Látszik, hogy kívülről is nagyon szép színes ez az épület, és valóban olyan funkciók kerület bele, amik nagyon fontosak – fogalmazott a polgármester.

Befejeződött a Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése

A Sárvári Vármelléki Óvoda Szatmár utcai telephelyének fejlesztése keretében sor került az épület egyes helyiségeinek és belső udvarának felújítására, valamint új eszközök, így többek között bútorok, tároló szekrények, játszóeszközök beszerzésre. Az épület felújítása során új helyiségeket, így tornaszobát, játéktároló helyiséget, udvari játéktároló helyiséget, sportszertárat, foglalkoztatót, teakonyhát alakítottak ki.

Felújították a vizesblokkokat, a közlekedőket, a kiszolgáló helyiségeket. A belső munkálatok során kicserélték a padozatot és a padlóburkolatokat, a külső és belső nyílászárókat, átfestették a falakat. Felújították az óvoda belső udvarát is. Az óvodai nevelést segítő, szabványoknak megfelelő, akadálymentes épületrészt alakítottak ki. Az óvoda épületét megújuló energiaforrással látták el, és akadálymentes parkolót is létesítettek.

Kívül-belül megújult a Szatmár utcai óvoda

Darázsné Horváth Kornélia intézményvezető köszönetet mondott az önkormányzatnak, a tervezőknek és kivitelezőknek. Kiemelte, hogy a jövőben korszerű, kulturált, jól felszerelt környezetben tudják biztosítani a gyermeknevelést.

Darázsné Horváth Kornélia elmondta, a fejlesztés hozzájárul a szakmai munka hatékonyságához

- Az óvodafelújítás és -bővítés az önkormányzat sikeres pályázatának eredménye. Ez a kívül-belül való megszépülés nyilván azt hozza, hogy a szakmai munkának sokkal nagyobb tere lesz a pedagógusok szempontjából is, illetve a gyermekek élményközpontú tanulási folyamatának szempontjából is. A gyermekeknél a pálmát az óvoda külső színezése, illetve dekorálása vitte el, ezenfelül úgyszintén dobogós helye van a tornaszobának. Sokkal nagyobb mozgástere lesz az ide járó kisgyermekeknek, illetve a sok eszköz, amit kaptunk a pályázat során, ezek mind-mind hozzájárulnak a szakmai munka hatékonyságához – hangsúlyozta a Sárvári Vármelléki Óvoda intézményvezetője.

További híreink

Közel két milliárdos high-tech fejlesztést adtak át a Ságában

2024.05.23

Csaknem kétmilliárd forint értékben adtak át új, robotizált gépeket a Sága Foods Zrt. sárvári üzemében. A beruházás a Nemzetgazdasági Minisztérium Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Programjának köszönhetően valósulhatott meg. Ez a fejlesztés előszobája annak a nagyberuházásnak, amelynek keretében megépül városunkban az új Sága-üzem.

Tovább...

Tovább javul a Kertváros csapadékvíz-elvezetése

2024.05.22

A Kertváros csapadékvíz-elvezetésének javítása is része az „Élhető Sárvár” elnevezésű projektnek, amelyben több fontos beruházás valósulhatott meg az elmúlt időszakban Sárváron. A Kertváros esetében a lakosságot is bekapcsolták a projektbe, és egy szemléletformáló akció keretében esővízgyűjtő hordókat kaphattak a beruházással érintett utcák lakói.

Tovább...

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...

Érkeznek az új játékok a sárvári játszóterekre

2024.05.20

Folytatódott a játszóterek felújítása a tavaszi városi nagytakarítási és felújítási munkálatok keretében, érkeznek az új játszóeszközök.

Tovább...

Véget ért a jelöltállítás időszaka a választásra

2024.05.07

Véget ért a jelöltállítás időszaka az önkormányzati választásra május 6-án 16 órakor. Ekkor ült össze a helyi választási bizottság dr. Komáromi László elnökletével.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!