Cookie Consent by PrivacyPolicies.com
Polgármesteri köszöntő
Várostörténet
Infotár
Egészségügyi információk
Fesztiválok
Önkormányzati cégek
Intézmények
Díszpolgárok
Testvérvárosok
Egyházak
Civil- és sportszervezetek

Testvérvárosok

Sonntagberg (Ausztria)

Sárvár és Sonntagberg 1972-ben kötött parterségi megállapodást. Rosenau községen keresztül érhető el Sonntagberg, amely a XVIII. század óta Ausztria egyik közismert búcsújáróhelye.

Sárvár testvérvárosa - Sonntagberg

A hegytetőn álló Szent Szalvátor Kápolnába már 1438 óta járnak a zarándokok. A XVIII. században népszerűségét csak Mariazell múlta felül. A búcsújáró templomot a Seitenstetteni bencések építették 1712-1732 között. A szerény külsejű templom belső berendezése jelentős művészeti alkotásokkal díszített. A. Tassi architektúra festése adja D. Gran freskóihoz (1738-1743). A főoltárt a tiroli M. Hefele készítette 1751-ben. A márvány angyalfigurákat M. Schletterer faragta (1756-57) középpontjába helyezték el az ezüstkeretes kegyképet. Alatta a reliefen a sonntagbergi legenda látható. 

A legenda szerint e helyen az éhes pásztorfiú álmából ébredve kenyeret lelt. A szószéken Saul története látható. Az oltár két szent szobrát Mária Terézia királynő adományozta 1763-ban. A kincstár érdekességei a fogadalmi képek és a bécsi fiákeresek által ajándékozott kereszt (1731). A templom alatti kápolnában található a török-forrás, amely előtt - a monda szerint - 1529-ben egy portyázó török lábát törte. A plébánia 1652-ben épült, a belső termek stukkói XVIII. századból származnak.

Sárvár testvérvárosa - Sonntagberg

Steinheim an der Murr (Németország)

Sárvár testvérvárosa - Steinheim an der Murr
Bővebben...

Szinérváralja (Erdély, Románia - Seini)

Sárvár testvérvárosa az erdélyi Szinérváralja
Bővebben...

Kiemelt híreink

Pályázati felhívás sportcélú alaptámogatásra

2023.01.15

Pályázati felhívás sportcélú alaptámogatásra
Bővebben...

2023-as hulladéknaptárak Sárvár

2023.01.05

2023-as hulladéknaptárak Sárvár
Bővebben...
Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »