Cookie Consent by PrivacyPolicies.com
Polgármesteri köszöntő
Várostörténet
Infotár
Egészségügyi információk
Fesztiválok
Önkormányzati cégek
Intézmények
Díszpolgárok
Testvérvárosok
Egyházak
Civil- és sportszervezetek

Testvérvárosok

Steinheim an der Murr (Németország)

A németországi Steinheim an der Murr-al 1991 áprilisában került sor a testvérvárosi okmány aláírására. Németországban a Bottwar és a Murr folyó találkozásánál fekszik az elbűvölő, kb. 11.400 lakosú város, Steinheim an der Murr.

Sárvár testvérvárosa - Steinheim an der Murr

A folyó völgyek, a Löwensteini hegyek, a kaszálók, a mezők, a szőlőhegyek, valamint az erdők jellegzetes sváb földi tájat mutatnak be az idelátogatóknak. A táj az ősidők óta lakott, ahol 250.000 éve tudomány által Steinheimi embernek (Homo Steinheimensis) nevezett ősember élt. A római idők emlékét idézi a Kr. u. II. századi római fürdőház. 

A településről az első írásos említés 832-ben, a Lorrschi kódexben maradt fenn. A XII. században a Badeni őrgróf birtoka volt. Az udvarházat az 1255-ben alapított apácakolostor szerezte meg, amely kiépítette a kolostortemplomot. A Szent György templom 1500 körül épült, amelynek éke a késő gótikus stílusú szárnyas főoltár. A múlt idők emlékét idézi meg az 1686-ban épült csodaszép favázas Városháza-, előtte a piactéri kút található, mellette pedig az evangélikus Márton templom épülete emelkedik. Az evangélikus plébániaház 1594-ben készült.

Sárvár testvérvárosa - Steinheim an der Murr

Szinérváralja (Erdély, Románia - Seini)

Sárvár testvérvárosa az erdélyi Szinérváralja
Bővebben...

Uherske Hradiste (Csehország)

Sárvár testvérvárosa Uherske Hradiste
Bővebben...

Kiemelt híreink

Pályázati felhívás sportcélú alaptámogatásra

2023.01.15

Pályázati felhívás sportcélú alaptámogatásra
Bővebben...

2023-as hulladéknaptárak Sárvár

2023.01.05

2023-as hulladéknaptárak Sárvár
Bővebben...
Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »