Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Kétnapos jubileumi rockfesztivált szerveznek Sitkén

2023.03.28

Kettős jubileumra készül a Sitkei Rockfesztivált szervező Kápolnáért Kulturális és Sportegyesület. A vasi szervezet idén ünnepeli megalakulásának 35. évfordulóját, és immáron a 35. jótékonysági rockfesztivált rendezi meg a Kálvária-kápolnánál. A jubileumi programot sajtótájékoztató keretében ismertette az új elnökség.

A sitkei Kálvária-kápolnában tartottak sajtótájékoztatót
A sitkei Kálvária-kápolnában tartottak sajtótájékoztatót
Fotó: KKSE/Kiss György

A sitkei Kálvária-kápolnában jelentette be az egyesület megújult elnöksége, hogy kétnapos fesztivállal ünneplik a jubileumi évet. Színvonalas felhozatalt és számos újdonságot ígérnek a 35. Sitkei Rockfesztivál látogatóinak. Régi ismerősök, jubiláló együttesek, új arcok is érkeznek az országos hírű rockfesztiválra 2023. augusztus 25-26-án.

A sajtó képviselőit Kovács Ferenc, az egyesület elnöke köszöntötte. Felelevenítette az 1871-ben felszentelt kissitkei Kálvária-kápolna felújításának történetét, amely az 1980-as években kezdődött. Kiemelte Balázs Fecó szerepét, aki nélkül nem jöhetett volna létre a kápolna megmentése, a Sitkei Rockfesztivál.

Kovács Ferenc bejelentette, idén kétnapos lesz a sitkei fesztivál
Kovács Ferenc bejelentette, idén kétnapos lesz a sitkei fesztivál
Fotó: KKSE/Kiss György

- A megújult elnökség célja, hogy az elődök által lefektetett értékeket, hagyományokat tovább éltetve innovációkkal öregbítse Sitke, a kápolna, a rockfesztivál hírnevét – hangsúlyozta Pénzes László, az egyesület ügyvezető elnökhelyettese, aki öt pontban összegezte a 2023. évi újdonságokat.

Az egyesület számára nagy megtiszteltetés, hogy több neves támogató is csatlakozott céljaik megvalósításához. Felajánlotta támogatását a HELL Energy Kft, a CONOIL benzinkutak, a Linser Industrie Service Hungary Kft., a Sárvári COOP Kft., a Mazzag Fémforgácsoló Kft., a DRK Szombathely és a Geiger Craft Beer Kft. Pénzes László megköszönte a felsorolt vállalkozások felajánlásait, elmondta, hogy további támogatókat is szívesen várnak. A támogatókat vendégül látják a rendezvényen, egy Backstage sátrat hoznak létre a kápolnaudvarban.

A Sitkei Rockfesztivál történetében először online jegyelővételre is nyílik lehetőség. A fesztivál látogatói a Tixa.hu rendszeren keresztül vásárolhatják meg az Early bird (első 100-100 db jegy), illetve az elővételes jegyeket. Az elnökhelyettes kiemelte bár a költségek növekedtek, az egyesület próbálta alacsonyan tartani a jegyárakat, ezt részben a támogatók hozzájárulása tette lehetővé. Sitke továbbra is egy családbarát fesztivál, a 14 év alatti gyermekeknek ingyenes a belépés. A sajtótájékoztatót követően el is indult az online jegyértékesítés a 35. Sitkei Rockfesztiválra.

A szervezők a fesztiválozók biztonságára is nagy figyelmet fordítanak. Ennek részeként a teljes nézőtér megvilágítását tervezik, szabályozottan, a koncertélményt nem csökkentve. Így könnyebben és biztonságosabban tudnak a látogatók a domboldalon közlekedni a fellépések szünetében.

Pénzes László végezetül emlékeztetett, a Sitkei Rockfesztivál egy jótékonysági koncert, a bevételt elsősorban a kápolna felújítására, karbantartására fordítják a szervezők. Az egyesület célul tűzte ki, hogy következő lépésként a kétoldali ívelt lépcső felújítását valósítják meg, melyhez adományokat is fogadnak.

A megújult elnökség viszi tovább az örökséget
A megújult elnökség viszi tovább az örökséget
Fotó: KKSE/Kiss György

A kápolna felújítási munkálatairól Puklerné Kovács Erika okleveles építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök adott tájékoztatást.

Elmondta, hogy a közelmúltban elkészült Balázs Fecó emléktáblája, a színpad, valamint a színpadra vezető lépcső felújítása. Az egyesület pótolta elődei nagy adósságát és elkészült a térburkolat, amely a kápolna használhatóságát jelentős mértékben emeli, ráadásul akadálymentes. A csapadékvíz elvezetés is megújult a felső szinten.

- Jelenleg a legsürgetőbb feladat a kápolnához vezető kétoldalt lévő kissé megtört lépcső felújítása. Ezzel a felújítással a kápolna eredeti pompájában fog mutatni – hangsúlyozta.

A 35. Sitkei Rockfesztivál programja
A 35. Sitkei Rockfesztivál programja
Fotó: KKSE

A 35. jubileumi rockfesztivál programtervét Sebesi Sándor elnökségi tag ismertette.

- Vannak régi, régi-új, és elsősorban az amatőr zenekarok között teljesen új fellépők, amit a jövőben is fontosnak tartunk, hiszen szükség van a fiatal rockbandákra – fogalmazott.

A pénteki napon fellép a Susie & the Pills, a Leander Kills, az Ossian, és a Totális Metál – Pokolgép Évek.

Szombaton a Hamuzákis, az Echonald, a Red Rockets, a Tűzkerék XT, a Mobilmánia Vikidál Gyulával, a Lord, a Beatrice és a Zorall koncertezik Sitkén.

Sebesi Sándor ismertette a jubileumi programot
Sebesi Sándor ismertette a jubileumi programot
Fotó: KKSE/Kiss György

Az eseménnyel kapcsolatos bővebb információk elérhetőek a fesztivál megújult honlapján: www.sitkeirockfesztival.hu

További híreink

Győrfi Pál tartott sajtótájékoztatót az ügyeleti rendszerről

December 1-jén elindult az új ügyeleti rendszer

2023.12.04

December 1-jén elindult az Országos Mentőszolgálat által működtetett új orvosi ügyeleti rendszer Vas vármegyében is. Győrfi Pál, az OMSZ sajtószóvivője Szombathelyen tartott sajtótájékoztatót, amelyen Sárvár képviseletében Szabó Zoltán alpolgármester is részt vett.

Tovább...
Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

2023.12.04

Új, modern notebook-okat adtak át a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola hetedik évfolyamos diákjainak. Az átadáson Kondora István polgármester Szijártó Zsolt intézményvezetővel és Rozmán László tankerületi igazgatóval köszöntötte a tanulókat és szüleiket.

Tovább...
Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

2023.12.04

2023-ban első alkalommal hirdette meg a Nemzeti Örökség Intézete és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete a Családbarát Emlékhely díjat, azzal a céllal, hogy az emlékhelyeket a családok igényeihez igazodva alakítsák ki, azok vonzók legyenek a családok számára.

Tovább...
Új helyre költözik az STKH sárvári irodája

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft Szatmár utcai Ügyfélszolgálati Irodája december 4-től új helyszínre költözik.

Tovább...
LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos Sárváron

LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos

2023.11.23

November 21-én ülésezett a sárvári képviselő-testület, több önkormányzati rendeletet is módosítottak a városatyák.

Tovább...
Kondora István, Dr. Máhr Tivadar, Dr. Palatka János, Szabó Zoltán az új rendelőben

Épül az új gyermekorvosi rendelő

2023.11.22

Két új gyermekorvosi rendelőt alakítanak ki a volt tüdőgondozó épületében. Az építkezés helyszínén járt Kondora István polgármester Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterekkel, továbbá Dr. Palatka Jánossal, a város új gyermekorvosával.

Tovább...

Kiemelt híreink

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Új helyre költözik az STKH sárvári irodája
Bővebben...

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

2023.11.21

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »