Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Felavatták Takács Imre emléktábláját Rábasömjénben

2023.09.08

A rábasömjéni közösségi ház a helyben született Takács Imre költő nevét vette fel idén, a költészet napján. Kondor János festőművész elkészítette a költő emléktábláját, amelynek avató ünnepségére augusztus 31-én Takács Imre születésnapján került sor a közösségi ház falánál.

Varga Károly, Tamics Ibolya, Kondor János és Kondora István az emléktáblánál

A megjelenteket Tamics Ibolya, a Rábasömjénért Egyesület elnöke köszöntötte. Mint mondta, minden rábasömjéni büszke lehet arra, hogy Takács Imre, József Attila- díjas költő személyében ilyen híres szülötte van a városrésznek, aki korán elkerült innen, de erősen kötődött szülőfalujához, és a paraszti világ költője maradt.

Varga Károly önkormányzati képviselő arról szólt, hogy méltó lezárása az emléktábla avatása az elmúlt hónapokban lezajlott fejlesztéseknek, amelyek eredményeképpen kívül - belül megújulhatott a közösségi ház. Megemlékezett Wittinger Oszkárról, aki lokálpatriótaként a kezdeményezője volt annak, hogy emléket állítsanak Takács Imrének.  

Az ünnepségen Tamics Ibolya köszöntött

Az ünnepségen közreműködött Ódor Viktória, a Nádasdy Kulturális Központ munkatársa, aki Takács Imre Búcsú a szülőföldemtől című verséből adott elő egy részletet.  Megtisztelte jelenlétével az avatást Kondora István polgármester és Orbán István kanonok is, valamint a család képviseletében Varga Gyöngyi.

Az avatás után a Rábasömjénért egyesület vendégül látta a jelen lévőket, és lehetőség nyílt a Takács Imre kiállításmegtekintésére is, amely még a költészet napján nyílt a közösségi házban.

Megtisztelte a jelenlétével az eseményt Orbán István kanonok is

Takács Imre családjának segítségével egy kiállítás mutatja be a költő életútját, irodalmi életben betöltött szerepét. Az irodalmi alkotások kézzelfogható megjelenései, a kötetek mellett a tárlat válogatást közöl azokból a képzőművészeti alkotásokból, melyek szintén kifejezik a művészi tehetség sokoldalúságát.

További híreink

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...

Újabb szúnyoggyérítés lesz csütörtökön Sárváron

2024.07.03

A katasztrófavédelem múlt héten végzett földi, kémiai szúnyoggyérítést Sárváron. Ez csak csökkentette a vérszívók számát, de az elmúlt hetek csapadékos időjárása, a Rába áradása miatt a számuk továbbra is magas. Sárvár Város Önkormányzata a hozzá érkezett lakossági jelzések alapján úgy döntött, hogy a katasztrófavédelem által szervezett szúnyoggyérítés mellett saját forrásból is szervez irtást.

Tovább...

Bővül a térfigyelő kamerák száma

2024.06.30

Sárvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete június 27-én tartotta soron következő ülését a Városháza nagytermében. Bővül a térfigyelő kamerák száma, továbbra is támogatja a civil szervezeteket az önkormányzat.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!