Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Elkészült a Nádasdy-vár makettje

2022.05.20

Május elsején adta át hivatalos keretek között Szűcs Pál nyugalmazott rendőr alezredes Sárvár városa számára a Nádasdy-vár gyufaszálakból készült makettjét a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében.

Elkészült a Nádasdy-vár makettje

Pali bácsival 2018-ban hozta össze az élet a Vasvári Rétesfesztivál során Takács Zoltán Bálintot, a Nádasdy Ferenc Múzeum igazgatóját, ahol egy következő évi makettkiállításról meg is egyezett a mesterrel. 2019 nyarán 10 gyufaszálakból készült makettel mutatkozott be Szűcs Pál a Nádasdy-vár tornyában rendezett kiállításon. A népszerű kiállítás után a múzeumigazgató próbálta megnyerni a nyugalmazott rendőr alezredest a sárvári Nádasdy-vár makettjének elkészítésére, de nemleges választ kapott. Pali bácsit azonban a család rábeszélte a Nádasdyak ősi udvarának elkészítésére.

Az alkotás 21 hónap alatt készült el, 72 ezer gyufaszál felhasználásával. Az elkészült mű a legnagyobb alkotása Szűcs Pálnak. A makettet a mester önzetlenül, ellenszolgáltatás nélkül Sárvár városának ajándékozta, melyet a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében helyeztek el. A város nevében Dr. Máhr Tivadar alpolgármester vette át az ajándékot, aki elmondta, hogy nagy örömmel veszi át a város emblematikus épületének makettjét, amely minden sárvári számára egy meghatározó pont. Dr. Máhr Tivadar és Szűcs Pál az átadást ajándékozási szándéknyilatkozat kölcsönös aláírásával is megerősítették.

Elkészült a Nádasdy-vár makettje

A nyugalmazott rendőr alezredes az átadón elmondta, hogy ő alapvetően romos kastélyokat készít, mementoként a jövő nemzedékének, emiatt se vállalta elsőre a sárvári Nádasdy-vár elkészítését, hisz ez épp állapotban megtekinthető. A kihívás azonban izgalmasnak tűnt, emiatt belevágott a projektbe. A makett kialakítása során figyelt arra is, hogy ne csak a várfalakat készítse el, hanem a belső tereket is. Így, ha betekintünk a vár ablakain, láthatjuk a könyvtár falait, vagy akár a szalonsort.

Elkészült a Nádasdy-vár makettje

Takács Zoltán Bálint, a Nádasdy Kulturális Központ igazgatója megköszönte Pali bácsi mellett a család rábeszélését és a támogatását. A Nádasdy-vár makettje mellett megcsodálható Pali bácsi 11 gyufaszálakból készült kastélya is a Nádasdy Ferenc Múzeum kiállítási tereiben a nyár végéig. Hogy milyen is a vár a várban, azt minden érdeklődő megtekintheti a Nádasdy-vár dísztermében.

További híreink

Győrfi Pál tartott sajtótájékoztatót az ügyeleti rendszerről

December 1-jén elindult az új ügyeleti rendszer

2023.12.04

December 1-jén elindult az Országos Mentőszolgálat által működtetett új orvosi ügyeleti rendszer Vas vármegyében is. Győrfi Pál, az OMSZ sajtószóvivője Szombathelyen tartott sajtótájékoztatót, amelyen Sárvár képviseletében Szabó Zoltán alpolgármester is részt vett.

Tovább...
Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

2023.12.04

Új, modern notebook-okat adtak át a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola hetedik évfolyamos diákjainak. Az átadáson Kondora István polgármester Szijártó Zsolt intézményvezetővel és Rozmán László tankerületi igazgatóval köszöntötte a tanulókat és szüleiket.

Tovább...
Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

2023.12.04

2023-ban első alkalommal hirdette meg a Nemzeti Örökség Intézete és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete a Családbarát Emlékhely díjat, azzal a céllal, hogy az emlékhelyeket a családok igényeihez igazodva alakítsák ki, azok vonzók legyenek a családok számára.

Tovább...
Új helyre költözik az STKH sárvári irodája

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft Szatmár utcai Ügyfélszolgálati Irodája december 4-től új helyszínre költözik.

Tovább...
LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos Sárváron

LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos

2023.11.23

November 21-én ülésezett a sárvári képviselő-testület, több önkormányzati rendeletet is módosítottak a városatyák.

Tovább...
Kondora István, Dr. Máhr Tivadar, Dr. Palatka János, Szabó Zoltán az új rendelőben

Épül az új gyermekorvosi rendelő

2023.11.22

Két új gyermekorvosi rendelőt alakítanak ki a volt tüdőgondozó épületében. Az építkezés helyszínén járt Kondora István polgármester Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterekkel, továbbá Dr. Palatka Jánossal, a város új gyermekorvosával.

Tovább...

Kiemelt híreink

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Új helyre költözik az STKH sárvári irodája
Bővebben...

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

2023.11.21

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »