Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek Semmelweis-nap alkalmából

2023.07.08

Idén június 27-én került megrendezésre a hagyományos Semmelweis-napi ünnepség a Városháza nagytermében. Sárvár Város Önkormányzata nevében Kondora István polgármester köszöntötte a város egészségügyi dolgozóit, majd Dr. Niklai Erzsébet, a Sárvári Szent László Kórház főigazgatója és Dr. Wächter Walter vármegyei tisztifőorvos osztotta meg ünnepi gondolatait a kollégákkal.

A Semmelweis-napi kitüntetettek a város és egészségügyi szervek vezetőivel

A magyar egészségügy napja alkalmából hat személyt részesített kitüntetésben az önkormányzat. A kitüntetéseket Kondora István polgármester, Dr. Niklai Erzsébet főigazgató, Szabó Zoltán és Dr. Máhr Tivadar alpolgármesterek nyújtották át.

Sárvár Város Önkormányzata elismerését és köszönetét fejezi ki, ezzel együtt a „Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem” kitüntetést adományozta:

Dr. Horváth Mariannának, a Szent László Kórház – Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály – reumatológus szakorvosának, az emberek gyógyulása érdekében végzett magas szakmai színvonalú, segítőkész és humánus orvosi, valamint az egészségügy területén kifejtett több éves etikus, korrekt és következetes szakmai munkájáért.

Nagy Tímeának, a Szent László Kórház - Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály - szakápolójának, a betegellátás területén végzett 32 éves szakmai tevékenységéért, elhivatottságáért, a magas fokú, áldozatos szakápolói munkájáért.

Kondoráné Gombos Évának, a Szent László Kórház orvosi laboratóriumi diagnosztika laboratóriumi asszisztensének, a labordiagnosztikai ellátás területén végzett 40 éves asszisztensi munkájáért, elhivatottságáért, hivatása magas fokon történő műveléséért.

Kovács Zsanettnek, a Szent László Kórház – nappali ellátás – fizioterápiás szakasszisztensének, kiemelkedő szakasszisztensi munkájáért, a betegek fizioterápiás kezelése során nyújtott, az egészségügyi dolgozóhoz méltó magatartásáért.

Kondics Tamás Istvánné gyermekápolónak, kiemelkedő gyermekápolói szakmai elhivatottsága, empatikus, segítőkész hozzáállása elismeréseként.

Hérincsné Illés Anikónak, a Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központ védőnőjének, magas szakmai hozzáértéssel és lelkiismeretességgel végzett több évtizedes munkájának elismeréseként.

A sárvári védőnők a város, egészségügyi szervek és a gondozási központ vezetőjével

Az ünnepség keretében Kondora István polgármester a védőnőktől is elköszönt. Júliustól ugyanis átalakul a védőnői szolgálat. Az egészségügyi törvény módosításával a területi védőnőket a vármegyei irányító intézményekhez, Sárvár esetében a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházhoz rendelik.

Az önkormányzat virágcsokorral köszönte meg Hérincsné Illés Anikó, Soós Szilvia, Szemánné Lénárt Judit, Tölgyesi Krisztina, Horváth-Gömöri Éva, Herczeg Kitti és Horváth-Giczinger Dóra munkáját.

További híreink

Győrfi Pál tartott sajtótájékoztatót az ügyeleti rendszerről

December 1-jén elindult az új ügyeleti rendszer

2023.12.04

December 1-jén elindult az Országos Mentőszolgálat által működtetett új orvosi ügyeleti rendszer Vas vármegyében is. Győrfi Pál, az OMSZ sajtószóvivője Szombathelyen tartott sajtótájékoztatót, amelyen Sárvár képviseletében Szabó Zoltán alpolgármester is részt vett.

Tovább...
Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

2023.12.04

Új, modern notebook-okat adtak át a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola hetedik évfolyamos diákjainak. Az átadáson Kondora István polgármester Szijártó Zsolt intézményvezetővel és Rozmán László tankerületi igazgatóval köszöntötte a tanulókat és szüleiket.

Tovább...
Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

2023.12.04

2023-ban első alkalommal hirdette meg a Nemzeti Örökség Intézete és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete a Családbarát Emlékhely díjat, azzal a céllal, hogy az emlékhelyeket a családok igényeihez igazodva alakítsák ki, azok vonzók legyenek a családok számára.

Tovább...
Új helyre költözik az STKH sárvári irodája

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft Szatmár utcai Ügyfélszolgálati Irodája december 4-től új helyszínre költözik.

Tovább...
LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos Sárváron

LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos

2023.11.23

November 21-én ülésezett a sárvári képviselő-testület, több önkormányzati rendeletet is módosítottak a városatyák.

Tovább...
Kondora István, Dr. Máhr Tivadar, Dr. Palatka János, Szabó Zoltán az új rendelőben

Épül az új gyermekorvosi rendelő

2023.11.22

Két új gyermekorvosi rendelőt alakítanak ki a volt tüdőgondozó épületében. Az építkezés helyszínén járt Kondora István polgármester Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterekkel, továbbá Dr. Palatka Jánossal, a város új gyermekorvosával.

Tovább...

Kiemelt híreink

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Új helyre költözik az STKH sárvári irodája
Bővebben...

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

2023.11.21

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »