Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Programok

Díszítőművészek jubileumi kiállítása

Nádasdy-vár

2022. augusztus 07. vasárnap
11:00

A Sárvári Díszítőművész Szakkör 60 éves fennállását jubileumi kiállítással ünnepli, a megnyitóra 2022. augusztus 7-én, vasárnap 11 órakor a Galéria Arcisban kerül sor.

Díszítőművészek jubileumi kiállítása

A szakkör 1962-ben kezdte meg működését Beszprémy Józsefné Babi néni vezetésével. Majd mikor Babi nénit a munkája Szombathelyre szólította, 1976-ban Sáry Sándorné Pupp Ilona vette át a szakkör vezetését. Ica néni haláláig 1989-ig lelkesedéssel nagy odaadással vezette a szakkört. Ica néni halála után 1989-ben tanítványa Varga Mária vette át a szakkörvezetői teendőket. Marika vezetése alatt a szakkör több regionális, országos és megyei kiállításon vett részt. Marika 2018-ban átadta a szakkör vezetői teendőket Biró Lászlónak, de szakmai irányítóként most is részt vesz a szakkör életében.

A szakkör a magyarság, Magyarország szinte minden tájegységének hímzését készíti már 60 éve. Fő feladatuknak tartják a nyugat-dunántúli, a rábaközi, a vasi hímzéskultúra megörökítését. A szakkör idei jelmondata "60 éve Öltünk és Örökítünk" a kiállításuknak is ezt a címet adták.

Sárvár Város Önkormányzatától és a Nádasdy Kulturális Központtól, valamint a közművelődési alapítványtól minden támogatást megkapnak működésükhöz, amiért köszönetüket fejezik ki.

A kiállítást Kondora István, Sárvár Város Polgármestere nyitja meg.

Köszöntőt mond Babi néni lánya, Beszprémy Katalin, a Népi Iparművészeti Tanácsadó Testület elnöke.

A megnyitót a Sárvári Néptánckör Egyesület műsora színesíti.

Simon-Júdás Napi Országos Kirakodóvásár

Simon-Júdás Napi Országos Kirakodóvásár Sárvár
Bővebben...

Valahol Európában - a sárvári színjátszócsoport előadása

Valahol Európában - a sárvári színjátszócsoport előadása
Bővebben...

Kiemelt híreink

Lakossági fórum

2023.03.19

Lakossági fórum Sárváron
Bővebben...

2023-as hulladéknaptárak Sárvár

2023.01.05

2023-as hulladéknaptárak Sárvár
Bővebben...
Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »