Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Zenészportrék a Sárvári ZeneHázában

2021.12.18

„Csak zene, csak arcok” címmel nyílt meg a Sárvári ZeneHázában Kereszty Gábor fotókiállítása, aki régóta fotóz és publikál zenei, előadóművészeti eseményekről készült felvételeket.

Zenészportrék a Sárvári ZeneHázában

Az érkezőket Nagy György és Vajda András közös muzsikája fogadta, akik a megnyitón többször, több műfajban mutatták meg zenei tehetségüket. Akár házi tárlatnak is tekinthető Kereszty Gábor zenészportrékat felvonultató kiállítása a ZeneHázában. Erre utalt köszöntőjében Szélesi Attila, a művészeti iskola igazgatója. – „Valami Jazz” címmel korábban már volt egy hasonló tematikájú fotókiállítás a Nádasdy-vár Folyosó Galériájában, ahol a Sárvári Fotóklub tagjai örökítették meg az elmúlt 10 év sárvári dzsesszkoncertjeit – fogalmazott megnyitójában Gróf István zenei szakíró.

 

Kereszty Gábor sok évtizede fotografál és az elmúlt években látható kiállításaira egy-egy kigondolt, megálmodott anyaggal készült. A mostani sorozat a zenében ihletett embert állítja a középpontba.

 

– Ez a tárlat szinte ide született, zenei fotók a ZeneHázában. Amikor elkészült az épület, már akkor gondolkodni kezdtem a most megvalósult kiállításon. A jazz mellett a rock, a könnyűzene különböző műfajain át kedves képeim közé tartoznak a régi zenét ábrázoló felvételek is – fogalmazott Kereszty Gábor. A képeken számos műfaj ismert művészei szerepelnek, és a fotókon feltűnnek sárvári előadók is.

További híreink

Győrfi Pál tartott sajtótájékoztatót az ügyeleti rendszerről

December 1-jén elindult az új ügyeleti rendszer

2023.12.04

December 1-jén elindult az Országos Mentőszolgálat által működtetett új orvosi ügyeleti rendszer Vas vármegyében is. Győrfi Pál, az OMSZ sajtószóvivője Szombathelyen tartott sajtótájékoztatót, amelyen Sárvár képviseletében Szabó Zoltán alpolgármester is részt vett.

Tovább...
Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

2023.12.04

Új, modern notebook-okat adtak át a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola hetedik évfolyamos diákjainak. Az átadáson Kondora István polgármester Szijártó Zsolt intézményvezetővel és Rozmán László tankerületi igazgatóval köszöntötte a tanulókat és szüleiket.

Tovább...
Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

2023.12.04

2023-ban első alkalommal hirdette meg a Nemzeti Örökség Intézete és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete a Családbarát Emlékhely díjat, azzal a céllal, hogy az emlékhelyeket a családok igényeihez igazodva alakítsák ki, azok vonzók legyenek a családok számára.

Tovább...
Új helyre költözik az STKH sárvári irodája

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft Szatmár utcai Ügyfélszolgálati Irodája december 4-től új helyszínre költözik.

Tovább...
LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos Sárváron

LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos

2023.11.23

November 21-én ülésezett a sárvári képviselő-testület, több önkormányzati rendeletet is módosítottak a városatyák.

Tovább...
Kondora István, Dr. Máhr Tivadar, Dr. Palatka János, Szabó Zoltán az új rendelőben

Épül az új gyermekorvosi rendelő

2023.11.22

Két új gyermekorvosi rendelőt alakítanak ki a volt tüdőgondozó épületében. Az építkezés helyszínén járt Kondora István polgármester Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterekkel, továbbá Dr. Palatka Jánossal, a város új gyermekorvosával.

Tovább...

Kiemelt híreink

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Új helyre költözik az STKH sárvári irodája
Bővebben...

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

2023.11.21

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »