Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Zenészportrék a Sárvári ZeneHázában

2021.12.18

„Csak zene, csak arcok” címmel nyílt meg a Sárvári ZeneHázában Kereszty Gábor fotókiállítása, aki régóta fotóz és publikál zenei, előadóművészeti eseményekről készült felvételeket.

Zenészportrék a Sárvári ZeneHázában

Az érkezőket Nagy György és Vajda András közös muzsikája fogadta, akik a megnyitón többször, több műfajban mutatták meg zenei tehetségüket. Akár házi tárlatnak is tekinthető Kereszty Gábor zenészportrékat felvonultató kiállítása a ZeneHázában. Erre utalt köszöntőjében Szélesi Attila, a művészeti iskola igazgatója. – „Valami Jazz” címmel korábban már volt egy hasonló tematikájú fotókiállítás a Nádasdy-vár Folyosó Galériájában, ahol a Sárvári Fotóklub tagjai örökítették meg az elmúlt 10 év sárvári dzsesszkoncertjeit – fogalmazott megnyitójában Gróf István zenei szakíró.

 

Kereszty Gábor sok évtizede fotografál és az elmúlt években látható kiállításaira egy-egy kigondolt, megálmodott anyaggal készült. A mostani sorozat a zenében ihletett embert állítja a középpontba.

 

– Ez a tárlat szinte ide született, zenei fotók a ZeneHázában. Amikor elkészült az épület, már akkor gondolkodni kezdtem a most megvalósult kiállításon. A jazz mellett a rock, a könnyűzene különböző műfajain át kedves képeim közé tartoznak a régi zenét ábrázoló felvételek is – fogalmazott Kereszty Gábor. A képeken számos műfaj ismert művészei szerepelnek, és a fotókon feltűnnek sárvári előadók is.

További híreink

Közel két milliárdos high-tech fejlesztést adtak át a Ságában

2024.05.23

Csaknem kétmilliárd forint értékben adtak át új, robotizált gépeket a Sága Foods Zrt. sárvári üzemében. A beruházás a Nemzetgazdasági Minisztérium Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Programjának köszönhetően valósulhatott meg. Ez a fejlesztés előszobája annak a nagyberuházásnak, amelynek keretében megépül városunkban az új Sága-üzem.

Tovább...

Tovább javul a Kertváros csapadékvíz-elvezetése

2024.05.22

A Kertváros csapadékvíz-elvezetésének javítása is része az „Élhető Sárvár” elnevezésű projektnek, amelyben több fontos beruházás valósulhatott meg az elmúlt időszakban Sárváron. A Kertváros esetében a lakosságot is bekapcsolták a projektbe, és egy szemléletformáló akció keretében esővízgyűjtő hordókat kaphattak a beruházással érintett utcák lakói.

Tovább...

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...

Érkeznek az új játékok a sárvári játszóterekre

2024.05.20

Folytatódott a játszóterek felújítása a tavaszi városi nagytakarítási és felújítási munkálatok keretében, érkeznek az új játszóeszközök.

Tovább...

Véget ért a jelöltállítás időszaka a választásra

2024.05.07

Véget ért a jelöltállítás időszaka az önkormányzati választásra május 6-án 16 órakor. Ekkor ült össze a helyi választási bizottság dr. Komáromi László elnökletével.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!