Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Milliót léptek és milliót nyertek a Nádasdy és a Szent László iskolák

2024.02.02

Sárvár Város Önkormányzata intézményenként 150 ezer forint értékű sportszertámogatásban részesítette a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskolát és a Szent László Katolikus Általános Iskolát a „Millió lépés az iskoládért” programban való eredményes részvételért. Mindkét iskola kimagasló teljesítményt nyújtott, 2325 oktatási intézmény közül kerültek be a TOP 10-be.

Dr. Máhr Tivadar, Ördög Tibor, Szijártó Zsolt és Kondora István a diákokkal

A Városházán köszöntötte Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester a Nádasdy iskola és a Szent László iskola képviseletében megjelent igazgatókat, diákokat.

A városvezetők Sárvár Város Önkormányzata nevében köszönetüket fejezték ki az intézményeknek a „Millió lépés az iskoládért” országos program őszi fordulójában nyújtott kimagasló teljesítményükért. A Nádasdy iskola országosan a 8., Vas vármegyében első helyezett lett, a katolikus iskola országos 10. és vasi második helyen végzett.

Az önkormányzat elismerése jeléül 150 ezer forint értékű sportszertámogatásban részesítette mindkét intézményt, az ezekről szóló támogatói okleveleket Szijártó Zsolt és Ördög Tibor iskolaigazgatóknak nyújtották át. A gyermekeknek egy-egy Sárvár feliratú csokoládét ajándékoztak.

A „Millió lépés az iskoládért” országos program őszi fordulójában a szervezők sorsolást tartottak a résztvevők között, amelyen 100 iskola juthatott 1-1 millió forinthoz, melyet sportszervásárlásra tudnak majd fordítani. Mind a Nádasdy, mind a Szent László iskola szerencsésnek mondhatja magát, hiszen nyertek 1-1 millió forintot. A Gárdonyi iskolának már a tavaszi fordulóban sikerült megnyernie az 1 millió forintos támogatást.

Az országosan a 8. helyen, Vasban pedig az első helyen végzett Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola 650 résztvevővel 75.81 kékkört teljesített. Az országos 10. és vasi második Szent László Katolikus Általános Iskola 527 résztvevővel 69.22 kékkört tudhat magáénak.

A program őszi kihívásában is részt vehetett bárki a diákok és tanárok mellett, aki mozgással szerette volna segíteni az általa választott iskolát. Egy mobilapplikáció, amelyet le kellett töltenie a résztvevőknek, 60-féle mozgásformát alakított lépésszámokká, ezek adták össze a kilométereket. Ezeket a kilométereket az Országos Kéktúra hosszával, azaz 1172 kilométerrel váltották át, így alakulhattak ki a végső „kékkör” teljesítmények.

A sárvári iskolák nemcsak a versenyben léptek nagyot, de „nagy lépést tettek” az egészséges, sportos életmód megszerettetése érdekében is. Bízunk abban, hogy a diákok a jövőben is folytatják a kilométerek gyűjtögetését!

További híreink

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.07.20

A képviselők módosították a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló rendeletet, kezdeményezték a sárvári gyermekorvosi alapellátási körzetek átalakítását, hozzájárultak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő új beruházásához.

Tovább...

Telt házzal robogott be a Sörexpressz a Nádasdy-várba

2024.07.20

Pénteken este kezdetét vette a Sörexpressz és XXIV. Sávári Fúvószenei Várfesztivál a Nádasdy-vár Sárvárban. A Sárvári Koncertfúvószenekar rendezvényét Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg előbb a rendezvény színpadán, majd ingyenes sörcsapolással.

Tovább...

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!