Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

2023.12.04

Új, modern notebook-okat adtak át a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola hetedik évfolyamos diákjainak. Az átadáson Kondora István polgármester Szijártó Zsolt intézményvezetővel és Rozmán László tankerületi igazgatóval köszöntötte a tanulókat és szüleiket.

Rozmán László, Kondora István és Szijártó Zsolt az átadón

A kormány folytatja a magyar köznevelés digitalizációját, a Klebelsberg Központon keresztül országszerte 140 ezer notebook-ot osztanak ki a 7. és 10. évfolyamos diákoknak. Sárvárra összesen 186 laptop érkezett.

Az átadón Rozmán László tankerületi igazgató kiemelte: a Sárvári Tankerületi Központ diákjaihoz 839 eszköz érkezik, ebből 341 a Sárvári Járásban kerül kiosztásra, itt igényelték a legmagasabb számban a notebookot. Kiemelte, hogy aki regisztrált az meg is kapja az eszközt.

A Nádasdy iskola könyvtárában osztották ki a notebookokat

Sárváron mindegyik általános iskolában kaptak notebookot a diákok. A Nádasdyba 68, a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskolába 79, a Szent László Katolikus Általános Iskolába 39 eszköz érkezett, így összesen 186 notebookot osztanak ki a városban.

Ágh Péter országgyűlési képviselő a notbook - átadások kapcsán emlékeztetett: a 2020-as világjárvány következtében bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarend időszakában és az időszakosan elrendelt online oktatás során megélt tapasztalatok rámutattak arra, hogy a tanulók jelentős része azért nem tud vagy nem megfelelő mértékben tud részt venni az online oktatásban, mert nincs saját használatú eszköze, vagy ha van, az nem rendelkezik megfelelő paraméterekkel.

Az első laptopot Szijártó Zsolt nyújtotta át

- Az ismeretanyag átadásában ma már nagyon fontosak a digitális eszközök. Köszönjük a Magyar Kormány támogatását, és Ágh Péter képviselő úr segítségét – mondta Kondora István polgármester.

További híreink

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.07.20

A képviselők módosították a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló rendeletet, kezdeményezték a sárvári gyermekorvosi alapellátási körzetek átalakítását, hozzájárultak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő új beruházásához.

Tovább...

Telt házzal robogott be a Sörexpressz a Nádasdy-várba

2024.07.20

Pénteken este kezdetét vette a Sörexpressz és XXIV. Sávári Fúvószenei Várfesztivál a Nádasdy-vár Sárvárban. A Sárvári Koncertfúvószenekar rendezvényét Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg előbb a rendezvény színpadán, majd ingyenes sörcsapolással.

Tovább...

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!