Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Eredicsné Mayer Éva és Pernecker Csilla megyei kitüntetésben részesült

2024.03.21

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából a Vas Vármegyei Közgyűlés március 14-én tartott ünnepi ülést a vasegerszegi művelődési házban. A megemlékezés keretében Vas Vármegye Szolgálatáért „Oktatási Tagozata” elismerésben részesült Eredicsné Mayer Éva, a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola tanára és Pernecker Csilla, a Sárvári Tinódi Gimnázium tanára.

Eredicsné Mayer Éva és Pernecker Csilla megyei kitüntetésben részesült

A kitüntetetteket Kondora István polgármester Vámos Zoltán főispánnal és dr. Kondora Bálinttal, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnökével köszöntötte.

Eredicsné Mayer Éva a díjátadón

Eredicsné Mayer Éva 1984 óta tagja a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola pedagógus közösségének. Kezdetben matematikát és testnevelést, 1994-től német nyelvet is tanít. Pedagógiai ismereteit folyamatosan bővíti. A Diákönkormányzat munkáját segítő tanárként a közösségi életbe történő beilleszkedésre, egymás segítésére, elfogadásra, kooperatív együttműködésre ösztönzi tanulóit. Rendkívül sokrétű programokkal, tartalmas szabadidős elfoglaltságokkal teszi változatossá az iskolai mindennapokat. Diákjai évek óta eredményesen szerepelnek a tanulmányi és sportrendezvényeken. Alkotó gondolkodásmódjával, a feladatok pontos végrehajtásával, iskolája és tanulói iránti elhivatottságával minta a felnövekvő pedagógus nemzedék számára.

Pernecker Csilla a díjátadón

Pernecker Csilla 1985-től a sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskolában kezdett tanítani, ahol osztályfőnöki feladati mellé karnagyként megkapta az iskola 70 fős gyermekkórusát is. Az iskola kulturális életének szervezője, az iskola és a városi rendezvények állandó szereplői lettek diákjaival. 1993-ban a sárvári Tinódi Gimnáziumban folytatta pályáját. Énektanári és kórusvezetői munkája mellett osztályfőnöki feladatokat is ellátott, majd 1998-ban magyar nyel és irodalom szakos középiskolai tanári diplomát is szerzett. A gimnázium kulturális életének egyik irányítója lett. Mindkét tantárgya kiváló lehetőséget kínál arra, hogy felkeltse tanítványai érdeklődését a művészetek iránt, amelyet személyes példamutatással is erősít. A tehetséggondozás feladatát a rendszeres, tanórán kívüli munkával valósította meg. Nemcsak a tehetséges, hanem a hátrányos helyzetű diákoknak is segítséget nyújt. Eddigi pályafutása alatt mindig is törekedett a hiteles, korrekt, következetes pedagógusi magatartásra. 2001-2018 között az ikervári Castrum Gemini Énekegyüttest is vezetette.

További híreink

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.07.20

A képviselők módosították a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló rendeletet, kezdeményezték a sárvári gyermekorvosi alapellátási körzetek átalakítását, hozzájárultak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő új beruházásához.

Tovább...

Telt házzal robogott be a Sörexpressz a Nádasdy-várba

2024.07.20

Pénteken este kezdetét vette a Sörexpressz és XXIV. Sávári Fúvószenei Várfesztivál a Nádasdy-vár Sárvárban. A Sárvári Koncertfúvószenekar rendezvényét Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg előbb a rendezvény színpadán, majd ingyenes sörcsapolással.

Tovább...

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!