Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

2023.05.22

A Sárvári Tinódi Gimnázium, a Sárvári Turisztikai Technikum és a Barabás György Műszaki Szakképző Iskola végzős diákjai május 5-én ballagtak, és bízunk abban, hogy sikerrel teljesítettek az írásbeli vizsgákon.

Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

A gimnázium és a technikum végzős osztályai az utolsó csengőszó elhangzásakor elindultak az osztálytermekből, és végigballagtak a gimnázium folyosóin osztályfőnökeik, Vígh Viktor, Kovács Beáta, és Csuporné Horváth Mária vezetésével.

A feldíszített tornacsarnokban először a 12.A osztályból Haraszti Kincső, Horváth Csongor és Pipics Jázmin szavalatát hallgathatták meg az ünneplők, majd Schubert duettek következtek az iskola énekkarának előadásában, Pernecker Csilla vezényletével.

A maradó diákok nevében Majerhoffer Noémi 11.B osztályos tanuló emlékezett az együtt töltött évekre. A búcsúzó osztályok képviseletében Vocelka Virág és Balogh Ádám 12.B osztályos tanulók köszöntek el az iskolától, a tanároktól és a diáktársaktól.

A hagyományok szerint a gimnáziumi ballagáson adták át az iskola egykori igazgatójának, Medvegy Antalnak a nevét viselő díjat a legkiválóbb végzős diáknak. Az elismerést a Tinódi Gimnáziumért Alapítvány adományozza a nevelőtestület által kiválasztott tanulónak. A 2022/2023-as tanévben a Medvegy Antal díjat Vocelka Virág 12.B osztályos tanuló vehette át kiváló tanulmányi eredményéért, magas szintű nyelvtudásáért.

Némethné Rádl Krisztina, a Sárvári Tinódi Gimnázium igazgatója búcsúztatta el a végzősöket. - Én úgy látom, hogy közületek sokan felelősségteljesen, a jövőtök felé határozott elképzelésekkel indultok, az újra fogékony, nyitott, céltudatos ifjú emberek vagytok. Kívánom, hogy mindannyian megtaláljátok a boldogsághoz, a sikeres élethez vezető utat! – szólt az igazgatónő.

 

Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

A Sárvári Tinódi Gimnázium és a Sárvári Turisztikai Technikum három végzős osztálya az intézmény tornacsarnokában tartott ünnepség után átballagott a Nádasdy-vár udvarára, ahol Kondora István polgármester köszöntötte a végzősöket. - Az út, amely előtt álltok, nehéz és rögös lesz, de tehetséggel és szorgalommal, a fiatalság lendületével megoldjátok az előttetek tornyosuló feladatokat – mondta a polgármester.

Ajándékul a ballagóknak elénekelték a „Legyetek Jók, ha tudtok” című dalt, majd Hevér Mihályné, a Sárvári Turisztikai Technikum igazgatójának ünnepi gondolatait hallgathatták meg a ballagók.  A televízióban a közelmúltban látható a Boldog Brenner János életéről szóló sorozat „Legyetek szeretettel” címére utalt beszédében az igazgatónő.  - A legfontosabb: Legyetek tisztelettel, és szeretettel embertársaitok iránt, figyelemmel, segítőkészséggel forduljatok egymás felé. Az ember társaslény, közösségben érzi jól magát igazán – mondta Hevér Mihályné.

A technikumi 12.C osztály tagjainak szavazata alapján a közösségért végzett munkája elismeréseként emlékplakettet vehetett át Magyar Blanka Ilona.

Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

Az ünnepelt osztályok a zászló után haladva a Tinódi Emlékműhöz vonultak, hogy még egyszer utoljára tisztelegjenek az iskola névadójának emléke előtt is. 

Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

A Barabás György Műszaki Szakképző Iskolában május 5-én délután került sor a ballagási ünnepségre.  Az intézményben 5 osztály 71 tanulója ballagott el, így automatikai technikusok, informatikai rendszer üzemeltetők, villanyszerelők és kereskedelmi értékesítők. A hagyományokhoz hűen a Várparkban került sor az ünnepségre.

Talabér Csaba, a Barabás iskola igazgatója ünnepi beszédében arról szólt, hogy a szülők gondoskodása, szeretete végig kísérte a diákokat a megkezdett úton. - Tanáraitok rengeteg energiát, tudást, empátiát fektettek a közös munkába. A duális képzők óriási szakértelemmel, 21. századi munkakörülményekkel járultak hozzá, hogy sikeresek lehessetek, és ne feledkezzetek meg a barátaitokról sem, akikre mindig számíthattatok! – szólt Talabér Csaba igazgató.

Majd Sárvár város nevében Dr. Máhr Tivadar alpolgármester köszöntötte a ballagó diákokat, aki sikeres vizsgákat kívánt minden végzősnek. – Versenyképes tudást kaptatok az iskolában, használjátok jól a munkátok során – mondta az alpolgármester.

A jutalomkönyvek átadása előtt egy kiemelkedően sikeres diákot, Pécz Patrikot köszöntötték és jutalmazták. Patrik, a 13. AB osztály automatikai technikus tanulója a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen kimagasló eredményt ért el, országosharmadik helyezett lett. A tanuló duális képzőhelye a Schaeffler Savaria Kft, iskolai felkészítője pedig Mészáros Péter tanár úr volt.

További híreink

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.07.20

A képviselők módosították a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló rendeletet, kezdeményezték a sárvári gyermekorvosi alapellátási körzetek átalakítását, hozzájárultak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő új beruházásához.

Tovább...

Telt házzal robogott be a Sörexpressz a Nádasdy-várba

2024.07.20

Pénteken este kezdetét vette a Sörexpressz és XXIV. Sávári Fúvószenei Várfesztivál a Nádasdy-vár Sárvárban. A Sárvári Koncertfúvószenekar rendezvényét Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg előbb a rendezvény színpadán, majd ingyenes sörcsapolással.

Tovább...

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!