Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Diákírók, diákköltők találkoztak Sárváron

2021.08.30

Elkezdődött augusztus 26-án a 44. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat tábora Sárváron. Az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Önkormányzata által meghirdetett irodalmi pályázatra vers, próza és tanulmány kategóriákban várták a diákok alkotásait.

Diákírók, diákköltők találkoztak Sárváron

Az ötven legjobb pályázat szerzője kapott meghívót a sárvári irodalmi táborba, ahol a műhelymunka során neves írókból, költőkből álló zsűri értékeli az írásokat és sor kerül a díjkiosztó ünnepségre is.

Diákírók, diákköltők találkoztak Sárváron

A tábor résztvevői a hagyományok szerint megkoszorúzták a Tinódi-emlékművet a Várparkban, ahol Kondora István polgármester köszöntötte a fiatal irodalmárokat, és örömének adott hangot, hogy még mindig vannak olyan fiatalok, akik szívesen megosztják a nagyvilággal alkotásaikat, akik éreznek tehetséget és erőt az íráshoz, és folytatják a sárvári hagyományokat.

Diákírók, diákköltők találkoztak Sárváron

– A globalizálódó világban eltűnnek azok a népek amelyeknek nincs irodalma, ahol nem születnek a kor kihívásaira reflektáló alkotások – fogalmazott megnyitóbeszédében Mezey Katalin Kossuth-díjas író, a zsűri elnöke.

Diákírók, diákköltők találkoztak Sárváron

Augusztus 27-én eredményhirdetéssel és gálával zárult a találkozó.

További híreink

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.07.20

A képviselők módosították a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló rendeletet, kezdeményezték a sárvári gyermekorvosi alapellátási körzetek átalakítását, hozzájárultak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő új beruházásához.

Tovább...

Telt házzal robogott be a Sörexpressz a Nádasdy-várba

2024.07.20

Pénteken este kezdetét vette a Sörexpressz és XXIV. Sávári Fúvószenei Várfesztivál a Nádasdy-vár Sárvárban. A Sárvári Koncertfúvószenekar rendezvényét Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg előbb a rendezvény színpadán, majd ingyenes sörcsapolással.

Tovább...

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!