Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

A sárvári szüret a néphagyományok őrzője

2023.09.14

Szeptember 9-én szervezték meg a Sárvári Szüret programját a Nádasdy-vár hátsó udvarában. A szüret előestéjén már a Jurta zenekar táncháza hívogatta az érdeklődőket, szombat délután pedig egymás után sorjáztak a néptáncbemutatók a színpadon, ahol Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg a programot.

Hámori Balázs, a Néptánckör Kulturális Egyesület művészeti vezetője köszöntötte a fellépőket

A hagyományos portékák vására és mesterségek bemutatója is várta az érdeklődőket a Sárvári Szüreten. A programot Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg, aki kiemelte, hogy az augusztusi időszakban a város nagyobb programjai lezajlanak, és az ősz folyamán hiányoznak a kulturális rendezvények, pedig a város lakói és a turisták egyre inkább igényelnék. Ezért is fontos, hogy a Sárvári Szüret, amelynek nagy hagyománya van, évről évre megrendezésre kerül, és számos néptánccsoport fellépett már ezen. A rendezvény beteljesíti azt a fontos feladatot, hogy ápolja és gondozza a néphagyományokat. A köszöntő után Dr. Máhr Tivadar alpolgármester Hámori Balázzsal, a Néptánckör Kulturális Egyesület művészeti vezetőjével együtt köszöntötte a fellépő együtteseket.

A hagyományos portékák vására is várta az érdeklődőket

Az idei szüreten közreműködött a Nagyvenyimi Táncegyüttes, a Káldi Napraforgók Egyesülete, A Sárvári Néptánckör, a Herpenyő zenekar. Az esti program a Kalász Banda koncertjével folytatódott, majd Luji nosztalgia partyja zárta a napot.

A Sárvári Szüret színpadán a Nagyvenyimi Táncegyüttes

Hámori Balázs elmondta, hogy a 80-as évek eleje óta kerül megrendezésre a Sárvári Szüret. Az eltelt négy évtizedben a szervezők szem előtt tartották, hogy a szokásaink megőrzése fontos megtartó erőt jelent. - A szüreti hagyományok egy munkafolyamat befejezéséhez kapcsolódtak, a munka befejezését ünnepelték meg, így a legfontosabb a szüreti mulatság volt. Ma is ezt a jókedvet, jó hangulatot tarjuk szem előtt – mondta a művészeti vezető. 

További híreink

Győrfi Pál tartott sajtótájékoztatót az ügyeleti rendszerről

December 1-jén elindult az új ügyeleti rendszer

2023.12.04

December 1-jén elindult az Országos Mentőszolgálat által működtetett új orvosi ügyeleti rendszer Vas vármegyében is. Győrfi Pál, az OMSZ sajtószóvivője Szombathelyen tartott sajtótájékoztatót, amelyen Sárvár képviseletében Szabó Zoltán alpolgármester is részt vett.

Tovább...
Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

2023.12.04

Új, modern notebook-okat adtak át a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola hetedik évfolyamos diákjainak. Az átadáson Kondora István polgármester Szijártó Zsolt intézményvezetővel és Rozmán László tankerületi igazgatóval köszöntötte a tanulókat és szüleiket.

Tovább...
Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

2023.12.04

2023-ban első alkalommal hirdette meg a Nemzeti Örökség Intézete és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete a Családbarát Emlékhely díjat, azzal a céllal, hogy az emlékhelyeket a családok igényeihez igazodva alakítsák ki, azok vonzók legyenek a családok számára.

Tovább...
Új helyre költözik az STKH sárvári irodája

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft Szatmár utcai Ügyfélszolgálati Irodája december 4-től új helyszínre költözik.

Tovább...
LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos Sárváron

LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos

2023.11.23

November 21-én ülésezett a sárvári képviselő-testület, több önkormányzati rendeletet is módosítottak a városatyák.

Tovább...
Kondora István, Dr. Máhr Tivadar, Dr. Palatka János, Szabó Zoltán az új rendelőben

Épül az új gyermekorvosi rendelő

2023.11.22

Két új gyermekorvosi rendelőt alakítanak ki a volt tüdőgondozó épületében. Az építkezés helyszínén járt Kondora István polgármester Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterekkel, továbbá Dr. Palatka Jánossal, a város új gyermekorvosával.

Tovább...

Kiemelt híreink

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Új helyre költözik az STKH sárvári irodája
Bővebben...

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

2023.11.21

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »