Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

VISSZATÉRT A FESZTIVÁLHANGULAT a Nádasdy-várba

2021.07.20

Július első hétvégéjén a Sárvári Sörexpressz és a XXI. Fúvószenei Várfesztivál sokszínű programjaival nyílt meg a júliusi programkavalkád a Nádasdy -várban. A fúvószene mellett ismert könnyűzenei előadók szórakoztatták a közönséget.

Visszatért a fesztivál a sárvári a Nádasdy-várba

A Sárvári Sörexpressz és XXI. Fúvószenei Várfesztivál pénteki megnyitó ünnepségen Kondora István, Sárvár polgármestere köszöntötte a több száz fesztiválozót a Nádasdy-várban. A polgármester a színpadról jelenthette be, hogy a járvány elleni védekezés újabb szakaszához érkezett, megvan az 5,5 millió beoltott.

A megnyitót követően Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester ingyenes sörcsapolásra látta vendégül a fesztiválozókat. A standokat végigjárva a vendégek betekintést kaptak a sörök világába, és már a rendezvény sikerére is koccinthattak.   A fellépők sorát a Delta zenekar nyitotta a Sárvári Sörexpressz első napján, akik igazi bulihangulatot teremtettek a vár udvarára, amely szinte megtelt a koncertre. Majd a Dupla Kávé és Köteles Cindy fellépése következett, az estet DJ Dominique zárta.

Visszatért a fesztivál a sárvári a Nádasdy-várba

A XXI. Fúvószenei Várfesztivál második napján a fanfárok hangjával vette kezdetét a fúvós gála. A szentgotthárdi, a letenyei, a sárvári és a kőszegi fúvósegyüttesek közösen előadott indulókkal hangolták a közönséget. A rendezvényt Ágh Péter országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki köszönetet mondott a fúvós együtteseknek a részvételért.

Sárvár és a fúvószene 111 éve kapcsolódnak egymáshoz. Pernecker János igazgató- karnagy úr kezdeményezésére városunk 1989-ben rendezett első alkalommal Fúvószenei Várfesztivált.Az idei gálánSzentgotthárd Város Fúvószenekara lépett fel először Rápli Róbert karnagy vezetésével. Majd Letenye Város Fúvószenekara örvendeztette meg a közönséget Friman Martin karnagy vezényletével. Harmadikként állt a színpadon a Sárvári Koncertfúvószenekar. Nívódíjas karnagyuk, Szélesi Attila és dr. Máhr Tivadar alpolgármester, aki az együttes tubása, 2005 óta szervezi a Sárvári Fúvószenekari Egyesülettel a fesztivált.

Visszatért a fesztivál a sárvári a Nádasdy-várba

Szabó Ferenc, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke is méltatta a rendezvényt, örömének adott hangot, hogy a járványügyi szabályok lehetővé teszik a fúvószenekarok számára a jelenléti próbák megtartását. Szabó Ferenc a Sárvári Koncertfúvós Zenekarnak egy elismerő plakettet is átnyújtott.

Kőszeg Város Koncertfúvószenekara zárta a 21. fúvószenei gálát. Szilágyi Miklós karnagy fergeteges hangulatot varázsolt a nézőtérre, megtáncoltatták a közönséget. Mint mondta, a pandémia idején is igyekeztek a zenekart összetartani. A fúvós együttesek örömzenélése után vette kezdetét a gálaprogram a színpadon.

A második est fellépőinek sorát az Ámokfutók nyitotta. Kozsó 1994-től szinti pop műfaját népszerűsíti, legismertebb dala a Szomorú szamuráj. A Groovehouse fellépésére teljesen megtelt a vár udvara. Judy és Zsolti a tinédzserektől az idősebb korosztályig mindenkit megénekeltetett. Dévényi Tibi bácsi retro discoja lázba hozta a közönséget és fogytak a pöttyös labdák.

A Sörexpressz harmadik napja a rockzene jegyében telt. Már Vikidál Gyula, a P. Mobil, a P. Boksz és a Dinamit egykori énekese koncertjét is nagyon sokan hallgatták. A Lord együttes koncertjére aztán ismét megtelt a várudvar. A jövőre 50 éves fennállását ünneplő vasi zenekar rajongótábora szinte minden dalt együtt énekelt, dúdolt az együttessel. 

A járványügyi szabályokat betartva három nap alatt ezrek buliztak együtt a Nádasdy – vár falai között. 

TRG

További híreink

Újabb autóbuszokat adtak át Sárváron

Újabb autóbuszokat adtak át Sárváron

2021.07.24

Tovább fiatalodik Vas megye járműállománya, ezúttal 13 darab Credo Econell 12, szóló típusú autóbusz kezdi meg szolgálatát, amelyeket a Sárvár Aréna előtt mutattak be. Az új járművek beszerzésére a Volán Buszpark Kft. írt ki közbeszerzési eljárást. A kiemelkedő nagyságrendű fejlesztés keretében három autóbuszgyártó szállítja a több mint 500 környezetkímélő, dízelüzemű járművet 2022 elejéig.

Tovább...
Kitüntetést kapott a helyi polgárőr elnök

Kitüntetést kapott a helyi polgárőr elnök

2021.07.20

Nyolc hónap után újra megtarthatta küldöttgyűlését az Országos Polgárőr Szövetség. A rendezvényen elismerésben részesült Sárvár Város Polgárőr Egyesületének elnöke.

Tovább...
Semmelweis-napi kitüntetések Sárváron

Semmelweis-napi kitüntetések Sárváron

2021.07.09

Sárvár Város Önkormányzata 2021. évi Semmelweis – napi ünnepségét július 6-án tartották a városházán. A megjelenteket elsőként Dr. Niklai Erzsébet, a sárvári Szent László Kórház főigazgatója köszöntötte, majd Kondora István polgármester méltatta az egészségügyi dolgozók koronavírus-járvány idején tanúsított helytállását.

Tovább...
Átadták a futókört a sárvári Csónakázó-tónál

Átadták a futókört a Csónakázó-tónál

2021.07.08

Ünnepélyes keretek között adták át a Csónakázó – tó körül elkészült rekortán borítású 1022 méter hosszú futókört és az új kerékpárutat. Az Országos Futópálya-építési Program keretében nyert 45 millió forintos támogatást a sárvári önkormányzat a Miniszterelnöki Kabinetiroda Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztossága jóvoltából.

Tovább...
Újra ülésezett a sárvári képviselő-testület

Újra ülésezett a sárvári képviselő-testület

2021.06.29

Hosszú idő után végre újra ülésezhetett június 24-én a sárvári képviselő-testület, ugyanis a kormány rendelete értelmében június közepétől megszűnt a polgármestereknek a veszélyhelyzetben a törvény által biztosított teljhatalma.

Tovább...
Köszönet az Észak-Vas megyében élő emberek helytállásért

Köszönet a helytállásért

2021.06.28

A Kormány hatékony oltási kampánya révén magunk mögött tudhatjuk a járvány harmadik hullámát. Ebből az alkalomból a Parlament mostani ülésszakának utolsó napján Ágh Péter országgyűlési képviselő napirend utáni felszólalásában az Észak-Vas megyében élő embereket méltatta.

Tovább...

Kiemelt híreink

Július 31-ig lehet nevezni a virágosítási versenyre!

2021.05.31

Virágosítsunk együtt Sárváron!
Bővebben...

Tájékoztató a hulladékszállítás rendjéről

2021.01.07

Tájékoztató a hulladékszállítás változásairól Sárváron
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »