Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Változik az ügyeleti rendszer december 1-től

Sárvár kiemelt ügyeleti központ marad!

2023.11.08

2024 elejéig az egész országban megújul az alapellátási ügyeleti rendszer, Vas vármegyében 2023. december 1. napjától vezetik be a belügyminiszter november 1-jei közleménye szerint.
Az új ügyeleti rendszert az Országos Mentőszolgálat működteti majd vármegyénkben is, és a betegek az 1830-as szám hívásával egységes, betegközpontú ellátást érnek el. Sárvár továbbra is kiemelt ügyeleti központ marad.

Változik az ügyeleti rendszer december 1-től

AZ ÚJ ALAPELLÁTÁSI ÜGYELETI RENDSZER MŰKÖDÉSE:

Ügyeleti időben jelentkező ellátandó panasz, tünet esetén a 1830-AS TELEFONSZÁMOT KELL HÍVNI! Hétköznapokon 16.00-tól 8.00 óráig, hétvégén és ünnepnapokon 8.00-tól 8.00 óráig!

A 1830-as hívószámon az adott vármegye mentésirányítása jelentkezik, aki a kapott információ alapján telefonos tanáccsal segít, vagy ügyeletes ellátót küld a telefonálóért, sürgős esetben pedig mentőautót.

Hétköznapokon 16.00-22.00 óra között és hétvégén, illetve ünnepnapokon 8.00-14.00 óráig a járásközpontokban - Szombathely, Sárvár, Celldömölk, Kőszeg, Körmend és Szentgotthárd - háziorvosi ügyelet működik, ezek személyesen is felkereshetők. Sárváron a háziorvosi ügyelet az SZTK-épületben, az Alkotmány utca 6. szám alatt lesz.

Hétköznapokon 22.00 és 8.00 óra között, illetve hétvégén, valamint ünnepnapokon 14.00 óra után az Országos Mentőszolgálat működtet sürgősségi ügyeletet a kijelölt telephelyeken. Azok számára, akik személyesen keresnének fel egy éjszakai ügyeletet, Vas vármegyében három kiemelt ügyeleti központban lesz erre lehetőség: Sárvár, Szombathely, Körmend. Sárváron a sürgősségi ügyelet az SZTK-épületben, az Alkotmány utca 6. szám alatt lesz.

SÁRVÁRON AZ ÜGYELETI KÖZPONT ÚJ HELYSZÍNEN LESZ ELÉRHETŐ DECEMBER 1-TŐL! Ugyanazon a helyen lesz tehát a háziorvosi és a sürgősségi ügyelet is!

Címe: Sárvári Szent László Kórház Járóbeteg Szakellátás (SZTK-épület) 9600 Sárvár, Alkotmány u. 6.

Sárvár kiemelt ügyeleti központ marad, így az ügyeletet igénybe vevő gyermekek és felnőttek számára az új telefonszám – 1830 – és az új helyszín – SZTK-épület - jelent csak változást!

További információ: https://www.mentok.hu/ugyelet/

Súlyos, életveszélyes állapot fennállása esetén a 112-t hívja!

További híreink

Győrfi Pál tartott sajtótájékoztatót az ügyeleti rendszerről

December 1-jén elindult az új ügyeleti rendszer

2023.12.04

December 1-jén elindult az Országos Mentőszolgálat által működtetett új orvosi ügyeleti rendszer Vas vármegyében is. Győrfi Pál, az OMSZ sajtószóvivője Szombathelyen tartott sajtótájékoztatót, amelyen Sárvár képviseletében Szabó Zoltán alpolgármester is részt vett.

Tovább...
Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

2023.12.04

Új, modern notebook-okat adtak át a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola hetedik évfolyamos diákjainak. Az átadáson Kondora István polgármester Szijártó Zsolt intézményvezetővel és Rozmán László tankerületi igazgatóval köszöntötte a tanulókat és szüleiket.

Tovább...
Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

2023.12.04

2023-ban első alkalommal hirdette meg a Nemzeti Örökség Intézete és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete a Családbarát Emlékhely díjat, azzal a céllal, hogy az emlékhelyeket a családok igényeihez igazodva alakítsák ki, azok vonzók legyenek a családok számára.

Tovább...
Új helyre költözik az STKH sárvári irodája

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft Szatmár utcai Ügyfélszolgálati Irodája december 4-től új helyszínre költözik.

Tovább...
LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos Sárváron

LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos

2023.11.23

November 21-én ülésezett a sárvári képviselő-testület, több önkormányzati rendeletet is módosítottak a városatyák.

Tovább...
Kondora István, Dr. Máhr Tivadar, Dr. Palatka János, Szabó Zoltán az új rendelőben

Épül az új gyermekorvosi rendelő

2023.11.22

Két új gyermekorvosi rendelőt alakítanak ki a volt tüdőgondozó épületében. Az építkezés helyszínén járt Kondora István polgármester Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterekkel, továbbá Dr. Palatka Jánossal, a város új gyermekorvosával.

Tovább...

Kiemelt híreink

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Új helyre költözik az STKH sárvári irodája
Bővebben...

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

2023.11.21

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »