Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Ülésezett a sárvári testület

2023.04.02

A sárvári képviselő–testület március 22-én ülésezett, elfogadták az önkormányzati cégek üzletei terveit, kinevezték a gondozási központ új igazgatóját, és pályázatot írtak ki az IGESZ intézményvezetői álláshelyére is.

Ülésezett a sárvári testület

Beszámoló hangzott el a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász egyházashetyei és vásárosmiskei pszichiátriai- és szenvedélybetegeket gondozó intézményeinek munkájáról is. - A sárvári önkormányzatnak a szociális törvény értelmében ellátási szerződése van a Karitásszal, a tavalyi évben összesen 16 sárvári lakos vette igénybe az intézmények szolgáltatását- mondta el Szabó Zoltán alpolgármester.

Tárgyalták az ülésen az önkormányzati tulajdonú cégek 2023. évi üzleti és közbeszerzési terveit. A Sárvári Gyógyfürdő Kft., a Sárvári Média Nonprofit Kft. és a Sárvári Sportfólió és Kulturális Kft.  is elkészítette az ide évre vonatkozó tervét. A covid-járvány, az infláció és az energiaválság ellenére is stabil a gazdasági társaságok működése, számos tervvel rendelkeznek az idei évre is.

Több – a Nádasdy Kulturális Központ működését érintő – döntést is hoztak a képviselők, így az intézmény stratégiai, állományvédelmi, gyűjteménygyarapítási, revíziós terveivel kapcsolatban is, de tárgyalták a múzeum digitalizálási stratégiáját.

Megválasztották a Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központ intézményvezetőjét. A képviselő-testülete az eddigi igazgatóhelyettest, Barasics Katalint bízta meg a gondozási és gyermekjóléti központ intézményvezetői feladatainak ellátásával 2023. május 5-től 2028. május 4-ig terjedő időszakra.

Pályázatot írtak ki az Intézmények Gazdálkodását Ellátó Szervezet vezetői álláshelyére.

Ülésezett a sárvári testület

Megállapították a 2023/2024-es nevelési évre vonatkozó óvodai beiratkozás feltételrendszerét. A gyermekek beíratását a Sárvári Vármelléki Óvoda székhelyén 2023. április 25-én 7-17 óra között, április 26-án 8-18 óra között bonyolítják le.

A sárvári önkormányzat kiemelt feladatának tekinti a városi civil szervezetek segítését, teszi ezt pénzügyi támogatással és ingyenes helyiség biztosításával egyaránt. A márciusi ülésen döntöttek a képviselők arról, hogy a Rábasömjéni Torna Club Egyesület részére a sömjéni sporttelepet és öltözőt, valamint egy mellettük lévő lakóházat továbbra is ingyenesen rendelkezésükre bocsát két évre.  A Sárvári Futball Club részére továbbra is ingyenes használatba adta az önkormányzat az Ipartelep úton található sporttelepet és műfüves pályákat két évre.

A Batthyány utcai volt zárda épületben találhatóak a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület, a Magyar Páneurópa Unió Sárvári Regionális Szervezete, illetve a a Kanona Band Zenei Egyesület által jelenleg is ingyenesen használt helyiségek, amelyek használati jogát további kettő év időtartamra meghosszabbította az önkormányzat.

A Sárvár és Vidéke Méhészegyesület részére új helyiséget kellett biztosítania az önkormányzatnak, mivel a jelenleg általuk használt épületben gyermekorvosi rendelőket alakítanak ki. A méhészek is a volt zárda épületében kaptak ingyenes helyiséget 2023. április 1-től 2025. március 31-ig. A Nádasdy Ferenc Bandérium által használt raktárban pályázati támogatásból óvodai helyiségeket alakítanak ki, ezért az ő új ingyenes helyük is a volt zárdában lesz.

További híreink

Áramszünet lesz a Kinizsi utcai rendelőkben

2024.05.29

Ezúton értesítjük Tisztelt Betegeinket, hogy 2024. június 4-én kedden 8-16 óráig a Sárvár, Kinizsi utca 13. szám alatti háziorvosi rendelőket is érinti az utcában meghirdetett áramszünet.

Tovább...

Közlekedési és hasznos információk - Korda György és Balázs Klári koncert

2024.05.29

A sárvári nyárköszöntő rendezvény 2024. május 31-én 19:30-kor Thomax koncertjével kezdődik a Posta téren. 21 órakor lép fel Korda György és Balázs Klári, 22 - 24 óráig Pixa zenél.
A rendezvény helyszínén büfé, mobil wc-k üzemelnek a rendezvény ideje alatt. A rendezvényre a belépés ingyenes!

Tovább...

Közel két milliárdos high-tech fejlesztést adtak át a Ságában

2024.05.23

Csaknem kétmilliárd forint értékben adtak át új, robotizált gépeket a Sága Foods Zrt. sárvári üzemében. A beruházás a Nemzetgazdasági Minisztérium Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Programjának köszönhetően valósulhatott meg. Ez a fejlesztés előszobája annak a nagyberuházásnak, amelynek keretében megépül városunkban az új Sága-üzem.

Tovább...

Tovább javul a Kertváros csapadékvíz-elvezetése

2024.05.22

A Kertváros csapadékvíz-elvezetésének javítása is része az „Élhető Sárvár” elnevezésű projektnek, amelyben több fontos beruházás valósulhatott meg az elmúlt időszakban Sárváron. A Kertváros esetében a lakosságot is bekapcsolták a projektbe, és egy szemléletformáló akció keretében esővízgyűjtő hordókat kaphattak a beruházással érintett utcák lakói.

Tovább...

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!