Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Ülésezett a sárvári testület

2023.04.02

A sárvári képviselő–testület március 22-én ülésezett, elfogadták az önkormányzati cégek üzletei terveit, kinevezték a gondozási központ új igazgatóját, és pályázatot írtak ki az IGESZ intézményvezetői álláshelyére is.

Ülésezett a sárvári testület

Beszámoló hangzott el a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász egyházashetyei és vásárosmiskei pszichiátriai- és szenvedélybetegeket gondozó intézményeinek munkájáról is. - A sárvári önkormányzatnak a szociális törvény értelmében ellátási szerződése van a Karitásszal, a tavalyi évben összesen 16 sárvári lakos vette igénybe az intézmények szolgáltatását- mondta el Szabó Zoltán alpolgármester.

Tárgyalták az ülésen az önkormányzati tulajdonú cégek 2023. évi üzleti és közbeszerzési terveit. A Sárvári Gyógyfürdő Kft., a Sárvári Média Nonprofit Kft. és a Sárvári Sportfólió és Kulturális Kft.  is elkészítette az ide évre vonatkozó tervét. A covid-járvány, az infláció és az energiaválság ellenére is stabil a gazdasági társaságok működése, számos tervvel rendelkeznek az idei évre is.

Több – a Nádasdy Kulturális Központ működését érintő – döntést is hoztak a képviselők, így az intézmény stratégiai, állományvédelmi, gyűjteménygyarapítási, revíziós terveivel kapcsolatban is, de tárgyalták a múzeum digitalizálási stratégiáját.

Megválasztották a Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központ intézményvezetőjét. A képviselő-testülete az eddigi igazgatóhelyettest, Barasics Katalint bízta meg a gondozási és gyermekjóléti központ intézményvezetői feladatainak ellátásával 2023. május 5-től 2028. május 4-ig terjedő időszakra.

Pályázatot írtak ki az Intézmények Gazdálkodását Ellátó Szervezet vezetői álláshelyére.

Ülésezett a sárvári testület

Megállapították a 2023/2024-es nevelési évre vonatkozó óvodai beiratkozás feltételrendszerét. A gyermekek beíratását a Sárvári Vármelléki Óvoda székhelyén 2023. április 25-én 7-17 óra között, április 26-án 8-18 óra között bonyolítják le.

A sárvári önkormányzat kiemelt feladatának tekinti a városi civil szervezetek segítését, teszi ezt pénzügyi támogatással és ingyenes helyiség biztosításával egyaránt. A márciusi ülésen döntöttek a képviselők arról, hogy a Rábasömjéni Torna Club Egyesület részére a sömjéni sporttelepet és öltözőt, valamint egy mellettük lévő lakóházat továbbra is ingyenesen rendelkezésükre bocsát két évre.  A Sárvári Futball Club részére továbbra is ingyenes használatba adta az önkormányzat az Ipartelep úton található sporttelepet és műfüves pályákat két évre.

A Batthyány utcai volt zárda épületben találhatóak a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület, a Magyar Páneurópa Unió Sárvári Regionális Szervezete, illetve a a Kanona Band Zenei Egyesület által jelenleg is ingyenesen használt helyiségek, amelyek használati jogát további kettő év időtartamra meghosszabbította az önkormányzat.

A Sárvár és Vidéke Méhészegyesület részére új helyiséget kellett biztosítania az önkormányzatnak, mivel a jelenleg általuk használt épületben gyermekorvosi rendelőket alakítanak ki. A méhészek is a volt zárda épületében kaptak ingyenes helyiséget 2023. április 1-től 2025. március 31-ig. A Nádasdy Ferenc Bandérium által használt raktárban pályázati támogatásból óvodai helyiségeket alakítanak ki, ezért az ő új ingyenes helyük is a volt zárdában lesz.

További híreink

Győrfi Pál tartott sajtótájékoztatót az ügyeleti rendszerről

December 1-jén elindult az új ügyeleti rendszer

2023.12.04

December 1-jén elindult az Országos Mentőszolgálat által működtetett új orvosi ügyeleti rendszer Vas vármegyében is. Győrfi Pál, az OMSZ sajtószóvivője Szombathelyen tartott sajtótájékoztatót, amelyen Sárvár képviseletében Szabó Zoltán alpolgármester is részt vett.

Tovább...
Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

2023.12.04

Új, modern notebook-okat adtak át a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola hetedik évfolyamos diákjainak. Az átadáson Kondora István polgármester Szijártó Zsolt intézményvezetővel és Rozmán László tankerületi igazgatóval köszöntötte a tanulókat és szüleiket.

Tovább...
Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

2023.12.04

2023-ban első alkalommal hirdette meg a Nemzeti Örökség Intézete és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete a Családbarát Emlékhely díjat, azzal a céllal, hogy az emlékhelyeket a családok igényeihez igazodva alakítsák ki, azok vonzók legyenek a családok számára.

Tovább...
Új helyre költözik az STKH sárvári irodája

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft Szatmár utcai Ügyfélszolgálati Irodája december 4-től új helyszínre költözik.

Tovább...
LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos Sárváron

LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos

2023.11.23

November 21-én ülésezett a sárvári képviselő-testület, több önkormányzati rendeletet is módosítottak a városatyák.

Tovább...
Kondora István, Dr. Máhr Tivadar, Dr. Palatka János, Szabó Zoltán az új rendelőben

Épül az új gyermekorvosi rendelő

2023.11.22

Két új gyermekorvosi rendelőt alakítanak ki a volt tüdőgondozó épületében. Az építkezés helyszínén járt Kondora István polgármester Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterekkel, továbbá Dr. Palatka Jánossal, a város új gyermekorvosával.

Tovább...

Kiemelt híreink

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Új helyre költözik az STKH sárvári irodája
Bővebben...

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

2023.11.21

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »