Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Ülésezett a sárvári testület

2023.04.02

A sárvári képviselő–testület március 22-én ülésezett, elfogadták az önkormányzati cégek üzletei terveit, kinevezték a gondozási központ új igazgatóját, és pályázatot írtak ki az IGESZ intézményvezetői álláshelyére is.

Ülésezett a sárvári testület

Beszámoló hangzott el a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász egyházashetyei és vásárosmiskei pszichiátriai- és szenvedélybetegeket gondozó intézményeinek munkájáról is. - A sárvári önkormányzatnak a szociális törvény értelmében ellátási szerződése van a Karitásszal, a tavalyi évben összesen 16 sárvári lakos vette igénybe az intézmények szolgáltatását- mondta el Szabó Zoltán alpolgármester.

Tárgyalták az ülésen az önkormányzati tulajdonú cégek 2023. évi üzleti és közbeszerzési terveit. A Sárvári Gyógyfürdő Kft., a Sárvári Média Nonprofit Kft. és a Sárvári Sportfólió és Kulturális Kft.  is elkészítette az ide évre vonatkozó tervét. A covid-járvány, az infláció és az energiaválság ellenére is stabil a gazdasági társaságok működése, számos tervvel rendelkeznek az idei évre is.

Több – a Nádasdy Kulturális Központ működését érintő – döntést is hoztak a képviselők, így az intézmény stratégiai, állományvédelmi, gyűjteménygyarapítási, revíziós terveivel kapcsolatban is, de tárgyalták a múzeum digitalizálási stratégiáját.

Megválasztották a Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központ intézményvezetőjét. A képviselő-testülete az eddigi igazgatóhelyettest, Barasics Katalint bízta meg a gondozási és gyermekjóléti központ intézményvezetői feladatainak ellátásával 2023. május 5-től 2028. május 4-ig terjedő időszakra.

Pályázatot írtak ki az Intézmények Gazdálkodását Ellátó Szervezet vezetői álláshelyére.

Ülésezett a sárvári testület

Megállapították a 2023/2024-es nevelési évre vonatkozó óvodai beiratkozás feltételrendszerét. A gyermekek beíratását a Sárvári Vármelléki Óvoda székhelyén 2023. április 25-én 7-17 óra között, április 26-án 8-18 óra között bonyolítják le.

A sárvári önkormányzat kiemelt feladatának tekinti a városi civil szervezetek segítését, teszi ezt pénzügyi támogatással és ingyenes helyiség biztosításával egyaránt. A márciusi ülésen döntöttek a képviselők arról, hogy a Rábasömjéni Torna Club Egyesület részére a sömjéni sporttelepet és öltözőt, valamint egy mellettük lévő lakóházat továbbra is ingyenesen rendelkezésükre bocsát két évre.  A Sárvári Futball Club részére továbbra is ingyenes használatba adta az önkormányzat az Ipartelep úton található sporttelepet és műfüves pályákat két évre.

A Batthyány utcai volt zárda épületben találhatóak a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület, a Magyar Páneurópa Unió Sárvári Regionális Szervezete, illetve a a Kanona Band Zenei Egyesület által jelenleg is ingyenesen használt helyiségek, amelyek használati jogát további kettő év időtartamra meghosszabbította az önkormányzat.

A Sárvár és Vidéke Méhészegyesület részére új helyiséget kellett biztosítania az önkormányzatnak, mivel a jelenleg általuk használt épületben gyermekorvosi rendelőket alakítanak ki. A méhészek is a volt zárda épületében kaptak ingyenes helyiséget 2023. április 1-től 2025. március 31-ig. A Nádasdy Ferenc Bandérium által használt raktárban pályázati támogatásból óvodai helyiségeket alakítanak ki, ezért az ő új ingyenes helyük is a volt zárdában lesz.

További híreink

A város több pontján valósulnak meg pályázati forrásból fejlesztések

A város több pontján valósulnak meg pályázati forrásból fejlesztések

2023.05.23

Sárvár Város Önkormányzata a Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatallal közösen nyújtott be pályázatot az „Élhető települések” című pályázati felhívásra. A komplex fejlesztési elképzelések megvalósítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében 600 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a konzorcium.

Tovább...
Lezárult a tavaszi találkozók sora Sárváron

Lezárult a tavaszi találkozók sora

2023.05.22

Az 5. számú választókerületben folytatódott a lakossági fórumok sora. A házigazda Németh Róbert, a körzet önkormányzati képviselője volt, aki röviden ismertette az elmúlt időszak eredményeit.

Tovább...
Sárvári óvodások gyakorolták a biztonságos közlekedést

Nagycsoportos óvodások gyakorolták a biztonságos közlekedést

2023.05.22

A „Biztonságosan az iskolába” rendezvénysorozat keretében a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet – az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásával – nagycsoportos óvodások számára szervez országos közlekedésbiztonsági programot. A rendezvénysorozat második állomása a Sárvári Tinódi Gimnázium tornacsarnoka volt.

Tovább...
Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

2023.05.22

A Sárvári Tinódi Gimnázium, a Sárvári Turisztikai Technikum és a Barabás György Műszaki Szakképző Iskola végzős diákjai május 5-én ballagtak, és bízunk abban, hogy sikerrel teljesítettek az írásbeli vizsgákon.

Tovább...
Sárvár is csatlakozott a Futókörök Napjához

Sárvár is csatlakozott a Futókörök Napjához

2023.05.13

Május 21-én megrendezésre kerül a „Futókörök Napja 2023” program, amelynek egyik helyszíne Sárvár. Az ország 25 különböző pontján lehet birtokba venni az Aktív Magyarországért felelős Államtitkárság támogatásával és a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) szakmai koordinálásával elkészült rekortán borítású futóköröket.

Tovább...
Lakossági fórum Sárváron a Petőfi utcában

Lakossági fórum

2023.05.13

Az elmúlt év munkájának értékelése, valamint a 2023. évi feladatok, elképzelések bemutatása céljából lakossági fórumot tartanak kedden a Petőfi utcában.

Tovább...

Kiemelt híreink

Millió lépés az iskoládért

2023.04.10

Millió lépés az iskoládért
Bővebben...

2023-as hulladéknaptárak Sárvár

2023.01.05

2023-as hulladéknaptárak Sárvár
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »