Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.03.22

A sárvári képviselő-testület megtartotta márciusi soron következő ülését a Városháza nagytermében.

Ülésezett a sárvári képviselő-testület a Városháza nagytermében

A sárvári képviselő-testület támogatta, hogy dr. Gulyás Ferenc rendőrezredest, rendőrségi főtanácsost nevezzék ki a Sárvári Rendőrkapitányság vezetőjének 2024. május 1-től. Dr. Gulyás Ferenc 2023. november 1-től látta el a sárvári rendőrkapitányság vezetését, amely egy év időtartamra szólt. A vármegyei rendőr-főkapitány írásban arról tájékoztatta a testületet, hogy Dr. Gulyás Ferenc agilis és alapos vezető, irányítása alatt az állomány összefogottan, jó színvonalon végezte munkáját, így a testület egyhangúlag és örömmel támogatta újabb kinevezését.

dr. Szijártó Valéria, Kondora István, Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán az ülésen

Beszámolót hallgattak meg a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász Szent Jakab Szociális Központjának és Levendula - Házának 2023. évi szakmai munkájáról az ülésen. A szociális központ szolgáltatásait 6 sárvári, míg a Levendula Házét, ahol pszichiátriai betegeket látnak el, 13 sárvári lakos vette igénybe.

Megállapították a 2024/2025-ös nevelési évre vonatkozó óvodai beiratkozás feltételrendszerét, így április 23-24-re tűzték ki az óvodai beíratás időpontjait, amelynek helye a Sárvári Vármelléki Óvoda székhelye lesz.

A Bethlen Gábor Alaphoz benyújtandó pályázatról Szabó Zoltán adott tájékoztatást

Pályázatot nyújt be az önkormányzat a „2024. évi testvértelepülési programok és együttműködések” felhívásra a Bethlen Gábor Alaphoz. Az önkormányzat 2 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázik, amelyből az idei Sárvári Nemzetközi Folklórfesztiválhoz kapcsolódóan valósítanának meg testvérvárosi programot. 

Napirendre kerültek az az önkormányzati cégek üzleti tervei is, a Sárvári Gyógyfürdő Kft., a Sárvári Városgondnokság Nonprofit Kft., a Sárvári Média Nonprofit Kft. és a Sárvári Sportfólió és Kulturális Kft. is elkészítette az ide évre vonatkozó tervét. A testület jóváhagyta az önkormányzati cégek üzleti terveit, amelyek stabil működést biztosítanak valamennyi társaságnak. 

További híreink

Elindultak a tavaszi munkák a város területén

2024.04.08

A Városháza és a vasútállomás előtt, továbbá a Posta téren is elindultak már a tavaszi munkálatok, amelyek a következő hetekben folytatódnak, és a város több területét is érintik – olvasható a sárvári önkormányzat közösségi oldalán, a Sárvár Lendületbenen.

Tovább...

Befejeződött a Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése

2024.04.05

Sárvár Város Önkormányzata egy sikeres pályázati program keretében felújította és kibővítette a Szatmár utcai óvoda épületét. Március 26-án a Városháza Széchenyi termében megtartották a projekt zárórendezvényét. A Sárvár, Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése című projekt a Széchenyi Terv Plusz keretében valósult meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Tovább...

Áldott húsvétot kívánunk!

2024.03.29

Minden kedves olvasónknak áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

Tovább...

Együttműködést kötött a katasztrófavédelem és a Sárvárfürdő

2024.03.29

Együttműködési megállapodást írt alá a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Sárvári Gyógyfürdő Kft. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a tűzoltók speciális gyakorlatokat végezzenek a Sárvárfürdőben, továbbá, hogy kitelepüléseket tartsanak, és preventív tájékoztatást adjanak az állampolgároknak.

Tovább...

Áprilisban kerülnek kiosztásra az ingyenes LED-izzók

2024.03.29

Megérkeztek az ingyenes lakossági LED-csere programban igényelt izzók. Több mint 460 sárvári háztartás regisztrált az energiatakarékos LED fényforrásokért, amelyek áprilistól lesznek átvehetőek a Sárvár Arénában.

Tovább...

Eredicsné Mayer Éva és Pernecker Csilla megyei kitüntetésben részesült

2024.03.21

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából a Vas Vármegyei Közgyűlés március 14-én tartott ünnepi ülést a vasegerszegi művelődési házban. A megemlékezés keretében Vas Vármegye Szolgálatáért „Oktatási Tagozata” elismerésben részesült Eredicsné Mayer Éva, a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola tanára és Pernecker Csilla, a Sárvári Tinódi Gimnázium tanára.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!