Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.03.22

A sárvári képviselő-testület megtartotta márciusi soron következő ülését a Városháza nagytermében.

Ülésezett a sárvári képviselő-testület a Városháza nagytermében

A sárvári képviselő-testület támogatta, hogy dr. Gulyás Ferenc rendőrezredest, rendőrségi főtanácsost nevezzék ki a Sárvári Rendőrkapitányság vezetőjének 2024. május 1-től. Dr. Gulyás Ferenc 2023. november 1-től látta el a sárvári rendőrkapitányság vezetését, amely egy év időtartamra szólt. A vármegyei rendőr-főkapitány írásban arról tájékoztatta a testületet, hogy Dr. Gulyás Ferenc agilis és alapos vezető, irányítása alatt az állomány összefogottan, jó színvonalon végezte munkáját, így a testület egyhangúlag és örömmel támogatta újabb kinevezését.

dr. Szijártó Valéria, Kondora István, Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán az ülésen

Beszámolót hallgattak meg a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász Szent Jakab Szociális Központjának és Levendula - Házának 2023. évi szakmai munkájáról az ülésen. A szociális központ szolgáltatásait 6 sárvári, míg a Levendula Házét, ahol pszichiátriai betegeket látnak el, 13 sárvári lakos vette igénybe.

Megállapították a 2024/2025-ös nevelési évre vonatkozó óvodai beiratkozás feltételrendszerét, így április 23-24-re tűzték ki az óvodai beíratás időpontjait, amelynek helye a Sárvári Vármelléki Óvoda székhelye lesz.

A Bethlen Gábor Alaphoz benyújtandó pályázatról Szabó Zoltán adott tájékoztatást

Pályázatot nyújt be az önkormányzat a „2024. évi testvértelepülési programok és együttműködések” felhívásra a Bethlen Gábor Alaphoz. Az önkormányzat 2 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázik, amelyből az idei Sárvári Nemzetközi Folklórfesztiválhoz kapcsolódóan valósítanának meg testvérvárosi programot. 

Napirendre kerültek az az önkormányzati cégek üzleti tervei is, a Sárvári Gyógyfürdő Kft., a Sárvári Városgondnokság Nonprofit Kft., a Sárvári Média Nonprofit Kft. és a Sárvári Sportfólió és Kulturális Kft. is elkészítette az ide évre vonatkozó tervét. A testület jóváhagyta az önkormányzati cégek üzleti terveit, amelyek stabil működést biztosítanak valamennyi társaságnak. 

További híreink

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...

Újabb szúnyoggyérítés lesz csütörtökön Sárváron

2024.07.03

A katasztrófavédelem múlt héten végzett földi, kémiai szúnyoggyérítést Sárváron. Ez csak csökkentette a vérszívók számát, de az elmúlt hetek csapadékos időjárása, a Rába áradása miatt a számuk továbbra is magas. Sárvár Város Önkormányzata a hozzá érkezett lakossági jelzések alapján úgy döntött, hogy a katasztrófavédelem által szervezett szúnyoggyérítés mellett saját forrásból is szervez irtást.

Tovább...

Bővül a térfigyelő kamerák száma

2024.06.30

Sárvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete június 27-én tartotta soron következő ülését a Városháza nagytermében. Bővül a térfigyelő kamerák száma, továbbra is támogatja a civil szervezeteket az önkormányzat.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!