Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.02.02

Kitüntetés-átadással kezdődött a januári képviselő-testületi ülés, majd több beszámoló is napirendre került.

Dr. Horváth Magdolna gyermekorvos életműdíjat vehetett át

„Sárvár Város Önkormányzatának Életmű-díja” kitüntetést vehette át Dr. Horváth Magdolna, a sárvári 2. számú házi gyermekorvosi körzet köztiszteletben álló gyermekorvosa nyugdíjba vonulása alkalmából Kondora István polgármestertől.

A doktornő 1979-ben szerzett diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. Először a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban dolgozott, majd 1986-ban csecsemő- és gyermekgyógyászatból szerzett szakvizsgát. 1986 óta dolgozik gyermekorvosként Sárvár és Sitke településeken. Közel négy évtizedes munkássága alatt igazi lokálpatriótaként kiemelkedő szakmai hozzáértéssel végezte gyógyító tevékenységét. Emberi hozzáállását, munkabírását több száz betege és hozzátartozóik is megtapasztalhatták.

Dr. Horváth Magdolna gyermekorvosnak mindig volt egy jó szava, megnyugtató gesztusa az általa kezelt gyermekekhez és mindig megtalálta a közös hangot a szülőkkel is. A több évtizeden keresztül kiemelkedő szakmai hozzáértéssel végzett tevékenységének, lelkiismeretes és humánus gyógyító munkájának elismeréseként részesült Dr. Horváth Magdolna „Sárvár Város Önkormányzatának Életmű-díja” kitüntetésben.

A Nádasdy Kulturális Központ tevékenységéről Takács Zoltán Bálint számolt be

A januári képviselő – testületi ülésen számolt be Czigány István városi főépítész 2023. évi tevékenységéről, amelyből kiderül, hogy tavaly is tovább folytatódott Sárvár fejlődése. 2023-ban - többek között - véleményt, állásfoglalást adott a Flex telephelyének beépítési lehetőségeiről, a sportcsarnok környezetének fejlesztésével, a gyermekorvosi rendelők kialakításával kapcsolatban. Véleményezte a Penny Market, a MOL töltőállomás átépítését, az AWF új gyártócsarnokának terveit is.

A Kolping Támogató Szolgálat 2023. évi szakmai tevékenységéről Rábáné Varga Anita intézményvezető adott tájékoztatást. A szervezet Sárváron és környékén 30 fogyatékosággal lévőt lát el, fő tevékenységük az óvodai és iskolai foglakozásokra történő utaztatás.

A Nádasdy Kulturális Központ 2023. évi tevékenységéről Takács Zoltán Bálint igazgató tájékoztatta a képviselő – testületet, majd az intézmény 2024. évi munkatervét is jóváhagyták. A tavalyi év legnagyobb elismerését jelentette, hogy az Év Családbarát Emlékhelye Díjban részesült a Nádasdy-vár.

Az energiaválság miatt a Nádasdy Ferenc Múzeum 2023 március közepéig zárva tartott, de így is közel 26 ezer látogatója volt. 2023-ban a közművelődési területen több mint 200 rendezvényt kínáltak, amelyhez Sárvár Város Önkormányzata magas szintű támogatást nyújtott. A sárvári könyvtár állománya tavaly több mint 1400 dokumentummal gyarapodott, 132 rendezvény és közel 8300 látogató jellemezte az intézmény 2023. évét.

Elfogadta a képviselő – testület a jegyző 2023. évi adóztatási tevékenységéről szóló beszámolót. A lakosságot helyi adó nem terheli, Sárváron csak helyi iparűzési adót és idegenforgalmi adót kezel az adóhatóság. Sárvár a 2023. december 31-i adatok szerint 208 szálláshellyel rendelkezik, tavaly közel 607 ezer vendégéjszakát töltöttek el városunkban a turisták. 2023-ban közel 1478 helyi iparűzési adóalanya volt a városnak. Sárvár adóbevételei nagyban hozzájárulnak a város fejlesztéséhez és működtetéséhez.

- Jóváhagyta a képviselő – testület a 2023. évi Simon-Júdás Napi Országos Kirakodóvásárról szóló beszámolót. A testület döntése értelmében 2008 óta szervezi a TOFI 2005. Kft. a vásárt. Tavaly 478 vásározó vett részt a rendezvényen, amelyet 40-45 ezer látogató keresett fel – mondta el Kondora István polgármester. Döntöttek az ülésen arról is, hogy 2024 – 2028 között ismét koncesszióba adja az önkormányzat a cégnek a vásár megszervezését. Idén október 25-26-án szervezik meg a Simon-Júdás Napi Országos Kirakodóvásárt.

További híreink

Elfogadták a város 2024. évi költségvetését

2024.02.20

A képviselők egyhangú döntéssel elfogadták a sárvári önkormányzat 2024. évi költségvetését a februári képviselő-testületi ülésen. A költségvetés főösszege 6,6 milliárd forint lett. Az ülésen több beszámolót is elfogadtak.

Tovább...

Megnyitotta kapuit Sárvár új prémiumkategóriás szállodája

2024.02.19

Megnyitotta kapuit Sárvár új prémiumkategóriás szállodája, amelyet Ágh Péter és Hende Csaba országgyűlési képviselők Kondora István polgármesterrel, a megye és a város vezetőivel együtt tekintettek meg. A vendégeket Alfred Hackl, a Melea – The Health Concept igazgatója és Bencze Zsolt, a szállodát fejlesztő és üzemeltető Unione Sárvár Kft. ügyvezetője fogadta.

Tovább...

Újabb segítséget hozott a Dolorosa Sárvárra

2024.02.19

Új eszközökkel ajándékozta meg a Dolorosa Alapítvány a Sárvári Védőnői Szolgálatot. A sárvári kötődésű humanitárius szervezet - önzetlen támogatóinak köszönthetően - egy ultrahangos szívhangvizsgáló készüléket, egy hallásvizsgáló készüléket és egy mérleget adományozott a védőnők számára.

Tovább...

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron

2024.02.15

Helybe jönnek az állásbörzére a munkáltatók, akik munkavállalókat keresnek a környéken élők közül. Nem kell írni, telefonálni, vagy utazni sokfelé azért, hogy kapcsolatba kerüljenek velük az érdeklődők, személyesen lehet megkeresni a cégeket egy helyen és egy időben.

Tovább...

Dr. Szeibert János helytörténeti munkáját mutatták be a múzeumban

2024.02.02

A Magyar Kultúra Napja alkalmából mutatták be a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében dr. Szeibert János Sárvár története 1848-ig című munkáját, amely nemcsak könyvünnep volt, de várostörténeti pillanat is. A kéziratra múlt évben egy online piactéren talált rá Ágh Péter országgyűlési képviselő, aki aztán kezdeményezte a helytörténeti kötet megjelentetését.

Tovább...

Milliót léptek és milliót nyertek a Nádasdy és a Szent László iskolák

2024.02.02

Sárvár Város Önkormányzata intézményenként 150 ezer forint értékű sportszertámogatásban részesítette a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskolát és a Szent László Katolikus Általános Iskolát a „Millió lépés az iskoládért” programban való eredményes részvételért. Mindkét iskola kimagasló teljesítményt nyújtott, 2325 oktatási intézmény közül kerültek be a TOP 10-be.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!