Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2023.10.08

Nyári szünet utáni első rendes ülését tartotta a sárvári képviselő – testület szeptember 28-án, amely a Vas Megyei Kormányhivatal Sárvári Járási Hivatalának működéséről szóló beszámolóval kezdődött.

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

A járási hivatal ügyfélszolgálatai a 2022. évben az előző évhez viszonyítva több ügyfelet fogadtak – tájékoztatott Dr. Galántai György hivatalvezető. A Sárvári Kormányablakot 39 571 ügyfél kereste fel, ez 13,9%-kal meghaladja a 2021. évben fogadott ügyfelek számát, a 2022. év során fogadott ügyfelek száma több mint 3000 fővel meghaladta a koronavírus járványt megelőzően fogadott ügyfélszámot.

Sárvár térségére vonatkozóan stagnálás figyelhető meg a munkaerőpiacon, augusztusban az álláskeresési ráta 2,7%volt, a Sárvár városában pedig 2,03 %-os - adott tájékoztatást Németh Zsolt, a Sárvári Járási Hivatal foglalkoztatási osztályának vezetője.

Módosította a testület az önkormányzat 2023. évi költségvetését, átvezetésre kerültek a központi költségvetésből kapott bevételek, a képviselő-testületi és átruházott hatáskörben hozott döntések.

A sárvári képviselő-testület a Mária Rádió adóállomásának működéséhez szükséges területrészt a víztoronyban továbbra is ingyenesen használatba adja. A Magyar Vöröskereszt Vas Vármegyei Szervezete részére szintén ingyenesen biztosítja a Széchenyi utca 31. szám alatt található önkormányzati ingatlanokat.

Pályázatot nyújtott be a sárvári önkormányzat a Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programja keretében a Sárvár FC sporttelepén lévő 20-szor 40 méteres műfüves pálya felújítására. Az igényelt támogatás 22,8 millió forint, és ehhez 2,5 millió forint önrészt a vállalt az önkormányzat.

További híreink

Áramszünet lesz a Kinizsi utcai rendelőkben

2024.05.29

Ezúton értesítjük Tisztelt Betegeinket, hogy 2024. június 4-én kedden 8-16 óráig a Sárvár, Kinizsi utca 13. szám alatti háziorvosi rendelőket is érinti az utcában meghirdetett áramszünet.

Tovább...

Közlekedési és hasznos információk - Korda György és Balázs Klári koncert

2024.05.29

A sárvári nyárköszöntő rendezvény 2024. május 31-én 19:30-kor Thomax koncertjével kezdődik a Posta téren. 21 órakor lép fel Korda György és Balázs Klári, 22 - 24 óráig Pixa zenél.
A rendezvény helyszínén büfé, mobil wc-k üzemelnek a rendezvény ideje alatt. A rendezvényre a belépés ingyenes!

Tovább...

Közel két milliárdos high-tech fejlesztést adtak át a Ságában

2024.05.23

Csaknem kétmilliárd forint értékben adtak át új, robotizált gépeket a Sága Foods Zrt. sárvári üzemében. A beruházás a Nemzetgazdasági Minisztérium Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Programjának köszönhetően valósulhatott meg. Ez a fejlesztés előszobája annak a nagyberuházásnak, amelynek keretében megépül városunkban az új Sága-üzem.

Tovább...

Tovább javul a Kertváros csapadékvíz-elvezetése

2024.05.22

A Kertváros csapadékvíz-elvezetésének javítása is része az „Élhető Sárvár” elnevezésű projektnek, amelyben több fontos beruházás valósulhatott meg az elmúlt időszakban Sárváron. A Kertváros esetében a lakosságot is bekapcsolták a projektbe, és egy szemléletformáló akció keretében esővízgyűjtő hordókat kaphattak a beruházással érintett utcák lakói.

Tovább...

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!