Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2023.10.08

Nyári szünet utáni első rendes ülését tartotta a sárvári képviselő – testület szeptember 28-án, amely a Vas Megyei Kormányhivatal Sárvári Járási Hivatalának működéséről szóló beszámolóval kezdődött.

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

A járási hivatal ügyfélszolgálatai a 2022. évben az előző évhez viszonyítva több ügyfelet fogadtak – tájékoztatott Dr. Galántai György hivatalvezető. A Sárvári Kormányablakot 39 571 ügyfél kereste fel, ez 13,9%-kal meghaladja a 2021. évben fogadott ügyfelek számát, a 2022. év során fogadott ügyfelek száma több mint 3000 fővel meghaladta a koronavírus járványt megelőzően fogadott ügyfélszámot.

Sárvár térségére vonatkozóan stagnálás figyelhető meg a munkaerőpiacon, augusztusban az álláskeresési ráta 2,7%volt, a Sárvár városában pedig 2,03 %-os - adott tájékoztatást Németh Zsolt, a Sárvári Járási Hivatal foglalkoztatási osztályának vezetője.

Módosította a testület az önkormányzat 2023. évi költségvetését, átvezetésre kerültek a központi költségvetésből kapott bevételek, a képviselő-testületi és átruházott hatáskörben hozott döntések.

A sárvári képviselő-testület a Mária Rádió adóállomásának működéséhez szükséges területrészt a víztoronyban továbbra is ingyenesen használatba adja. A Magyar Vöröskereszt Vas Vármegyei Szervezete részére szintén ingyenesen biztosítja a Széchenyi utca 31. szám alatt található önkormányzati ingatlanokat.

Pályázatot nyújtott be a sárvári önkormányzat a Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programja keretében a Sárvár FC sporttelepén lévő 20-szor 40 méteres műfüves pálya felújítására. Az igényelt támogatás 22,8 millió forint, és ehhez 2,5 millió forint önrészt a vállalt az önkormányzat.

További híreink

Győrfi Pál tartott sajtótájékoztatót az ügyeleti rendszerről

December 1-jén elindult az új ügyeleti rendszer

2023.12.04

December 1-jén elindult az Országos Mentőszolgálat által működtetett új orvosi ügyeleti rendszer Vas vármegyében is. Győrfi Pál, az OMSZ sajtószóvivője Szombathelyen tartott sajtótájékoztatót, amelyen Sárvár képviseletében Szabó Zoltán alpolgármester is részt vett.

Tovább...
Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

2023.12.04

Új, modern notebook-okat adtak át a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola hetedik évfolyamos diákjainak. Az átadáson Kondora István polgármester Szijártó Zsolt intézményvezetővel és Rozmán László tankerületi igazgatóval köszöntötte a tanulókat és szüleiket.

Tovább...
Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

2023.12.04

2023-ban első alkalommal hirdette meg a Nemzeti Örökség Intézete és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete a Családbarát Emlékhely díjat, azzal a céllal, hogy az emlékhelyeket a családok igényeihez igazodva alakítsák ki, azok vonzók legyenek a családok számára.

Tovább...
Új helyre költözik az STKH sárvári irodája

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft Szatmár utcai Ügyfélszolgálati Irodája december 4-től új helyszínre költözik.

Tovább...
LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos Sárváron

LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos

2023.11.23

November 21-én ülésezett a sárvári képviselő-testület, több önkormányzati rendeletet is módosítottak a városatyák.

Tovább...
Kondora István, Dr. Máhr Tivadar, Dr. Palatka János, Szabó Zoltán az új rendelőben

Épül az új gyermekorvosi rendelő

2023.11.22

Két új gyermekorvosi rendelőt alakítanak ki a volt tüdőgondozó épületében. Az építkezés helyszínén járt Kondora István polgármester Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterekkel, továbbá Dr. Palatka Jánossal, a város új gyermekorvosával.

Tovább...

Kiemelt híreink

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Új helyre költözik az STKH sárvári irodája
Bővebben...

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

2023.11.21

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »