Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2023.07.09

Rendkívüli üléssel kezdte a június 29-i délutánt a sárvári képviselő-testület, majd rendes ülésen folytatta munkáját. A védőnői ellátás biztosítása 2023. július 1-től - egy törvénymódosítás kapcsán – állami feladatba került.

Wawrzsákné Kondor Eleonórát bízták meg az IGESZ Sárvár igazgatói feladataival

A sárvári önkormányzat a rendkívüli ülésen hozott döntésével a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház részére adta át a sárvári védőnői ellátással kapcsolatos feladatokat, amelyeket városunk és Sitke, Porpác, Bögöt, Csénye vonatkozásában 7 védőnő lát el. Az elfogadott megállapodás arról is rendelkezik, hogy az önkormányzat továbbra is biztosítja a védőnői tanácsadáshoz szüksége Sárvár, Árpád utca 14/A szám alatti épületet.

A képviselő-testület a júniusi ülésen - a korábbi igazgatót - Wawrzsákné Kondor Eleonórát bízta meg az Intézmények Gazdálkodását Ellátó Szervezet Sárvár igazgatói feladataival 2023. szeptember 1-től 2028. augusztus 31-ig terjedő időszakra.

A hulladékról szóló törvény 2023. július 1-jétől hatályos módosítása alapjaiban érinti az önkormányzatok hulladékgazdálkodással kapcsolatos feladatait. Ettől az időponttól az állam saját hatáskörben látja el a hulladékgazdálkodást a Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. szervezésében. Ezzel megszűnt a települési önkormányzatok hulladékgazdálkodási közszolgáltatás megszervezésével kapcsolatos feladata. - A sárvári önkormányzat ezért módosította a hulladékgazdálkodásról szóló rendeletét, amelyben egyetlen kötelezettsége maradt, így kizárólag az elhagyott hulladék sorsáról kell gondoskodnia.  A lakosság a változásból már annyit érzékel is, hogy 2023. július 1-jétől a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési napok tekintetében több utcában változás lépett életbe, illetve változik a számlázási cím – mondta el Dr. Máhr Tivadar alpolgármester.  (Részletek a 4. oldalon.)

- A sárvári képviselő – testület több ingatlan eladásáról is döntött az értékesítésre kiírt pályázatok eredményét figyelembe véve. Az ingatlanértékesítésekre egyrészt azért kerül sor, mert ezekre a telkekre nincs szükség önkormányzati feladat ellátásához, másrészt az értékesítés bevételét betervezte a testület a költségvetés bevételi oldalán, ezek hozzájárulnak a város stabil működéséhez- tudtuk meg Kondora István polgármestertől.  Az ülésen hozott határozatok értelmében a Rábasömjéni út mellett és a Selyemgyár út mellett található ingatlanokat tovább az Ungvár utcában található egy önkormányzati ingatlant  értékesíti a sárvári önkormányzat.

A Sárvár, Batthyány utca 29. szám alatti volt zárda épületben több civil szervezet közösségi helyisége található. A júniusi ülésen döntött arról a sárvári képviselő – testület, hogy továbbra is ingyenes használatba adja az itt található próbateremként funkcionáló helyiséget a Ma’ mint’ Ti Színjátszó Csoport részére, továbbá a Sárvár, Batthyány u. 27. fsz. 10. szám alatti ingatlant is.  

További híreink

Lomtalanítási tájékoztató 2023

Lomtalanítási tájékoztató 2023

2023.09.19

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft. az idei évben is biztosítja a lakossági ügyfelei részére a lomhulladék összegyűjtését és elszállítását. Sárvár település közigazgatási területén az éves lomtalanítás három körzetben, három időpontban kerül megszervezésre.

Tovább...
Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!

2023.09.18

Szeptember 21-én, csütörtökön ismét állásbörzét szervez Sárváron a Változó Világért Alapítvány. Helybe jönnek a munkáltatók, akik munkavállalókat keresnek a környékben élők közül.

Tovább...
Az édesanyákat köszöntötték a sárvári Városházán

Az édesanyákat köszöntötték a Városházán

2023.09.18

A Sárvári Védőnői Szolgálat munkatársai az anyatejes világnap alkalmából rendeztek ünnepséget a Városházán. A gyermeküket anyatejjel tápláló édesanyákat köszöntik ezen a napon.

Tovább...
Változik a betegellátás rendje a 2-es számú felnőtt körzetben Sárváron

Változik a betegellátás rendje a 2-es számú felnőtt körzetben

2023.09.15

Szeptember 18-tól változik a betegellátás rendje a 2. számú felnőtt háziorvosi körzetben. A helyettesítő orvos Dr. Tóth Renáta belgyógyász és háziorvostan szakorvos lesz. A rendelési idő módosul, keddenként 14:30 és 18:00 között, valamint csütörtökönként 8:00 és 12:00 között várják a betegeket.

Tovább...
Egymás után sorjáztak a néptáncbemutatók a színpadon

A sárvári szüret a néphagyományok őrzője

2023.09.14

Szeptember 9-én szervezték meg a Sárvári Szüret programját a Nádasdy-vár hátsó udvarában. A szüret előestéjén már a Jurta zenekar táncháza hívogatta az érdeklődőket, szombat délután pedig egymás után sorjáztak a néptáncbemutatók a színpadon, ahol Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg a programot.

Tovább...
Felavatták Takács Imre emléktábláját Rábasömjénben

Felavatták Takács Imre emléktábláját Rábasömjénben

2023.09.08

A rábasömjéni közösségi ház a helyben született Takács Imre költő nevét vette fel idén, a költészet napján. Kondor János festőművész elkészítette a költő emléktábláját, amelynek avató ünnepségére augusztus 31-én Takács Imre születésnapján került sor a közösségi ház falánál.

Tovább...

Kiemelt híreink

Lomtalanítási tájékoztató 2023

2023.09.19

Lomtalanítási tájékoztató 2023
Bővebben...

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!

2023.09.18

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »