Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2023.07.09

Rendkívüli üléssel kezdte a június 29-i délutánt a sárvári képviselő-testület, majd rendes ülésen folytatta munkáját. A védőnői ellátás biztosítása 2023. július 1-től - egy törvénymódosítás kapcsán – állami feladatba került.

Wawrzsákné Kondor Eleonórát bízták meg az IGESZ Sárvár igazgatói feladataival

A sárvári önkormányzat a rendkívüli ülésen hozott döntésével a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház részére adta át a sárvári védőnői ellátással kapcsolatos feladatokat, amelyeket városunk és Sitke, Porpác, Bögöt, Csénye vonatkozásában 7 védőnő lát el. Az elfogadott megállapodás arról is rendelkezik, hogy az önkormányzat továbbra is biztosítja a védőnői tanácsadáshoz szüksége Sárvár, Árpád utca 14/A szám alatti épületet.

A képviselő-testület a júniusi ülésen - a korábbi igazgatót - Wawrzsákné Kondor Eleonórát bízta meg az Intézmények Gazdálkodását Ellátó Szervezet Sárvár igazgatói feladataival 2023. szeptember 1-től 2028. augusztus 31-ig terjedő időszakra.

A hulladékról szóló törvény 2023. július 1-jétől hatályos módosítása alapjaiban érinti az önkormányzatok hulladékgazdálkodással kapcsolatos feladatait. Ettől az időponttól az állam saját hatáskörben látja el a hulladékgazdálkodást a Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. szervezésében. Ezzel megszűnt a települési önkormányzatok hulladékgazdálkodási közszolgáltatás megszervezésével kapcsolatos feladata. - A sárvári önkormányzat ezért módosította a hulladékgazdálkodásról szóló rendeletét, amelyben egyetlen kötelezettsége maradt, így kizárólag az elhagyott hulladék sorsáról kell gondoskodnia.  A lakosság a változásból már annyit érzékel is, hogy 2023. július 1-jétől a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési napok tekintetében több utcában változás lépett életbe, illetve változik a számlázási cím – mondta el Dr. Máhr Tivadar alpolgármester.  (Részletek a 4. oldalon.)

- A sárvári képviselő – testület több ingatlan eladásáról is döntött az értékesítésre kiírt pályázatok eredményét figyelembe véve. Az ingatlanértékesítésekre egyrészt azért kerül sor, mert ezekre a telkekre nincs szükség önkormányzati feladat ellátásához, másrészt az értékesítés bevételét betervezte a testület a költségvetés bevételi oldalán, ezek hozzájárulnak a város stabil működéséhez- tudtuk meg Kondora István polgármestertől.  Az ülésen hozott határozatok értelmében a Rábasömjéni út mellett és a Selyemgyár út mellett található ingatlanokat tovább az Ungvár utcában található egy önkormányzati ingatlant  értékesíti a sárvári önkormányzat.

A Sárvár, Batthyány utca 29. szám alatti volt zárda épületben több civil szervezet közösségi helyisége található. A júniusi ülésen döntött arról a sárvári képviselő – testület, hogy továbbra is ingyenes használatba adja az itt található próbateremként funkcionáló helyiséget a Ma’ mint’ Ti Színjátszó Csoport részére, továbbá a Sárvár, Batthyány u. 27. fsz. 10. szám alatti ingatlant is.  

További híreink

Áramszünet lesz a Kinizsi utcai rendelőkben

2024.05.29

Ezúton értesítjük Tisztelt Betegeinket, hogy 2024. június 4-én kedden 8-16 óráig a Sárvár, Kinizsi utca 13. szám alatti háziorvosi rendelőket is érinti az utcában meghirdetett áramszünet.

Tovább...

Közlekedési és hasznos információk - Korda György és Balázs Klári koncert

2024.05.29

A sárvári nyárköszöntő rendezvény 2024. május 31-én 19:30-kor Thomax koncertjével kezdődik a Posta téren. 21 órakor lép fel Korda György és Balázs Klári, 22 - 24 óráig Pixa zenél.
A rendezvény helyszínén büfé, mobil wc-k üzemelnek a rendezvény ideje alatt. A rendezvényre a belépés ingyenes!

Tovább...

Közel két milliárdos high-tech fejlesztést adtak át a Ságában

2024.05.23

Csaknem kétmilliárd forint értékben adtak át új, robotizált gépeket a Sága Foods Zrt. sárvári üzemében. A beruházás a Nemzetgazdasági Minisztérium Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Programjának köszönhetően valósulhatott meg. Ez a fejlesztés előszobája annak a nagyberuházásnak, amelynek keretében megépül városunkban az új Sága-üzem.

Tovább...

Tovább javul a Kertváros csapadékvíz-elvezetése

2024.05.22

A Kertváros csapadékvíz-elvezetésének javítása is része az „Élhető Sárvár” elnevezésű projektnek, amelyben több fontos beruházás valósulhatott meg az elmúlt időszakban Sárváron. A Kertváros esetében a lakosságot is bekapcsolták a projektbe, és egy szemléletformáló akció keretében esővízgyűjtő hordókat kaphattak a beruházással érintett utcák lakói.

Tovább...

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!