Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Újra ülésezett a sárvári képviselő-testület

2021.06.29

Hosszú idő után végre újra ülésezhetett június 24-én a sárvári képviselő-testület, ugyanis a kormány rendelete értelmében június közepétől megszűnt a polgármestereknek a veszélyhelyzetben a törvény által biztosított teljhatalma.

Újra ülésezett a sárvári képviselő-testület

Kondora István polgármester az ülés elején örömének adott hangot, hogy a járványügyi szabályok enyhülésével végre újra ülésezhet a sárvári képviselő-testület. Majd néma felállással emlékeztek meg a koronavírus-járvány sárvári áldozatairól.

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő stratégiai igazgatója, Zelles Zsolt és Czigány István építész egy impozáns, a következő éveket, évtizedet meghatározó fejlesztési tervet mutatott be az ülésen, amelyben többek között egy új szálloda építése, a jelenlegi hotel, a kemping és a parkolók bővítése, valamint egy új szaunaház is szerepel.

Csende Sándor tűzoltó parancsnok számolt be a város tűzvédelmi helyzetéről. Tavaly közel 400 esetben vonultak a tűzoltók, ebből 152 volt a tűzeset, a többi műszaki mentés volt.

Módosították az önkormányzat idei költségvetését, amely a Csónakázó – tó körüli szabadidőpark fejlesztésére kapott  300 millió forintos fejlesztési támogatásnak köszönhetően bővült, így idén mintegy 7 milliárd forintból gazdálkodhat a város.

-  Kezd egyensúlyba kerülni a költségvetésünk abban az értelmében, hogy a tervezett fejlesztéseket meg tudjuk valósítani, és minden költségvetési forrás a rendelkezésünkre fog állni. Nagyon sokat segített az, hogy a kormányzattól tavalyi évben kaptunk 1, 8 milliárd forintot a fürdő kötvényének kiváltására. 80 millió forint intézményi maradványunk is keletkezett, és ezt idén ott hagytuk az intézményeknél, így ők saját hatáskörben is módosíthattak a költségvetésen  - mondta el Kondora István polgármester.

Újra ülésezett a sárvári képviselő-testület

Módosították a közterületi térfigyelő kamerarendszerről szóló rendeletet is, mivel a Csónakázó – tónál kialakított futópálya mentén kilenc darab új kamerát helyeztek el. A napirendet előterjesztő Dr. Máhr Tivadar alpolgármester elmondta, hogy Sárváron már közel száz darab közterületi kamera szolgálja a lakosság biztonságérzetének fenntartását és a közbiztonságot.

Napirendre került a Sárvári Csicsergő Óvoda ügy is. A fenntartói joga, a szülők véleményének kikérése után, egy májusi polgármesteri határozattal 2021. szeptember 1-től a Szombathelyi Egyházmegyéhez kerül. Kondora István elmondta, Dr. Székely János megyéspüspök kérelemmel fordult az önkormányzathoz, melyben kezdeményezte a feladatellátást szolgáló vagyon egyházi tulajdonba adását, mivel az épületre pályázati, illetve saját forrásból jelentős összeget kívánnak fordítani. Az önkormányzati, illetve a nemzeti vagyonról szóló törvény értelmében ingyenesen átruházható az óvoda épülete az egyház részére az általa végzett önkormányzati feladat, ebben az esetben az óvodai ellátás, érdekében.

A képviselő – testület kormánypárti képviselői megszavazták, hogy 2021. szeptember 1-től kerüljön átadásra a Sárvári Csicsergő Óvoda épületének tulajdonjoga is a Szombathelyi Egyházmegye részére, azzal a feltétellel, hogy ez a vagyon nem idegeníthető el, kizárólag az óvodai ellátást szolgálhatja, állagát meg kell óvni, és a hasznosításáról évente beszámolót kell készíteni. Az ellenzéki képviselők nemmel szavaztak, ők szerették volna, ha piaci alapon megveszi az egyház az épületet. Az ülésen Németh Zsolt képviselő nem vett részt.

További híreink

Újabb autóbuszokat adtak át Sárváron

Újabb autóbuszokat adtak át Sárváron

2021.07.24

Tovább fiatalodik Vas megye járműállománya, ezúttal 13 darab Credo Econell 12, szóló típusú autóbusz kezdi meg szolgálatát, amelyeket a Sárvár Aréna előtt mutattak be. Az új járművek beszerzésére a Volán Buszpark Kft. írt ki közbeszerzési eljárást. A kiemelkedő nagyságrendű fejlesztés keretében három autóbuszgyártó szállítja a több mint 500 környezetkímélő, dízelüzemű járművet 2022 elejéig.

Tovább...
VISSZATÉRT A FESZTIVÁLHANGULAT a Nádasdy-várba

VISSZATÉRT A FESZTIVÁLHANGULAT a Nádasdy-várba

2021.07.20

Július első hétvégéjén a Sárvári Sörexpressz és a XXI. Fúvószenei Várfesztivál sokszínű programjaival nyílt meg a júliusi programkavalkád a Nádasdy -várban. A fúvószene mellett ismert könnyűzenei előadók szórakoztatták a közönséget.

Tovább...
Kitüntetést kapott a helyi polgárőr elnök

Kitüntetést kapott a helyi polgárőr elnök

2021.07.20

Nyolc hónap után újra megtarthatta küldöttgyűlését az Országos Polgárőr Szövetség. A rendezvényen elismerésben részesült Sárvár Város Polgárőr Egyesületének elnöke.

Tovább...
Semmelweis-napi kitüntetések Sárváron

Semmelweis-napi kitüntetések Sárváron

2021.07.09

Sárvár Város Önkormányzata 2021. évi Semmelweis – napi ünnepségét július 6-án tartották a városházán. A megjelenteket elsőként Dr. Niklai Erzsébet, a sárvári Szent László Kórház főigazgatója köszöntötte, majd Kondora István polgármester méltatta az egészségügyi dolgozók koronavírus-járvány idején tanúsított helytállását.

Tovább...
Átadták a futókört a sárvári Csónakázó-tónál

Átadták a futókört a Csónakázó-tónál

2021.07.08

Ünnepélyes keretek között adták át a Csónakázó – tó körül elkészült rekortán borítású 1022 méter hosszú futókört és az új kerékpárutat. Az Országos Futópálya-építési Program keretében nyert 45 millió forintos támogatást a sárvári önkormányzat a Miniszterelnöki Kabinetiroda Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztossága jóvoltából.

Tovább...
Köszönet az Észak-Vas megyében élő emberek helytállásért

Köszönet a helytállásért

2021.06.28

A Kormány hatékony oltási kampánya révén magunk mögött tudhatjuk a járvány harmadik hullámát. Ebből az alkalomból a Parlament mostani ülésszakának utolsó napján Ágh Péter országgyűlési képviselő napirend utáni felszólalásában az Észak-Vas megyében élő embereket méltatta.

Tovább...

Kiemelt híreink

Július 31-ig lehet nevezni a virágosítási versenyre!

2021.05.31

Virágosítsunk együtt Sárváron!
Bővebben...

Tájékoztató a hulladékszállítás rendjéről

2021.01.07

Tájékoztató a hulladékszállítás változásairól Sárváron
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »