Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Újabb segítséget hozott a Dolorosa Sárvárra

2024.02.19

Új eszközökkel ajándékozta meg a Dolorosa Alapítvány a Sárvári Védőnői Szolgálatot. A sárvári kötődésű humanitárius szervezet - önzetlen támogatóinak köszönthetően - egy ultrahangos szívhangvizsgáló készüléket, egy hallásvizsgáló készüléket és egy mérleget adományozott a védőnők számára.

Dr. Máhr Tivadar adhatta át az új eszközöket a sárvári védőnőknek

A közel félmillió forint értékű csomagot Dr. Máhr Tivadar alpolgármester adhatta át a védőnőknek. A Dolorosa Alapítvány alapítója, Koday-Vörös Andrea személyesen nem tudott jelen lenni az átadáson, mivel hamarosan ő maga is anyai örömök elé néz, így online videókapcsolat segítségével csatlakozott be az átadás pillanataiba.

Koday-Vörös Andrea kiemelte, a védőnők kulcsszerepet töltenek be a magzat-, a gyermek- és az anyavédelem területén. A Dolorosa Alapítvány fontosnak tartja, hogy a védőnői szolgálatok a gyermekek egészségének védelme, valamint az esetleges betegségek mihamarabbi felismerése érdekében megfelelő és korszerű eszközökkel rendelkezzenek, így nagy örömükre szolgált, hogy segíteni tudtak.

Dr. Máhr Tivadar elmondta, az önkormányzatnak ebben egy közvetítő szerepe volt, amit szívesen vállaltak.

A védőnők izgatottan bontották ki az ajándékokat

Sárváron, a Védőnői Szolgálatnál hat területi védőnő dolgozik együtt. Az eszközök nagyon nagy segítséget jelentenek számukra, napi szinten használatban vannak ezek a műszerek. A szívhanghallgató a várandós kismamák gondozásában nyújt nagy segítséget, ezzel ellenőrzik, hogy megfelelő-e a magzati szívhang. A hallásvizsgálóval a kisgyermekek hallását tudják ellenőrizni, segít mielőbb kiszűrni, ha bármilyen probléma felmerül. A mérleget pedig mindkét csoportnál, gyermekeknél és kismamáknál egyaránt hasznosítani tudják.

A Dolorosa Alapítvány alapítója elmondta, még más, nagyobb léptékű kampányokat is terveznek Sárváron. Most is van egy futó kampányuk, hamarosan a Szent Piroska Katolikus Óvoda gazdagodhat egy új bútorral.

Mérleget, szívhangvizsgáló és hallásvizsgáló készüléket is kaptak a sárvári védőnők

Az alapítvány a 2024-es évben olyan elkötelezett támogatókat keres, akik havi rendszerességgel tudják segíteni az alapítványt, és hozzájárulni futó kampányainkhoz. Szívesen fogadják a helyi vállalkozók jelentkezését.

További híreink

Elindultak a tavaszi munkák a város területén

2024.04.08

A Városháza és a vasútállomás előtt, továbbá a Posta téren is elindultak már a tavaszi munkálatok, amelyek a következő hetekben folytatódnak, és a város több területét is érintik – olvasható a sárvári önkormányzat közösségi oldalán, a Sárvár Lendületbenen.

Tovább...

Befejeződött a Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése

2024.04.05

Sárvár Város Önkormányzata egy sikeres pályázati program keretében felújította és kibővítette a Szatmár utcai óvoda épületét. Március 26-án a Városháza Széchenyi termében megtartották a projekt zárórendezvényét. A Sárvár, Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése című projekt a Széchenyi Terv Plusz keretében valósult meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Tovább...

Áldott húsvétot kívánunk!

2024.03.29

Minden kedves olvasónknak áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

Tovább...

Együttműködést kötött a katasztrófavédelem és a Sárvárfürdő

2024.03.29

Együttműködési megállapodást írt alá a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Sárvári Gyógyfürdő Kft. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a tűzoltók speciális gyakorlatokat végezzenek a Sárvárfürdőben, továbbá, hogy kitelepüléseket tartsanak, és preventív tájékoztatást adjanak az állampolgároknak.

Tovább...

Áprilisban kerülnek kiosztásra az ingyenes LED-izzók

2024.03.29

Megérkeztek az ingyenes lakossági LED-csere programban igényelt izzók. Több mint 460 sárvári háztartás regisztrált az energiatakarékos LED fényforrásokért, amelyek áprilistól lesznek átvehetőek a Sárvár Arénában.

Tovább...

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.03.22

A sárvári képviselő-testület megtartotta márciusi soron következő ülését a Városháza nagytermében.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!