Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Több százan ünnepelték együtt Sárváron a márciusi ifjakat

2024.03.21

„Március tizenötödike jelkép, mely magába sűríti a megelőző évtizedek fokozatosan kibontakozó reformmozgalmát, de egyben jelképezi a forradalom kitörése után alig fél évvel kezdődő szabadságharcot is.” – mondta az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulójára emlékező beszédében Dr. Máhr Tivadar alpolgármester a Nádasdy-vár udvarán.

A Sárvári Turisztikai Technikum diákjai adtak műsort a vár színpadán

Több százan gyűltek össze a Nádasdy-vár udvarán, hogy együtt ünnepeljenek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulóján a langyos tavaszi napsütésben. A Himnuszt a Sárvári Koncertfúvószenekar előadásában hallhatták az ünneplők. Az emlékező beszédet Dr. Máhr Tivadar alpolgármester mondta.

„Március tizenötödike jelkép, mely magába sűríti a megelőző évtizedek fokozatosan kibontakozó reformmozgalmát, de egyben jelképezi a forradalom kitörése után alig fél évvel kezdődő szabadságharcot is. A nemzeti színű kokárda mindannyiunk szíve felett egy közösségbe köt össze minket magyarokat, éljünk bárhol a világban. Piros, fehér, zöld, ez a magyar föld – ismételjük óvodás korunk óta.

Dr. Máhr Tivadar alpolgármester mondott ünnepi beszédet

Március tizenötödike összehoz minket, függetlenül pártállástól, világnézetektől, kortól és nemtől. A kokárda viselése még ma sem ciki, sőt egy olyan ünnepen vagyunk, amikor azt vesszük észre, ha valakin nincs. Közösségben érezzük magunkat és természetesnek vesszük, hogy részt vegyünk az ünnepségeken, Sárváron és bárhol az országban. Sőt, magyar közösségeink a nagyvilágban szintén e napon jönnek össze, hogy átéljék és megerősítsék magyarságukat. „- szólt az alpolgármester.

Dr. Máhr Tivadar alpolgármester beszédében kiemelte: 1848 tavasza Magyarország történelmének semmi mással össze nem hasonlítható fordulata. Felidézte Széchenyi István, Kossuth Lajos, PetőfiSándor, Dessewffy Aurél alakját. Mint mondta, a forradalmat és a szabadságharcot ugyan leverték, de az új önkényuralom nem tudta ott folytatni, ahol alig másfél évvel korábban abbahagyta. A joggal és karddal vívott küzdelem megmutatta, hogy a magyarokkal mindig számolni kell, mert mernek nagyok lenni. Mernek nagyot álmodni és tenni is azért. Tudnak várni és a szabadság, az önrendelkezés bűvös és vonzó eszméjét átadni generációról generációra.

Több százan ünnepelték együtt Sárváron a márciusi ifjakat

Dr. Máhr Tivadar így zárta ünnepi beszédét: „Jómagam nemcsak a tervezésben hiszek. Nemcsak abban, hogy felmérve lehetőségeinket, számot vetve a rendelkezésre álló erőforrásokkal fogalmazzuk meg céljainkat. Hiszek abban is, hogy már azok megfogalmazása idején vonjuk be az érdekelt feleket. Az elmúlt évek, évtizedek során ezt a politikát folytattuk Sárváron. Politikai nézeteink természetes módon nem minden ponton illeszkednek egymáshoz, de nem vitatjuk, hogy a velünk szemben ülő is városunk javát szolgálja, fejlődését segíti. Hiszek abban, hogy minden apró lépés közösségünk, a sárváriak javát szolgálja. Egy bizonytalan jelenben, egy folyamatosan alakuló jövőben Sárvár legyen a történelem egy biztos pontja, ahol érdemes lenni és jó élni. Amiért érdemes tenni és amit érdemes szolgálni.

Nekem ezt jelenti 1848 és 49 üzenete. És Önöknek, nektek mit jelent?”

Az ünnepi műsorban a Sárvári Turisztikai Technikum 10T osztálya lépett fel

Az ünnepi műsorban a Sárvári Turisztikai Technikum 10T osztálya lépett fel, felkészítő tanáruk Szalai Viktória volt. 

Több százan ünnepelték együtt Sárváron a márciusi ifjakat

A megemlékezés zárásaként az ünneplők átvonultak Petőfi Sándor és gróf Batthyány Lajos szobraihoz. Kondora István polgármester, Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterek valamint dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző először gróf Batthyány Lajos szobránál, majd Petőfi Sándor emlékművénél helyezett el koszorút, őket követően a pártok és civil szervezetek képviselői koszorúztak.

További híreink

Elindultak a tavaszi munkák a város területén

2024.04.08

A Városháza és a vasútállomás előtt, továbbá a Posta téren is elindultak már a tavaszi munkálatok, amelyek a következő hetekben folytatódnak, és a város több területét is érintik – olvasható a sárvári önkormányzat közösségi oldalán, a Sárvár Lendületbenen.

Tovább...

Befejeződött a Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése

2024.04.05

Sárvár Város Önkormányzata egy sikeres pályázati program keretében felújította és kibővítette a Szatmár utcai óvoda épületét. Március 26-án a Városháza Széchenyi termében megtartották a projekt zárórendezvényét. A Sárvár, Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése című projekt a Széchenyi Terv Plusz keretében valósult meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Tovább...

Áldott húsvétot kívánunk!

2024.03.29

Minden kedves olvasónknak áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

Tovább...

Együttműködést kötött a katasztrófavédelem és a Sárvárfürdő

2024.03.29

Együttműködési megállapodást írt alá a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Sárvári Gyógyfürdő Kft. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a tűzoltók speciális gyakorlatokat végezzenek a Sárvárfürdőben, továbbá, hogy kitelepüléseket tartsanak, és preventív tájékoztatást adjanak az állampolgároknak.

Tovább...

Áprilisban kerülnek kiosztásra az ingyenes LED-izzók

2024.03.29

Megérkeztek az ingyenes lakossági LED-csere programban igényelt izzók. Több mint 460 sárvári háztartás regisztrált az energiatakarékos LED fényforrásokért, amelyek áprilistól lesznek átvehetőek a Sárvár Arénában.

Tovább...

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.03.22

A sárvári képviselő-testület megtartotta márciusi soron következő ülését a Városháza nagytermében.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!