Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Több mint 300 autócsoda és motor vett részt a Veterán Pikniken

2023.06.19

Különlegesebbnél különlegesebb veterán autók és motorok jöttek el június 3-án az 5. Veterán Piknikre Sárvárra. Minden adott volt egy jó fesztiválhoz: járműcsodák, nyári napsütés, árnyas fák és jó programok.

Több mint 300 autócsoda és motor vett részt a Veterán Pikniken

A Veterán Piknikre már előzetesen regisztrálhattak a járművek, de a helyszínen is folyamatosan érkeztek a reggeli órákban az autók és motorok. A fesztivált Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg, aki örömének adott hangot, hogy a veterán autók fesztiváljával kezdetét vette a sárvári fesztiválszezon. 

Megtöltötték a veterán autók és motorok a Várparkot

– Úgy látom, hogy itt a történelmi városrészben nagyon jó helye van a fesztiválnak. Külön öröm, hogy az elmúlt évek nehézségei nem tántorították el a szervezőket és résztvevőket, és ilyen sokan eljöttek Sárvárra. Az öt év azt jelenti, hogy van múltja ennek a rendezvénynek, és van jövője is – mondta Dr. Máhr Tivadar alpolgármester, aki ezt követően Varjú Zoltán motorgyűjtővel elhajtott egy régi motorcsodán.

Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterek Varjú Zoltán motorgyűjtővel

A Veterán Pikniket szívvel – lélekkel szervezi Rozmann Zsolt és Timár Éva. – Öt-hat évvel ezelőtt nagyot álmodtunk és elindítottuk a fesztivált. A vár udvarát már az első évben kinőttük, és így kerültünk ide a Várparkba, ahova idén 300-nál is több veterán jármű érkezett – mondta el Rozmann Zsolt, aki négy veterán járművet is hozott a rendezvényre, köztük egy 57-es Ford Mustángot.

Volkswagenek, Ladák, Zsigulik, Trabantok is sorakoztak a parkban

Volkswagenek, Ladák, Zsigulik, Trabantok, Csepel és Danuvia motorok…felsorolni is lehetetlen a járművek sokaságát, amelyeket egész nap meg lehetett nézni a Várparkban, ahonnan a Sárvár Rádió is élő műsorral jelentkezett a délelőtt folyamán.

Egy Shelby Cobra is érkezett a piknikre

A nap során „Garázsdizájn” aukciót is szerveztek, lehetett szavazni a „Piknik kedvenc” járművére, majd a kora délutáni órákban felvonultak a veterán autók és motorok. A programot Loran Barnabás Trabarna műsora zárta.

További híreink

Lomtalanítási tájékoztató 2023

Lomtalanítási tájékoztató 2023

2023.09.19

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft. az idei évben is biztosítja a lakossági ügyfelei részére a lomhulladék összegyűjtését és elszállítását. Sárvár település közigazgatási területén az éves lomtalanítás három körzetben, három időpontban kerül megszervezésre.

Tovább...
Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!

2023.09.18

Szeptember 21-én, csütörtökön ismét állásbörzét szervez Sárváron a Változó Világért Alapítvány. Helybe jönnek a munkáltatók, akik munkavállalókat keresnek a környékben élők közül.

Tovább...
Az édesanyákat köszöntötték a sárvári Városházán

Az édesanyákat köszöntötték a Városházán

2023.09.18

A Sárvári Védőnői Szolgálat munkatársai az anyatejes világnap alkalmából rendeztek ünnepséget a Városházán. A gyermeküket anyatejjel tápláló édesanyákat köszöntik ezen a napon.

Tovább...
Változik a betegellátás rendje a 2-es számú felnőtt körzetben Sárváron

Változik a betegellátás rendje a 2-es számú felnőtt körzetben

2023.09.15

Szeptember 18-tól változik a betegellátás rendje a 2. számú felnőtt háziorvosi körzetben. A helyettesítő orvos Dr. Tóth Renáta belgyógyász és háziorvostan szakorvos lesz. A rendelési idő módosul, keddenként 14:30 és 18:00 között, valamint csütörtökönként 8:00 és 12:00 között várják a betegeket.

Tovább...
Egymás után sorjáztak a néptáncbemutatók a színpadon

A sárvári szüret a néphagyományok őrzője

2023.09.14

Szeptember 9-én szervezték meg a Sárvári Szüret programját a Nádasdy-vár hátsó udvarában. A szüret előestéjén már a Jurta zenekar táncháza hívogatta az érdeklődőket, szombat délután pedig egymás után sorjáztak a néptáncbemutatók a színpadon, ahol Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg a programot.

Tovább...
Felavatták Takács Imre emléktábláját Rábasömjénben

Felavatták Takács Imre emléktábláját Rábasömjénben

2023.09.08

A rábasömjéni közösségi ház a helyben született Takács Imre költő nevét vette fel idén, a költészet napján. Kondor János festőművész elkészítette a költő emléktábláját, amelynek avató ünnepségére augusztus 31-én Takács Imre születésnapján került sor a közösségi ház falánál.

Tovább...

Kiemelt híreink

Lomtalanítási tájékoztató 2023

2023.09.19

Lomtalanítási tájékoztató 2023
Bővebben...

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!

2023.09.18

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »