Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

2023.11.21

Ingyenes lakossági LED-csereprogram indul Sárvár Város Önkormányzata és a CYEB jóvoltából. A programba 2023. december 1. és 2023. december 31. között lehet regisztrálni.

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

A statisztikák szerint egy átlagos magyar háztartásban közel 20 db izzó található, és a világítás költsége a teljes villanyköltség körülbelül 30 százalékát teszi ki.

Az energiatakarékos és hosszú élettartamú LED - fényforrások használatával jelentős megtakarítás érhető el a háztartásokban.

Például 5 db 100W-os és 5 db 60W-os wolframszálas izzó ugyanekkora megvilágítást biztosító (12W, ill. 7W) LED-re cserélésével napi 4 óra használat mellett évente mintegy 700 kWh-val csökkenthető az áramfogyasztás, ami 40 Ft/kWh energiaárnál 28 200 Ft/ év megtakarítást jelent. Emellett a megtakarított energiával 246 kg CO2 kibocsátása is megelőzhető, kímélve ezzel környezetünket.

https://www.ledcsere.hu/ oldalon található kalkulátor segítségével a saját háztartásra vonatkozóan is kiszámítható a várható megtakarítás mértéke.

2023. DECEMBER 1. NAPJÁTÓL

Sárvár Város Önkormányzata és a CYEB Energiamegoldások Kft.

együttműködésének köszönhetően

a sárváriak számára is elérhető lesz az ingyenes lakossági LED-csere program!

 

Néhány információ a programról:

• A program hagyományos fényforrások félvezetős fényforrásokra (a továbbiakban: LED-re) való cseréjét biztosítja. A régi izzókat nem kell leadni.

• A villanyszámla alapján adódó egyéves fogyasztás mennyiségéből határozza meg a LEDCSERE alkalmazás a kiválasztható LED-ek együttes teljesítményének maximumát.

A regisztrációra Sárvár település lakosainak kizárólag 2023. december 1. és 2023. december 31. napja között lesz lehetősége a www.sarvarvaros.hu oldalról elérhető online felületen.

• Az igényelt LED fényforrások átvétele várhatóan 2024. március 26. és április 16. között történik. Az átvétel időpontjáról az érintett lakosok e-mailben is értesítést fognak kapni.

• Azok a háztartások, ahol napelemes termelés történik, a vonatkozó jogszabályok szerint sajnos nem jogosultak az ingyenes LED-ekre, a programban nem vehetnek részt.

REGISZTRÁCIÓS LINK: https://app.ledcsere.hu/registration

 

A regisztráció folyamata és szükséges dokumentumok:

• A regisztráció során meg kell adni a villanyszámlán szereplő felhasználó személyes adatait és elérhetőségeit, minden esetben annak kell regisztrálnia, akinek a nevére szól a villanyszámla.

•  Helyiségenként meg kell adni az izzók számát, azok milyen foglalatúak (ehhez a rendszer ábrákkal, leírással segítséges nyújt), hány W-osak és kb. napi hány órát használjuk azokat.

Fel kell csatolni a lakcímkártya mindkét oldalát tartalmazó dokumentumot, valamint a névre szóló, legutolsó elszámoló villanyszámlát.

•  A villanyszámla alapján szükséges néhány adat megadása (elszámolási időszak, összes becsült fogyasztás, éves becsült fogyasztás)

•  Végül az adatok ellenőrzését követően szükséges nyilatkozni és a regisztrációt véglegesíteni FONTOS! A regisztráció utolsó oldalán átvételi helyként Sárvárt kell megjelölni.

•  A rendszer automatikusan számolja, hogy az adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult.

•  Ezt követően a CYEB munkatársai ellenőrzik a regisztrációt, amely több munkanapot is igénybe vehet. A regisztrációt követő heteknek a jelentkezők visszaigazoló e-mailt kapnak. FONTOS! A regisztráció akkor lesz végleges, ha a visszaigazoló e-mailben található linkkel jelentkezési szándékát a regisztráló megerősíti.

 

Segítség a regisztrációhoz az alábbi helyszíneken és elérhetőségeken kérhető:

Azok számára, akiknek nincs internet kapcsolatuk, vagy megfelelő eszközük a regisztráció elvégzéséhez, de szeretnének részt venni a programban 2023. december 1. és 2023. december 20. között személyesen felkereshetik nyitva tartási időben

• a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. TOURINFORM irodáját (9600 Sárvár, Kossuth tér 8.), vagy

• a Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal 8. számú irodáját (9600 Sárvár, Várkerület utca 2.)

ahol a kollégák segítenek elvégezni a regisztrációt.

Ehhez el kell hoznia a személyi igazolványát és lakcímkártyáját, valamint a névre szóló, legutolsó elszámoló villanyszámláját!

A regisztrációval kapcsolatban telefonon érdeklődni, segítséget kérni 2023. december 1. és 2023. december 20. között nyitva tartási időben a

• 0630/583 7879

• 95/523-109

• 95/523-186

• 95/523-126

telefonszámok valamelyikén lehet.

További híreink

Lomtalanítási tájékoztató 2024

2024.06.12

Az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy az idei évben is valamennyi - vegyes hulladékgyűjtésre kötelezett és bevont - lakossági ügyfele részére biztosítja a lomhulladék összegyűjtését és elszállítását.

Tovább...

Heten újráztak, egy új képviselő Sárváron!

2024.06.10

Június 9-én rendben lezajlott településünkön a helyi önkormányzati választás. Nyolc egyéni mandátum sorsáról dönthettek a választópolgárok, heten újráztak, egy új képviselő kerül be a testületbe.

Tovább...

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár polgármestere

2024.06.10

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár város polgármestere. 61,56 százalékkal nyert Kondora István, a Fidesz-KDNP jelöltje a helyi önkormányzati választáson.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok II.

2024.06.09

Magas részvétel mellett, rendben zajlik az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás Sárváron. A voksolás 19 óráig tart, 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le szavazatát.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok I.

2024.06.09

Reggel 6-kor kinyitottak a sárvári szavazókörök. Rendben elkezdődött az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás. Sárváron 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le voksait 19 óráig.

Tovább...

Átadták az új gyermekorvosi rendelőket

2024.06.07

Ünnepélyes keretek között adták át az új gyermekorvosi rendelőket, amelyek modern és barátságos környezetet biztosítanak a betegséggel küzdő gyermekek számára.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!