Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Szülői támogatással egyházi fenntartásba kerülhet a Csicsergő Óvoda

Döntöttek a szülők

2021.02.19

A Csicsergő óvoda Facebook-oldalán jelent meg a hír, hogy az intézménybe beíratott kiskorú gyermekek szüleinek 72,5%-a támogatja, hogy a Szombathelyi Egyházmegye fenntartásába kerüljön az óvoda.

Szülői támogatással egyházi fenntartásba kerülhet a Sárvári Csicsergő Óvoda

A Szombathelyi Egyházmegye tavaly év elején azzal a kéréssel fordult a sárvári önkormányzathoz, hogy amennyiben az óvodai nevelésben részt vevő gyermekek szüleinek a többsége támogatná, akkor a Sárvári Csicsergő Óvoda fenntartói jogát átvenné. Az óvoda esetében csak úgy indulhatott el a fenntartói jog átadásának folyamata, hogy a képviselő- testületnek erről elvi döntést kellett hoznia, erre a 2020 februári képviselő – testületi ülésen került sor. A 10 jelen lévő képviselő – Eiveck Péter hiányzott – egyhangú döntéssel egyetértett a Szombathelyi Egyházmegye kezdeményezésével, és elviekben támogatták, hogy a Sárvári Csicsergő Óvoda fenntartói joga átkerüljön az egyházmegye, mint köznevelési intézményfenntartó részére. Az ülésen a kormánypárti és az ellenzéki képviselők is kérdés, észrevétel nélkül támogatták egyhangúlag a kezdeményezést.

A határozat szerint azonban csak akkor kerülhet a Szombathelyi Egyházmegye fenntartásába a Sárvári Csicsergő Óvoda, ha azzal a beíratott gyermekek szüleinek több mint fele egyetért. A szülői szavazást tavaly a koronavírusjárvány fokozódása miatt az intézményben elrendelt rendkívüli szünetre tekintettel elhalasztották, erre most február 16-án került sor, illetve pótszavazási lehetőséget biztosítottak a szülőknek február 19-én az intézményben.

Szülői támogatással egyházi fenntartásba kerülhet a Sárvári Csicsergő Óvoda

A szavazásra a jogszabályi és járványügyi előírások betartásával került sor. A beíratott gyermekek számát figyelembe véve 149 szavazatot adhattak le a szülők, a leadott szavatok száma 134 volt. 108 igen szavazattal a szülők támogatták a Szombathelyi Egyházmegye kezdeményezését, 26 nem szavazat mellett. Érvénytelen szavazat nem volt. Összességében a beíratott gyermekek szüleinek 72,5 %-a támogatta, hogy kerüljön a Szombathelyi Egyházmegye fenntartásába a Sárvári Csicsergő Óvoda.

Mivel támogatói szülői vélemény született, így a következő lépés a fenntartóváltással összefüggésben az alkalmazotti közösség, az óvodaszék és a szülői szervezet erre vonatkozó véleményének beszerzése.

A veszélyhelyzetben a települési önkormányzati képviselő – testület feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja. Mivel az Országgyűlés várhatóan újabb 90 nappal meghosszabbítja a veszélyhelyzetet, így a fenntartóváltásról szóló döntést Kondora István polgármesternek kell majd meghoznia. Teheti ezt annak birtokában, hogy erre egyhangú döntéssel hozott felhatalmazást kapott a képviselő – testülettől, és a szülők többsége is támogatja a fenntartóváltást. Továbbá a katasztrófavédelemről szóló jogszabály nem a döntési, hanem az állásfoglalási hatáskör gyakorlását nem teszi lehetővé a polgármester számára intézmény átszervezése és megszüntetése esetén veszélyhelyzetben.

További híreink

Március 15-ig maradnak a korlátozások

Március 15-ig maradnak a korlátozások

2021.02.25

A kormány március 15-ig változatlan formában fenntartja a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón.

Tovább...
A biztonság és fejlődés a két költségvetési alapelv Sárváron

Biztonság és fejlődés a két költségvetési alapelv

2021.02.23

Elkészült Sárvár 2021. évi költségvetése 6,3 milliárd forintos főösszeggel. A pandémiás helyzet ellenére az idei büdzsé is lehetővé teszi az önkormányzati intézmények és a város biztonságos működtetését. Fejlesztésekre, felújításokra is mintegy 1,3 milliárd forintot fordíthat Sárvár.

Tovább...
A turizmusnak fontos feladata lesz a gazdaság újraindulásában

A turizmusnak fontos feladata lesz a gazdaság újraindulásában

2021.02.22

– Nem túlzás kijelenteni, hogy az újranyitást illetően a turisztikai szakma már a tűkön ül. Addig is a megyében több beruházás zajlik az infrastruktúra megújítására – mondta az átadás előtt álló új sárvári TDM irodában tett látogatása során dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Turizmus Szövetség elnöke.

Tovább...
A sárvári Spirit Hotelben még fokozottabban figyelnek a vendégek igényeire

Még fokozottabban figyelnek a vendégek igényeire

2021.02.22

A Spirit Hotel Thermal Spa*****superior munkatársai is – hasonlóan más szállodákhoz – már nagyon várják az újranyitást, hiszen a pandémia miatt tavaly november 10-e óta nem fogadhatnak vendégeket. Müller-Pápai Zsuzsa stratégiai igazgatóval beszélgettünk az elmúlt hónapok nehézségeiről és a tervekről.

Tovább...
Online fogadóórát tart Szabó Zoltán Sárvár alpolgármestere

Online fogadóórát tart Szabó Zoltán alpolgármester

2021.02.22

Online és telefonos fogadóórát tart Szabó Zoltán alpolgármester március 9-én, kedden 10 és 11 óra között.

Tovább...
Felújítják a Tizenháromvárosi keresztet Sárváron

Felújítják a Tizenháromvárosi keresztet

2021.02.19

Elkezdődött a Tizenháromvárosi közösségi kereszt felújítása. Eredményes volt az 1846-ban felállított kereszt megmentéséért sárvári civilek által kezdeményezett adománygyűjtés. A pénzbeli felajánlások mellett a város több vállalkozása részt is vállalt a kivitelezési munkákból.

Tovább...

Kiemelt híreink

Online fogadóórát tart Szabó Zoltán alpolgármester

2021.02.22

Online fogadóórát tart Szabó Zoltán Sárvár alpolgármestere
Bővebben...

Tájékoztató a hulladékszállítás változásairól

2021.01.07

Tájékoztató a hulladékszállítás változásairól Sárváron
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »