Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Szolidaritás és segítségnyújtás a háborúval sújtott területen élőknek

2022.02.28

Sajnos háború tört ki a Magyarországgal szomszédos Ukrajnában. Hazánknak ki kell maradnia a háborús konfliktusból, meg kell őrizni a békét. Fontosnak tartjuk azonban, hogy a háborúval sújtott területen élő embereknek, a hozzánk menekülőknek humanitárius segítséget nyújtsunk.

Szolidaritás és segítségnyújtás a háborúval sújtott területen élőknek

Sárvár legnagyobb munkáltatójánál számos ukrán állampolgár, köztük sok kárpátaljai magyar dolgozik, akiknek a szolidaritás jegyében segítséget kell nyújtanunk. A város vezetése felvette a kapcsolatot a foglalkoztató cég képviselőivel, hogy önkormányzatunk miben tudna segítséget nyújtani számukra ebben a helyzetben. A Sárváron élő és dolgozó ukrán emberek városunkban biztonságban vannak, és számíthatnak a közösségünkre.

A sárvári „ARANYHÍD, AMI ÖSSZEKÖT” ALAPÍTVÁNY közel húsz éve segíti a Kárpátalján, a Bene faluban élő magyarokat. Süle Ferencné, az alapítvány képviselője felvette már velük a kapcsolatot. Most a korábbiaknál is nagyobb szükségük van a segítségre a háborút szenvedő magyaroknak, akik egyik napról a másikra borzalmas helyzetbe kerültek. A férfiakat behívták katonának, vagy elmenekültek, a nők, idősek és gyermekek magukra maradtak.  

A leggyorsabban a pénzadományt tudjuk most hozzájuk eljuttatni az alapítványon keresztül. Itt az idő, hogy együtt, közösen nyújtsunk segítséget a háború áldozatainak, mutassuk meg szolidaritásunkat, együttérzésünket!

SZÁMLA MEGNEVEZÉSE: „ARANYHÍD, AMI ÖSSZEKÖT” ALAPÍTVÁNY

SZÁMLASZÁM: 72100282-14962473

A tartós élelmiszer és egyéb fogyasztási cikkek gyűjtésével kapcsolatban, hogy azokat milyen módon tudnánk eljuttatni a határon túlra, jövő héten fogunk tájékoztatást adni.

SEGÍTSÜNK EGYÜTT!

Kondora István polgármester

Dr. Máhr Tivadar alpolgármester

Szabó Zoltán alpolgármester

További híreink

Áramszünet lesz a Kinizsi utcai rendelőkben

2024.05.29

Ezúton értesítjük Tisztelt Betegeinket, hogy 2024. június 4-én kedden 8-16 óráig a Sárvár, Kinizsi utca 13. szám alatti háziorvosi rendelőket is érinti az utcában meghirdetett áramszünet.

Tovább...

Közlekedési és hasznos információk - Korda György és Balázs Klári koncert

2024.05.29

A sárvári nyárköszöntő rendezvény 2024. május 31-én 19:30-kor Thomax koncertjével kezdődik a Posta téren. 21 órakor lép fel Korda György és Balázs Klári, 22 - 24 óráig Pixa zenél.
A rendezvény helyszínén büfé, mobil wc-k üzemelnek a rendezvény ideje alatt. A rendezvényre a belépés ingyenes!

Tovább...

Közel két milliárdos high-tech fejlesztést adtak át a Ságában

2024.05.23

Csaknem kétmilliárd forint értékben adtak át új, robotizált gépeket a Sága Foods Zrt. sárvári üzemében. A beruházás a Nemzetgazdasági Minisztérium Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Programjának köszönhetően valósulhatott meg. Ez a fejlesztés előszobája annak a nagyberuházásnak, amelynek keretében megépül városunkban az új Sága-üzem.

Tovább...

Tovább javul a Kertváros csapadékvíz-elvezetése

2024.05.22

A Kertváros csapadékvíz-elvezetésének javítása is része az „Élhető Sárvár” elnevezésű projektnek, amelyben több fontos beruházás valósulhatott meg az elmúlt időszakban Sárváron. A Kertváros esetében a lakosságot is bekapcsolták a projektbe, és egy szemléletformáló akció keretében esővízgyűjtő hordókat kaphattak a beruházással érintett utcák lakói.

Tovább...

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!