Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Szolidaritás és segítségnyújtás a háborúval sújtott területen élőknek

2022.02.28

Sajnos háború tört ki a Magyarországgal szomszédos Ukrajnában. Hazánknak ki kell maradnia a háborús konfliktusból, meg kell őrizni a békét. Fontosnak tartjuk azonban, hogy a háborúval sújtott területen élő embereknek, a hozzánk menekülőknek humanitárius segítséget nyújtsunk.

Szolidaritás és segítségnyújtás a háborúval sújtott területen élőknek

Sárvár legnagyobb munkáltatójánál számos ukrán állampolgár, köztük sok kárpátaljai magyar dolgozik, akiknek a szolidaritás jegyében segítséget kell nyújtanunk. A város vezetése felvette a kapcsolatot a foglalkoztató cég képviselőivel, hogy önkormányzatunk miben tudna segítséget nyújtani számukra ebben a helyzetben. A Sárváron élő és dolgozó ukrán emberek városunkban biztonságban vannak, és számíthatnak a közösségünkre.

A sárvári „ARANYHÍD, AMI ÖSSZEKÖT” ALAPÍTVÁNY közel húsz éve segíti a Kárpátalján, a Bene faluban élő magyarokat. Süle Ferencné, az alapítvány képviselője felvette már velük a kapcsolatot. Most a korábbiaknál is nagyobb szükségük van a segítségre a háborút szenvedő magyaroknak, akik egyik napról a másikra borzalmas helyzetbe kerültek. A férfiakat behívták katonának, vagy elmenekültek, a nők, idősek és gyermekek magukra maradtak.  

A leggyorsabban a pénzadományt tudjuk most hozzájuk eljuttatni az alapítványon keresztül. Itt az idő, hogy együtt, közösen nyújtsunk segítséget a háború áldozatainak, mutassuk meg szolidaritásunkat, együttérzésünket!

SZÁMLA MEGNEVEZÉSE: „ARANYHÍD, AMI ÖSSZEKÖT” ALAPÍTVÁNY

SZÁMLASZÁM: 72100282-14962473

A tartós élelmiszer és egyéb fogyasztási cikkek gyűjtésével kapcsolatban, hogy azokat milyen módon tudnánk eljuttatni a határon túlra, jövő héten fogunk tájékoztatást adni.

SEGÍTSÜNK EGYÜTT!

Kondora István polgármester

Dr. Máhr Tivadar alpolgármester

Szabó Zoltán alpolgármester

További híreink

Elkészült a Nádasdy-vár makettje

Elkészült a Nádasdy-vár makettje

2022.05.20

Május elsején adta át hivatalos keretek között Szűcs Pál nyugalmazott rendőr alezredes Sárvár városa számára a Nádasdy-vár gyufaszálakból készült makettjét a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében.

Tovább...
Kondor János festőművész tárlata a Nádasdy-várban

Kondor János festőművész tárlata a Nádasdy-várban

2022.05.20

Kondor János festőművész-galériavezető nyugdíjba vonulása alkalmából a Galeria Arcisban nyílt kiállításán szülővárosának Sárvárnak az érdemérmét is megkapta. A Megörökített idő című tárlat megnyitására szinte megtelt a kiállítóterem. A falakon látható alkotások többsége a világjárvány alatti bezártság idején készült.

Tovább...
Sípmesterek relikviái a sárvári könyvtárban

Sípmesterek relikviái a városi könyvtárban

2022.05.18

A tárlókban sípok, zászlók, mezek, díjak, labdák, régi fotók és szabálykönyvek. Kivételes tárlat, labdarúgó játékvezetők relikviáiból nyílt kiállítás a sárvári könyvtárban.

Tovább...
Jó nyári szezonra számít a sárvári TDM

Jó nyári szezonra számít a TDM

2022.05.17

A sárvári TDM folyamatosan készül a turisztikai szezonra. A szervezet új online kampányokat indít, bővíti nyomdai kiadványait, és egy új piac felé is nyit. A kerékpárbérlésben is új lehetőségek nyílnak, több helyszínen és több eszköz közül választhatnak az érdeklődők.

Tovább...
Ebösszeírás Sárvár - Tegyünk együtt a veszettség ellen!

Ebösszeírás - Tegyünk együtt a veszettség ellen!

2022.05.10

Tájékoztatjuk a Tisztelt sárvári ebtulajdonosokat és az ebtartókat, hogy az Önkormányzat az idei évben ebösszeírást végez. Az ebösszeírás kizárólag az ebrendészeti feladatok elvégzését, továbbá a veszettség elleni járványvédelmet szolgálja, mely mindannyiunk közös érdeke.

Tovább...
A májusfaállítás újra összehozta a sárvári közösségeket

A májusfaállítás újra összehozta a közösségeket

2022.05.01

Beköszöntött a május, újra májusfaligetté változott a Nádasdy-vár parkja. Idén 18 fa került felállításra, melyek egy hónapig díszítik a város központját. A májusfaállítás összehozta a helyi közösségeket: egyházi és civil szervezetek, művészeti csoportok, hivatali dolgozók együtt ünnepeltek.

Tovább...

Kiemelt híreink

Ebösszeírás - Tegyünk együtt a veszettség ellen!

2022.05.10

Ebösszeírás Sárvár - Tegyünk együtt a veszettség ellen!
Bővebben...

2022. évi hulladékgyűjtési tájékoztató!

2021.12.29

2022. évi hulladékgyűjtési tájékoztató - Sárvár
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »