Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Szolidaritás és segítségnyújtás a háborúval sújtott területen élőknek

2022.02.28

Sajnos háború tört ki a Magyarországgal szomszédos Ukrajnában. Hazánknak ki kell maradnia a háborús konfliktusból, meg kell őrizni a békét. Fontosnak tartjuk azonban, hogy a háborúval sújtott területen élő embereknek, a hozzánk menekülőknek humanitárius segítséget nyújtsunk.

Szolidaritás és segítségnyújtás a háborúval sújtott területen élőknek

Sárvár legnagyobb munkáltatójánál számos ukrán állampolgár, köztük sok kárpátaljai magyar dolgozik, akiknek a szolidaritás jegyében segítséget kell nyújtanunk. A város vezetése felvette a kapcsolatot a foglalkoztató cég képviselőivel, hogy önkormányzatunk miben tudna segítséget nyújtani számukra ebben a helyzetben. A Sárváron élő és dolgozó ukrán emberek városunkban biztonságban vannak, és számíthatnak a közösségünkre.

A sárvári „ARANYHÍD, AMI ÖSSZEKÖT” ALAPÍTVÁNY közel húsz éve segíti a Kárpátalján, a Bene faluban élő magyarokat. Süle Ferencné, az alapítvány képviselője felvette már velük a kapcsolatot. Most a korábbiaknál is nagyobb szükségük van a segítségre a háborút szenvedő magyaroknak, akik egyik napról a másikra borzalmas helyzetbe kerültek. A férfiakat behívták katonának, vagy elmenekültek, a nők, idősek és gyermekek magukra maradtak.  

A leggyorsabban a pénzadományt tudjuk most hozzájuk eljuttatni az alapítványon keresztül. Itt az idő, hogy együtt, közösen nyújtsunk segítséget a háború áldozatainak, mutassuk meg szolidaritásunkat, együttérzésünket!

SZÁMLA MEGNEVEZÉSE: „ARANYHÍD, AMI ÖSSZEKÖT” ALAPÍTVÁNY

SZÁMLASZÁM: 72100282-14962473

A tartós élelmiszer és egyéb fogyasztási cikkek gyűjtésével kapcsolatban, hogy azokat milyen módon tudnánk eljuttatni a határon túlra, jövő héten fogunk tájékoztatást adni.

SEGÍTSÜNK EGYÜTT!

Kondora István polgármester

Dr. Máhr Tivadar alpolgármester

Szabó Zoltán alpolgármester

További híreink

Sárvári kitüntetettek a megyei ünnepségen

Sárvári kitüntetettek a megyei ünnepségen

2023.03.19

Az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából Vas Vármegye Önkormányzata kitüntetési ünnepséget tartott a ZeneHázában. A házigazda nevében Kondora István, Sárvár polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd Majthényi László, a Vas Vármegyei Közgyűlés elnöke mondott ünnepi beszédet.

Tovább...
Huszárképző és Pilvax Kávéház a nemzeti ünnepen

Huszárképző és Pilvax Kávéház a nemzeti ünnepen

2023.03.19

Március 15-én a hagyományoknak megfelelően a Nádasdy Ferenc Múzeum kézműves foglalkozásokkal, fegyverbemutatókkal és tematikus tárlatvezetéssel várta látogatóit. A Nádasdy-vár folyosója népzenétől volt hangos.

Tovább...
Lakossági fórum Sárváron

Lakossági fórum

2023.03.19

Sári lakóinak az elmúlt év munkájának értékelése, valamint a 2023. évi feladatok, elképzelések bemutatása céljából lakossági fórumot tartunk.

Tovább...
Több százan ünnepeltek együtt Sárváron március 15-én

Több százan ünnepeltek együtt Sárváron március 15-én

2023.03.19

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulóján a városi ünnepséget a bizonytalan időjárási viszonyok miatt a Sárvár Arénában tartották meg. A megemlékezésen Szabó Zoltán társadalmi megbízatású alpolgármester mondott beszédet.

Tovább...
Elindult a parkolóépítés Sárváron az Alkotmány utcában

Elindult a parkolóépítés az Alkotmány utcában

2023.03.18

Az „Élhető Sárvár - Komplex településfejlesztés Sárváron” című korábban elnyert támogatás keretében 45 aszfaltos parkoló építése kezdődött el az Alkotmány utcában, a Sárvári Nádasdy Tamás Általános iskola mellett. A munkálatok helyszínén tartott egyeztetést Kondora István polgármester, Dr. Máhr Tivadar alpolgármester és Dr. Kulcsár László pályázati referens a kivitelező képviselőivel.

Tovább...
Püspökké szentelték Martos Levente Balázst

Püspökké szentelték Martos Levente Balázst

2023.03.18

Püspökké szentelték a sárvári származású Martos Levente Balázst, aki a Központi Papnevelő Intézet rektora, a Pápai Biblikus Bizottság tagja, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának tanszékvezetője.

Tovább...

Kiemelt híreink

Lakossági fórum

2023.03.19

Lakossági fórum Sárváron
Bővebben...

2023-as hulladéknaptárak Sárvár

2023.01.05

2023-as hulladéknaptárak Sárvár
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »