Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Szolidaritás és segítségnyújtás a háborúval sújtott területen élőknek

2022.02.28

Sajnos háború tört ki a Magyarországgal szomszédos Ukrajnában. Hazánknak ki kell maradnia a háborús konfliktusból, meg kell őrizni a békét. Fontosnak tartjuk azonban, hogy a háborúval sújtott területen élő embereknek, a hozzánk menekülőknek humanitárius segítséget nyújtsunk.

Szolidaritás és segítségnyújtás a háborúval sújtott területen élőknek

Sárvár legnagyobb munkáltatójánál számos ukrán állampolgár, köztük sok kárpátaljai magyar dolgozik, akiknek a szolidaritás jegyében segítséget kell nyújtanunk. A város vezetése felvette a kapcsolatot a foglalkoztató cég képviselőivel, hogy önkormányzatunk miben tudna segítséget nyújtani számukra ebben a helyzetben. A Sárváron élő és dolgozó ukrán emberek városunkban biztonságban vannak, és számíthatnak a közösségünkre.

A sárvári „ARANYHÍD, AMI ÖSSZEKÖT” ALAPÍTVÁNY közel húsz éve segíti a Kárpátalján, a Bene faluban élő magyarokat. Süle Ferencné, az alapítvány képviselője felvette már velük a kapcsolatot. Most a korábbiaknál is nagyobb szükségük van a segítségre a háborút szenvedő magyaroknak, akik egyik napról a másikra borzalmas helyzetbe kerültek. A férfiakat behívták katonának, vagy elmenekültek, a nők, idősek és gyermekek magukra maradtak.  

A leggyorsabban a pénzadományt tudjuk most hozzájuk eljuttatni az alapítványon keresztül. Itt az idő, hogy együtt, közösen nyújtsunk segítséget a háború áldozatainak, mutassuk meg szolidaritásunkat, együttérzésünket!

SZÁMLA MEGNEVEZÉSE: „ARANYHÍD, AMI ÖSSZEKÖT” ALAPÍTVÁNY

SZÁMLASZÁM: 72100282-14962473

A tartós élelmiszer és egyéb fogyasztási cikkek gyűjtésével kapcsolatban, hogy azokat milyen módon tudnánk eljuttatni a határon túlra, jövő héten fogunk tájékoztatást adni.

SEGÍTSÜNK EGYÜTT!

Kondora István polgármester

Dr. Máhr Tivadar alpolgármester

Szabó Zoltán alpolgármester

További híreink

Győrfi Pál tartott sajtótájékoztatót az ügyeleti rendszerről

December 1-jén elindult az új ügyeleti rendszer

2023.12.04

December 1-jén elindult az Országos Mentőszolgálat által működtetett új orvosi ügyeleti rendszer Vas vármegyében is. Győrfi Pál, az OMSZ sajtószóvivője Szombathelyen tartott sajtótájékoztatót, amelyen Sárvár képviseletében Szabó Zoltán alpolgármester is részt vett.

Tovább...
Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

2023.12.04

Új, modern notebook-okat adtak át a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola hetedik évfolyamos diákjainak. Az átadáson Kondora István polgármester Szijártó Zsolt intézményvezetővel és Rozmán László tankerületi igazgatóval köszöntötte a tanulókat és szüleiket.

Tovább...
Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

2023.12.04

2023-ban első alkalommal hirdette meg a Nemzeti Örökség Intézete és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete a Családbarát Emlékhely díjat, azzal a céllal, hogy az emlékhelyeket a családok igényeihez igazodva alakítsák ki, azok vonzók legyenek a családok számára.

Tovább...
Új helyre költözik az STKH sárvári irodája

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft Szatmár utcai Ügyfélszolgálati Irodája december 4-től új helyszínre költözik.

Tovább...
LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos Sárváron

LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos

2023.11.23

November 21-én ülésezett a sárvári képviselő-testület, több önkormányzati rendeletet is módosítottak a városatyák.

Tovább...
Kondora István, Dr. Máhr Tivadar, Dr. Palatka János, Szabó Zoltán az új rendelőben

Épül az új gyermekorvosi rendelő

2023.11.22

Két új gyermekorvosi rendelőt alakítanak ki a volt tüdőgondozó épületében. Az építkezés helyszínén járt Kondora István polgármester Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterekkel, továbbá Dr. Palatka Jánossal, a város új gyermekorvosával.

Tovább...

Kiemelt híreink

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Új helyre költözik az STKH sárvári irodája
Bővebben...

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

2023.11.21

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »