Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Sikeresen átrobogott Sárváron a Sörexpressz

2023.07.09

A Sárvári Sörexpressz és 23. Fúvószenei Várfesztivál rendezvényével folytatódott a sárvári fesztiválok sora június 30-án és július 1-jén. Az idei évben négy fúvószenekar lépett fel a rendezvényen, a könnyűzenei programok pénteken és szombaton este is megtöltötték a Nádasdy-vár udvarát.

Közös zenélés után mutatták be fesztiválprogramjaikat a fúvószenekarok

A Sörexpressz és 23. Fúvószenei Várfesztivál menetrend szerint elindult a Nádasdy-várban június 30-án. A sörfesztivált Kondora István polgármester és Ágh Péter országgyűlési képviselő nyitotta meg a színpadon jó szórakozást kívánva a közönségnek. Majd csatlakozott hozzájuk Dr. Máhr Tivadar alpolgármester, a fúvószenekar egyesület társadalmi megbízatású elnöke és ingyenes sörcsapolással indították el a sörfesztivált.

Ágh Péter, Kondora István és Dr. Máhr Tivadar ingyenes sörcsapolással indították el a sörfesztivált

Zoltán Erika koncertje forrósította fel a hangulatot a fesztivál első estéjén. Az énekesnő pályafutása több mint 35 évvel ezelőtt indult, amikor a siófoki Interpop Fesztiválon közönségdíjat nyert a Szerelemre születtem című számával, ami meghozta számára a várva várt sikert. Sárváron nemcsak ez a jól ismert sláger, de olyan dalok is felcsendültek, mint a Casanova, a Túl szexi vagy a Remetelány. 

Zoltán Erika a színpadon

Zoltán Erika után a Desperado, DJ Dominique és DJ Shepered lépett fel a vár udvarán június 30-án este. A fúvószenekari programok szombaton délután indultak a Posta téren fesztiválra hangoló térzenével, majd az együttesek bevonultak a Nádasdy-várba, ahol Kondora István polgármester nyitotta meg a fúvós programot. Az idei évben a Komáromi Egressy Fúvószenekar, a mosonmagyaróvári Kühne Koncert Fúvószenekar, a balatonkeresztúri Balaton M. & K. Fúvószenekar és a helyi Sárvári Koncertfúvószenekar lépett fel a fesztiválon. Közös zenélés után mutatták be fesztiválprogramjaikat a zenekarok.

A Sárvári Koncertfúvószenekar nyitotta a fellépők sorát

A Sárvári Koncertfúvószenekar nyitotta a fellépők sorát. Az együttes gyökerei 1910-be vezetnek vissza, azonban a mai modern fúvószene alapjait 1971-ben Pernecker János igazgató-karnagy alapozta meg. Az 1999-ben Szélesi Attila által életre hívott ifjúsági zenekar, 2005-ben egyesült a városi zenekarral. Azóta folyamatosan fejlődik, szép sikereket ér el a jelenlegi együttes vezetőjének, karnagyának szakmai vezetésével.

A Balaton M&K Fúvószenekar előadásával folytatódott a program Hajas Béla karnagy vezényletével. Az együttes a Marcali Városi Zeneiskola növendékeiből alakult 1987-ben, a zeneiskola kihelyezett osztályának székhelyén, Balatonkeresztúron. 1999-ben önálló egyesületté alakultak. Több éve a környék egyik legnépszerűbb együttesévé váltak, évi 40–50 fellépéssel. Szoros barátságban állnak a keresztúri környék hasonló zenekaraival, de a zenészbarátság az alapja széleskörű külföldi kapcsolataiknak is.

A mosonmagyaróvári Kühne Koncert Fúvószenekar 1949-ben alakult, jövőre ünneplik fennállásuk 75. évfordulóját. Tagjai nyugdíjasok, aktív dolgozók, diákok. A zenekari közösségben nevelkedett, ma már családdal rendelkező zenészek gyermekeikkel együtt tevékenykednek az együttes soraiban. Repertoárjuk széles körű: a hagyományos indulók, keringők, polkák mellett filmslágerek, könnyűzenei darabok is megtalálhatóak. Ifj.Vámos Gábor karnagy vezényletével léptek fel Sárváron.

Esténként ezrek látogattak el a Nádasdy-várba

Komárom Város Egressy Fúvószenekara 1997-ben alakult a Komáromi Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola növendékeiből. Létszámuk az évek alatt elérte a 60 főt, amely lehetővé teszi a minél nagyobb nyilvánosság előtti bemutatkozást és repertoár folyamatos bővítését. A zenekar több évben is megmérettette magát, 2006-ban „B” fokozaton, majd 2011-ben és legutóbb 2020 februárjában is „C” fokozaton koncert és szórakoztató kategóriában kiemelt arany minősítést kapott a MAFUMASZ zsűrijétől. A zenekart alapította és a kezdetektől vezényli, Szabó Ferenc: Hidas Frigyes és Nívó díjas karmester, a győri Széchenyi István Egyetem Művészeti karának tanára, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke, aki több mint harminc éve tanára a komáromi Egressy Béni Zeneiskolának is.

A Delta zenekar ismét Sárváron zenélt

Az esti órákra a Delta zenekar koncertjére több ezer emberrel telt meg a vár udvara, akik együtt énekelték, táncolták az együttes által előadott népszerű slágereket, aztán Lotfi Begi valamint Rico és Miss Mood zárta a fesztivált.

További híreink

Lomtalanítási tájékoztató 2023

Lomtalanítási tájékoztató 2023

2023.09.19

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft. az idei évben is biztosítja a lakossági ügyfelei részére a lomhulladék összegyűjtését és elszállítását. Sárvár település közigazgatási területén az éves lomtalanítás három körzetben, három időpontban kerül megszervezésre.

Tovább...
Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!

2023.09.18

Szeptember 21-én, csütörtökön ismét állásbörzét szervez Sárváron a Változó Világért Alapítvány. Helybe jönnek a munkáltatók, akik munkavállalókat keresnek a környékben élők közül.

Tovább...
Az édesanyákat köszöntötték a sárvári Városházán

Az édesanyákat köszöntötték a Városházán

2023.09.18

A Sárvári Védőnői Szolgálat munkatársai az anyatejes világnap alkalmából rendeztek ünnepséget a Városházán. A gyermeküket anyatejjel tápláló édesanyákat köszöntik ezen a napon.

Tovább...
Változik a betegellátás rendje a 2-es számú felnőtt körzetben Sárváron

Változik a betegellátás rendje a 2-es számú felnőtt körzetben

2023.09.15

Szeptember 18-tól változik a betegellátás rendje a 2. számú felnőtt háziorvosi körzetben. A helyettesítő orvos Dr. Tóth Renáta belgyógyász és háziorvostan szakorvos lesz. A rendelési idő módosul, keddenként 14:30 és 18:00 között, valamint csütörtökönként 8:00 és 12:00 között várják a betegeket.

Tovább...
Egymás után sorjáztak a néptáncbemutatók a színpadon

A sárvári szüret a néphagyományok őrzője

2023.09.14

Szeptember 9-én szervezték meg a Sárvári Szüret programját a Nádasdy-vár hátsó udvarában. A szüret előestéjén már a Jurta zenekar táncháza hívogatta az érdeklődőket, szombat délután pedig egymás után sorjáztak a néptáncbemutatók a színpadon, ahol Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg a programot.

Tovább...
Felavatták Takács Imre emléktábláját Rábasömjénben

Felavatták Takács Imre emléktábláját Rábasömjénben

2023.09.08

A rábasömjéni közösségi ház a helyben született Takács Imre költő nevét vette fel idén, a költészet napján. Kondor János festőművész elkészítette a költő emléktábláját, amelynek avató ünnepségére augusztus 31-én Takács Imre születésnapján került sor a közösségi ház falánál.

Tovább...

Kiemelt híreink

Lomtalanítási tájékoztató 2023

2023.09.19

Lomtalanítási tájékoztató 2023
Bővebben...

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!

2023.09.18

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »