Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Sárváron tartotta elnökségi ülését a Fürdőszövetség

2024.03.08

Elnökségi ülést tartott Sárváron a Magyar Fürdőszövetség. A február 26-án, a VitalMed Hotelben szervezett eseményen napirendre került többek között a Magyar Fürdőszövetség éves beszámolójának és az éves közgyűlésnek az előkészítése; a vendégforgalmi adatok ismertetése; több, a működést szabályozó, módosított törvény áttekintése; és az idei szezonra való felkészülés.

Sárváron tartotta elnökségi ülését a Fürdőszövetség

Sárváron tartotta meg februári ülését a Magyar Fürdőszövetség elnöksége. Az eseményen Kondora István polgármester köszöntötte az elnökségi tagokat, és röviden bemutatta Sárvár város turizmusát.

- A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő tavaly nagyon jó eredményeket tudott elérni, több mint 700 ezer látogatója lett, és a szálláshelyek is több mint 600 ezer vendégéjszakát tudtak produkálni. Számos tervünk van az idei évre, fejlesztéseket is tervez a fürdő, mindezek ismeretében, hosszú távon fenntarthatónak látom a Sárvári Gyógyfürdő sikeres működtetését – fogalmazott a polgármester, hozzátéve, nagyon fontos a tapasztalatcsere, hogy megismerjük egymás fürdőjének a működését, a helyi idegenforgalmi folyamatokat.

Kondora István polgármester köszöntötte az elnökségi tagokat

Az elnökségi ülést Kántás Zoltán a Magyar Fürdőszövetség elnöke, a Sárvári Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója nyitotta meg. Napirendre került a Magyar Fürdőszövetség éves beszámolójának és az éves közgyűlésnek az előkészítése; a vendégforgalmi adatok ismertetése; több, a működést szabályozó, módosított törvény áttekintése; a víz- és csatornadíj emelkedések; az idei szezonra való felkészülés, a várakozások megfogalmazása; a tapasztalatcsere.

- A fürdők létesítésével és üzemeltetésével foglalkozó jogszabály több helyen, lényeges kérdésekben is változott, melyeket nekünk szakmai oldalról le kell tudni követni, alkalmazkodnunk kell a jogszabályi elvárásokhoz. Ezen túlmenően érzékenyen érintett minket az a tény, hogy egy törvényi változásnak köszönhetően jelentős mértékben nőnek a víz- és szennyvízdíjainkra vonatkozó költségeink. Miután ez egy meghatározó költségeleme a működésünknek, így megpróbáljuk azokat a válaszokat is megkeresni, amivel segíteni tudunk kollégáinknak abban, hogy mérsékelni tudják a költségeiket – tájékoztatott az elnök.

Az elnökségi ülést Kántás Zoltán a Magyar Fürdőszövetség elnöke nyitotta meg

Kántás Zoltán szólt arról is, hogy több szakbizottság segíti a Magyar Fürdőszövetség munkáját. Kiemelkedő jelentőséggel bír a szervezet marketing tevékenysége. Példaként említette a tavaly első alkalommal megrendezett Országos Vízipisztoly Csatát, és a már hagyománynak számító Strandok Éjszakája programot, amin keresztül egyedi módon próbálják bemutatni a magyar fürdőkultúrát és népszerűsíteni a hazai épített fürdőket. A forgalmi adatokban javulásra számítanak, abban bíznak, hogy legalább a 2022. évi adatokat sikerül elérni.

További híreink

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...

Újabb szúnyoggyérítés lesz csütörtökön Sárváron

2024.07.03

A katasztrófavédelem múlt héten végzett földi, kémiai szúnyoggyérítést Sárváron. Ez csak csökkentette a vérszívók számát, de az elmúlt hetek csapadékos időjárása, a Rába áradása miatt a számuk továbbra is magas. Sárvár Város Önkormányzata a hozzá érkezett lakossági jelzések alapján úgy döntött, hogy a katasztrófavédelem által szervezett szúnyoggyérítés mellett saját forrásból is szervez irtást.

Tovább...

Bővül a térfigyelő kamerák száma

2024.06.30

Sárvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete június 27-én tartotta soron következő ülését a Városháza nagytermében. Bővül a térfigyelő kamerák száma, továbbra is támogatja a civil szervezeteket az önkormányzat.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!