Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Sárváron tartotta elnökségi ülését a Fürdőszövetség

2024.03.08

Elnökségi ülést tartott Sárváron a Magyar Fürdőszövetség. A február 26-án, a VitalMed Hotelben szervezett eseményen napirendre került többek között a Magyar Fürdőszövetség éves beszámolójának és az éves közgyűlésnek az előkészítése; a vendégforgalmi adatok ismertetése; több, a működést szabályozó, módosított törvény áttekintése; és az idei szezonra való felkészülés.

Sárváron tartotta elnökségi ülését a Fürdőszövetség

Sárváron tartotta meg februári ülését a Magyar Fürdőszövetség elnöksége. Az eseményen Kondora István polgármester köszöntötte az elnökségi tagokat, és röviden bemutatta Sárvár város turizmusát.

- A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő tavaly nagyon jó eredményeket tudott elérni, több mint 700 ezer látogatója lett, és a szálláshelyek is több mint 600 ezer vendégéjszakát tudtak produkálni. Számos tervünk van az idei évre, fejlesztéseket is tervez a fürdő, mindezek ismeretében, hosszú távon fenntarthatónak látom a Sárvári Gyógyfürdő sikeres működtetését – fogalmazott a polgármester, hozzátéve, nagyon fontos a tapasztalatcsere, hogy megismerjük egymás fürdőjének a működését, a helyi idegenforgalmi folyamatokat.

Kondora István polgármester köszöntötte az elnökségi tagokat

Az elnökségi ülést Kántás Zoltán a Magyar Fürdőszövetség elnöke, a Sárvári Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója nyitotta meg. Napirendre került a Magyar Fürdőszövetség éves beszámolójának és az éves közgyűlésnek az előkészítése; a vendégforgalmi adatok ismertetése; több, a működést szabályozó, módosított törvény áttekintése; a víz- és csatornadíj emelkedések; az idei szezonra való felkészülés, a várakozások megfogalmazása; a tapasztalatcsere.

- A fürdők létesítésével és üzemeltetésével foglalkozó jogszabály több helyen, lényeges kérdésekben is változott, melyeket nekünk szakmai oldalról le kell tudni követni, alkalmazkodnunk kell a jogszabályi elvárásokhoz. Ezen túlmenően érzékenyen érintett minket az a tény, hogy egy törvényi változásnak köszönhetően jelentős mértékben nőnek a víz- és szennyvízdíjainkra vonatkozó költségeink. Miután ez egy meghatározó költségeleme a működésünknek, így megpróbáljuk azokat a válaszokat is megkeresni, amivel segíteni tudunk kollégáinknak abban, hogy mérsékelni tudják a költségeiket – tájékoztatott az elnök.

Az elnökségi ülést Kántás Zoltán a Magyar Fürdőszövetség elnöke nyitotta meg

Kántás Zoltán szólt arról is, hogy több szakbizottság segíti a Magyar Fürdőszövetség munkáját. Kiemelkedő jelentőséggel bír a szervezet marketing tevékenysége. Példaként említette a tavaly első alkalommal megrendezett Országos Vízipisztoly Csatát, és a már hagyománynak számító Strandok Éjszakája programot, amin keresztül egyedi módon próbálják bemutatni a magyar fürdőkultúrát és népszerűsíteni a hazai épített fürdőket. A forgalmi adatokban javulásra számítanak, abban bíznak, hogy legalább a 2022. évi adatokat sikerül elérni.

További híreink

Elindultak a tavaszi munkák a város területén

2024.04.08

A Városháza és a vasútállomás előtt, továbbá a Posta téren is elindultak már a tavaszi munkálatok, amelyek a következő hetekben folytatódnak, és a város több területét is érintik – olvasható a sárvári önkormányzat közösségi oldalán, a Sárvár Lendületbenen.

Tovább...

Befejeződött a Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése

2024.04.05

Sárvár Város Önkormányzata egy sikeres pályázati program keretében felújította és kibővítette a Szatmár utcai óvoda épületét. Március 26-án a Városháza Széchenyi termében megtartották a projekt zárórendezvényét. A Sárvár, Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése című projekt a Széchenyi Terv Plusz keretében valósult meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Tovább...

Áldott húsvétot kívánunk!

2024.03.29

Minden kedves olvasónknak áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

Tovább...

Együttműködést kötött a katasztrófavédelem és a Sárvárfürdő

2024.03.29

Együttműködési megállapodást írt alá a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Sárvári Gyógyfürdő Kft. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a tűzoltók speciális gyakorlatokat végezzenek a Sárvárfürdőben, továbbá, hogy kitelepüléseket tartsanak, és preventív tájékoztatást adjanak az állampolgároknak.

Tovább...

Áprilisban kerülnek kiosztásra az ingyenes LED-izzók

2024.03.29

Megérkeztek az ingyenes lakossági LED-csere programban igényelt izzók. Több mint 460 sárvári háztartás regisztrált az energiatakarékos LED fényforrásokért, amelyek áprilistól lesznek átvehetőek a Sárvár Arénában.

Tovább...

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.03.22

A sárvári képviselő-testület megtartotta márciusi soron következő ülését a Városháza nagytermében.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!