Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Nagycsoportos óvodások gyakorolták a biztonságos közlekedést

2023.05.22

A „Biztonságosan az iskolába” rendezvénysorozat keretében a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet – az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásával – nagycsoportos óvodások számára szervez országos közlekedésbiztonsági programot. A rendezvénysorozat második állomása a Sárvári Tinódi Gimnázium tornacsarnoka volt.

A gimnázium tornacsarnokában kialakított KRESZ-parkban kerékpároztak az ovisok

A sárvári nagycsoportos gyerekek közlekedésbiztonsági ügyességi feladatokban vehettek részt, amit közlekedésbiztonsági ajándékcsomagok kiosztása követett. A sajtó képviselőit Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára, Dr. Máhr Tivadar, Sárvár alpolgármestere valamint Berta Tamás, a KTI közlekedésbiztonsági igazgatóhelyettese köszöntötte.

A KTI adatai szerint, országos átlagban, évente mintegy 600, hét év alatti gyermeket ér valamilyen közlekedési baleset, ezért a biztonságos közlekedésre nevelést már az óvodában kell kezdeni. Ez a program is ebben segít, hiszen a gyermekek játékos formában tanulhatják meg a közlekedés alapvető biztonsági szabályait, ismerkedhetnek a táblákkal, a járművekkel.

A tízezer darab közlekedésbiztonsági csomag átadása 10 várost érintő roadshow keretében valósul meg május 16. és június 15. között Budapest XII. kerületében, Sárváron, Debrecenben, Békéscsabán, Pécsett, Szolnokon, Makón, Kaposváron, Kecskeméten és Szekszárdon. A Nemzeti Óvodai Alapprogramban megfogalmazottak szerint a gyermekeknek az óvoda végére ismerniük és a gyakorlatban alkalmazniuk kell a gyalogos közlekedés alapvető szabályait. Az egységcsomag ezt a célkitűzést hivatott támogatni, hogy az iskolába készülő gyermekek tudása elméletben és a gyakorlatban is elmélyüljön.

Dr. Máhr Tivadar, Berta Tamás és Ágh Péter közlekedésbiztonsági eszközökkel
Dr. Máhr Tivadar, Berta Tamás és Ágh Péter közlekedésbiztonsági eszközökkel

A nagycsoportos óvodások számára szervezett sárvári közlekedésbiztonsági program után Ágh Péter államtitkár bizakodásának adott hangot. - Abban bízunk, hogy sikerül hatékonyan átadni a felnövekvő nemzedéknek a közlekedésbiztonsági tudásanyagot, az a csomag pedig, amelyet a nagycsoportosok hazavisznek, a szülők számára is figyelmeztetés lehet, hogy használják a védőeszközöket, és megfelelő viselkedésmintára ösztönözzék a gyermekeket – szólt Ágh Péter.

-  Örülök, hogy Sárvár is helyszínt adhatott a programnak, mert nagyon sokat tettünk azért, hogy a közlekedésbiztonság fejlődjön a városban. Gondoljunk a megújult KRESZ - parkra, a kerékpárutakra, amelyek bővítették és biztonságosabbá tették a kerékpáros közlekedési lehetőségeket a városban és környékén - vette át a szót Dr. Máhr Tivadar alpolgármester.

Kerékpárral és rollerrel gyakoroltak a sárvári óvodások

- Ott vagyunk, ahol a közlekedésbiztonság kezdődik, az óvodások között, akik az évek alatt megtanulnak közlekedni, és az evolúciós folyamaton lassan végighaladva előbb-utóbb gépjárművezetőkké válnak – tette hozzá Berta Tamás, a KTI közlekedésbiztonsági igazgatóhelyettese.

További híreink

A város több pontján valósulnak meg pályázati forrásból fejlesztések

A város több pontján valósulnak meg pályázati forrásból fejlesztések

2023.05.23

Sárvár Város Önkormányzata a Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatallal közösen nyújtott be pályázatot az „Élhető települések” című pályázati felhívásra. A komplex fejlesztési elképzelések megvalósítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében 600 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a konzorcium.

Tovább...
Lezárult a tavaszi találkozók sora Sárváron

Lezárult a tavaszi találkozók sora

2023.05.22

Az 5. számú választókerületben folytatódott a lakossági fórumok sora. A házigazda Németh Róbert, a körzet önkormányzati képviselője volt, aki röviden ismertette az elmúlt időszak eredményeit.

Tovább...
Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

2023.05.22

A Sárvári Tinódi Gimnázium, a Sárvári Turisztikai Technikum és a Barabás György Műszaki Szakképző Iskola végzős diákjai május 5-én ballagtak, és bízunk abban, hogy sikerrel teljesítettek az írásbeli vizsgákon.

Tovább...
Sárvár is csatlakozott a Futókörök Napjához

Sárvár is csatlakozott a Futókörök Napjához

2023.05.13

Május 21-én megrendezésre kerül a „Futókörök Napja 2023” program, amelynek egyik helyszíne Sárvár. Az ország 25 különböző pontján lehet birtokba venni az Aktív Magyarországért felelős Államtitkárság támogatásával és a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) szakmai koordinálásával elkészült rekortán borítású futóköröket.

Tovább...
Lakossági fórum Sárváron a Petőfi utcában

Lakossági fórum

2023.05.13

Az elmúlt év munkájának értékelése, valamint a 2023. évi feladatok, elképzelések bemutatása céljából lakossági fórumot tartanak kedden a Petőfi utcában.

Tovább...
Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

2023.05.13

Ünnepi képviselő-testületi ülésen erősítette meg testvérvárosi kapcsolatait Sárvár, abból az alkalomból, hogy Sonntagberggel 50 éves, Szinérváraljával 25 éves, Uherské Hradištěvel 10 éves a kapcsolat. A testvértelepülések delegációi április 28. és május 1-je között négy napot töltöttek városunkban.

Tovább...

Kiemelt híreink

Millió lépés az iskoládért

2023.04.10

Millió lépés az iskoládért
Bővebben...

2023-as hulladéknaptárak Sárvár

2023.01.05

2023-as hulladéknaptárak Sárvár
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »