Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Nádasdy családi találkozó Sárváron

2023.08.04

Sárváron tartotta ötévente megrendezésre kerül családi találkozóját a Nádasdy család a Nádasdy Fesztivál ideje alatt. A világ minden tájáról érkezte Sárvárra Nádasdy leszármazottak mintegy negyvenen, akik között nagyon sok fiatal is volt.

A Nádasdy család és a Nádasdy Ferenc Bandérium tagjai

Ötévente szerveznek Magyarországon családi találkozót a Nádasdy család tagjai, az idei évben Sárváron gyűltek össze. A Nádasdy Fesztivál rendezvényeibe is bekapcsolódtak, és már a felvonuláson is részt vettek. A Nádasdy család mintegy 40 tagja érkezett ősei földjére a világ minden tájáról: Magyarországról, Ausztriából, Franciaországból, Ausztráliából, az USA-ból, Portugáliából, Mexikóból, Brazíliából, valamint Chiléből.

A fesztivál megnyitóján a színpadon gróf Nádasdy Borbála képviselte a családot, aki ma már hazánkban él, és sokszor megfordult már Sárváron is. A Nádasdy leszármazottak a megnyitó után a Nádasdy Ferenc Bandérium táborába is ellátogattak, és megismerkedtek a bandérium tagjai által a magyar virtussal és vendégszeretettel.

A Nádasdy Ferenc múzeumban tárlatvezetést tartottak a családtagoknak

A Nádasdy családtagok július 15-án reggel a Nádasdy Ferenc Múzeumban kezdték a napot, ahol Ódor Viktória, az intézmény munkatársa angol nyelvű, szakszerű tárlatvezetésével ismerkedhettek a várral, annak értékeivel, a családjuk múltjával. A vár házasságkötő termében Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester fogadta a Nádasdy család leszármazottait. Kondora István vetített képes előadás keretében ismertette meg Sárvár értékeivel a Nádasdyakat, a mondandóját Haller Ferenc, a Sárvár TDM igazgatója tolmácsolta.

– Megtiszteltetés volt bemutatni Sárvárt a világ minden tájáról érkezett családtagoknak. A hagyományok ápolása, a múlt értékeinek megbecsülése fontos feladat számunkra! Visszavárjuk Őket Sárvárra! – mondta Kondora István.

A vár házasságkötő termében köszöntötték a Nádasdy családot

A történelmi Nádasdy család tagjai szétszóródtak a világban, de bebizonyították, hogy akkor is helyt tudnak állni, ha mindenük odavész, és ha külföldön kezdtek is új életet, a haza és a család számukra továbbra is szent – véli gróf Nádasdy Borbála, a történelmi Nádasdy család tagja, írónő, aki a családi találkozók céljáról is szólt.

- A legfontosabb, hogy együtt legyünk, és hogy a Nádasdy név, a hagyományaink a család legfiatalabb tagjaiban is tudatosuljanak, ez által tudják terjeszteni a magyar kultúrát a Nádasdy néven keresztül – mondta gróf Nádasdy Borbála, aki hozzátette: minden időben a magyarságából merített erőt, tisztelettel és alázattal gondol a szüleire és az őseire, akiknek hálával és köszönettel tartozik.  

A Nádasdy család tagjai sárvári tartózkodásuk ideje alatt részt vettek még a Nádasdy Fesztivál programjain, ellátogattak a Sárvárfürdőbe és az arborétumba is, úgy búcsúztak Sárvártól, hogy visszatérnek még az ősi fészekbe. Egy biztos, hogy az ősz folyamán gróf Nádasdy Borbálát újra Sárváron üdvözölhetjük, legújabb könyvét mutatja be.

További híreink

Lomtalanítási tájékoztató 2023

Lomtalanítási tájékoztató 2023

2023.09.19

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft. az idei évben is biztosítja a lakossági ügyfelei részére a lomhulladék összegyűjtését és elszállítását. Sárvár település közigazgatási területén az éves lomtalanítás három körzetben, három időpontban kerül megszervezésre.

Tovább...
Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!

2023.09.18

Szeptember 21-én, csütörtökön ismét állásbörzét szervez Sárváron a Változó Világért Alapítvány. Helybe jönnek a munkáltatók, akik munkavállalókat keresnek a környékben élők közül.

Tovább...
Az édesanyákat köszöntötték a sárvári Városházán

Az édesanyákat köszöntötték a Városházán

2023.09.18

A Sárvári Védőnői Szolgálat munkatársai az anyatejes világnap alkalmából rendeztek ünnepséget a Városházán. A gyermeküket anyatejjel tápláló édesanyákat köszöntik ezen a napon.

Tovább...
Változik a betegellátás rendje a 2-es számú felnőtt körzetben Sárváron

Változik a betegellátás rendje a 2-es számú felnőtt körzetben

2023.09.15

Szeptember 18-tól változik a betegellátás rendje a 2. számú felnőtt háziorvosi körzetben. A helyettesítő orvos Dr. Tóth Renáta belgyógyász és háziorvostan szakorvos lesz. A rendelési idő módosul, keddenként 14:30 és 18:00 között, valamint csütörtökönként 8:00 és 12:00 között várják a betegeket.

Tovább...
Egymás után sorjáztak a néptáncbemutatók a színpadon

A sárvári szüret a néphagyományok őrzője

2023.09.14

Szeptember 9-én szervezték meg a Sárvári Szüret programját a Nádasdy-vár hátsó udvarában. A szüret előestéjén már a Jurta zenekar táncháza hívogatta az érdeklődőket, szombat délután pedig egymás után sorjáztak a néptáncbemutatók a színpadon, ahol Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg a programot.

Tovább...
Felavatták Takács Imre emléktábláját Rábasömjénben

Felavatták Takács Imre emléktábláját Rábasömjénben

2023.09.08

A rábasömjéni közösségi ház a helyben született Takács Imre költő nevét vette fel idén, a költészet napján. Kondor János festőművész elkészítette a költő emléktábláját, amelynek avató ünnepségére augusztus 31-én Takács Imre születésnapján került sor a közösségi ház falánál.

Tovább...

Kiemelt híreink

Lomtalanítási tájékoztató 2023

2023.09.19

Lomtalanítási tájékoztató 2023
Bővebben...

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!

2023.09.18

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »