Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Nádasdy családi találkozó Sárváron

2023.08.04

Sárváron tartotta ötévente megrendezésre kerül családi találkozóját a Nádasdy család a Nádasdy Fesztivál ideje alatt. A világ minden tájáról érkezte Sárvárra Nádasdy leszármazottak mintegy negyvenen, akik között nagyon sok fiatal is volt.

A Nádasdy család és a Nádasdy Ferenc Bandérium tagjai

Ötévente szerveznek Magyarországon családi találkozót a Nádasdy család tagjai, az idei évben Sárváron gyűltek össze. A Nádasdy Fesztivál rendezvényeibe is bekapcsolódtak, és már a felvonuláson is részt vettek. A Nádasdy család mintegy 40 tagja érkezett ősei földjére a világ minden tájáról: Magyarországról, Ausztriából, Franciaországból, Ausztráliából, az USA-ból, Portugáliából, Mexikóból, Brazíliából, valamint Chiléből.

A fesztivál megnyitóján a színpadon gróf Nádasdy Borbála képviselte a családot, aki ma már hazánkban él, és sokszor megfordult már Sárváron is. A Nádasdy leszármazottak a megnyitó után a Nádasdy Ferenc Bandérium táborába is ellátogattak, és megismerkedtek a bandérium tagjai által a magyar virtussal és vendégszeretettel.

A Nádasdy Ferenc múzeumban tárlatvezetést tartottak a családtagoknak

A Nádasdy családtagok július 15-án reggel a Nádasdy Ferenc Múzeumban kezdték a napot, ahol Ódor Viktória, az intézmény munkatársa angol nyelvű, szakszerű tárlatvezetésével ismerkedhettek a várral, annak értékeivel, a családjuk múltjával. A vár házasságkötő termében Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester fogadta a Nádasdy család leszármazottait. Kondora István vetített képes előadás keretében ismertette meg Sárvár értékeivel a Nádasdyakat, a mondandóját Haller Ferenc, a Sárvár TDM igazgatója tolmácsolta.

– Megtiszteltetés volt bemutatni Sárvárt a világ minden tájáról érkezett családtagoknak. A hagyományok ápolása, a múlt értékeinek megbecsülése fontos feladat számunkra! Visszavárjuk Őket Sárvárra! – mondta Kondora István.

A vár házasságkötő termében köszöntötték a Nádasdy családot

A történelmi Nádasdy család tagjai szétszóródtak a világban, de bebizonyították, hogy akkor is helyt tudnak állni, ha mindenük odavész, és ha külföldön kezdtek is új életet, a haza és a család számukra továbbra is szent – véli gróf Nádasdy Borbála, a történelmi Nádasdy család tagja, írónő, aki a családi találkozók céljáról is szólt.

- A legfontosabb, hogy együtt legyünk, és hogy a Nádasdy név, a hagyományaink a család legfiatalabb tagjaiban is tudatosuljanak, ez által tudják terjeszteni a magyar kultúrát a Nádasdy néven keresztül – mondta gróf Nádasdy Borbála, aki hozzátette: minden időben a magyarságából merített erőt, tisztelettel és alázattal gondol a szüleire és az őseire, akiknek hálával és köszönettel tartozik.  

A Nádasdy család tagjai sárvári tartózkodásuk ideje alatt részt vettek még a Nádasdy Fesztivál programjain, ellátogattak a Sárvárfürdőbe és az arborétumba is, úgy búcsúztak Sárvártól, hogy visszatérnek még az ősi fészekbe. Egy biztos, hogy az ősz folyamán gróf Nádasdy Borbálát újra Sárváron üdvözölhetjük, legújabb könyvét mutatja be.

További híreink

Felavatták a Szatmár utcai óvodát

2024.04.15

A Szatmár utcai óvoda ovisainak ünnepi műsorával avatták fel az intézmény megújult épületszárnyát április 11-én. A Sárvári Vármelléki Óvoda Szatmár utcai telephelye a Széchenyi Terv Plusz keretében újulhatott meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. Többek között új külső színezést kapott az épület, amely tornaszobával, egyéb új helyiségekkel is bővült.

Tovább...

Elindultak a tavaszi munkák a város területén

2024.04.08

A Városháza és a vasútállomás előtt, továbbá a Posta téren is elindultak már a tavaszi munkálatok, amelyek a következő hetekben folytatódnak, és a város több területét is érintik – olvasható a sárvári önkormányzat közösségi oldalán, a Sárvár Lendületbenen.

Tovább...

Befejeződött a Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése

2024.04.05

Sárvár Város Önkormányzata egy sikeres pályázati program keretében felújította és kibővítette a Szatmár utcai óvoda épületét. Március 26-án a Városháza Széchenyi termében megtartották a projekt zárórendezvényét. A Sárvár, Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése című projekt a Széchenyi Terv Plusz keretében valósult meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Tovább...

Áldott húsvétot kívánunk!

2024.03.29

Minden kedves olvasónknak áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

Tovább...

Együttműködést kötött a katasztrófavédelem és a Sárvárfürdő

2024.03.29

Együttműködési megállapodást írt alá a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Sárvári Gyógyfürdő Kft. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a tűzoltók speciális gyakorlatokat végezzenek a Sárvárfürdőben, továbbá, hogy kitelepüléseket tartsanak, és preventív tájékoztatást adjanak az állampolgároknak.

Tovább...

Áprilisban kerülnek kiosztásra az ingyenes LED-izzók

2024.03.29

Megérkeztek az ingyenes lakossági LED-csere programban igényelt izzók. Több mint 460 sárvári háztartás regisztrált az energiatakarékos LED fényforrásokért, amelyek áprilistól lesznek átvehetőek a Sárvár Arénában.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!