Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Munkába állt sárvár új gyermekorvosa

2023.11.08

November 2-án munkába állt az új sárvári gyermekorvos, Dr. Palatka János az 1. számú gyermekorvosi körzetben. Az előzményekről Kondora István polgármester és Szabó Zoltán alpolgármester adott tájékoztatást.

Kondora István és Dr. Palatka János a szerződéskötés után

- November 2-án munkába állt az 1. számú gyermekorvosi körzetben az új gyermekorvos. Ennek előzménye, hogy a körzetben az orvosi ellátási szerződés – Dr. Kálózi Patrícia felmondása miatt - 2023. október 31. napjával megszűnik. A sárvári önkormányzat, amint tudomására jutott a doktornő szándéka, megkezdte a tárgyalásokat a gyermekorvosi ellátás folyamatosságának biztosítása érdekében. Az 1. számú gyermekorvosi körzetben Dr. Palatka János gyermekorvos november 2-án megkezdi a munkát.  A doktor úrral kötendő szerződést az októberi képviselő - testületi ülésen hagytuk jóvá, amíg tart a felmondási ideje az előző munkahelyén, addig helyettesítési szerződést tudtunk vele kötni, ezt követően nyílik lehetőség a feladat-ellátási szerződés megkötésére – mondta el Kondora István polgármester.

Szabó Zoltán alpolgármester Dr. Palatka János szakmai pályafutásáról adott tájékoztatást:  1986-ban csecsemő- és gyermekgyógyász szakvizsgát, 1991-ben nukleáris medicina szakvizsgát tett, 2011-től egészségbiztosítási szakorvos, továbbá a Corvinus Egyetemen egészségügyi menedzser szakképesítést is szerzett. Dolgozott a kaposvári kórház gyermekosztályán, majd Szombathelyre a Markusovszky kórházba került, ahol az Izotópdiagnosztikai Osztályt vezette. Ezután Celldömölkön folytatódott a pályája, ahol újra gyermekorvosként praktizált. 2020. augusztus 1-je óta Szombathelyen, a Váci úti gyermekorvosi körzetben dolgozott.

Kondora István és Szabó Zoltán a sajtótájékoztatón

- A 2. és a 3. számú gyermekorvosi körzetekkel kapcsolatban is szeretnénk tájékoztatást adni – folytatta Kondora István, majd hozzátette: a 2. számú gyermekorvosi körzetben - a doktornő nyugdíjazására tekintettel - 2024. január 26. napjával szűnik meg az ellátási szerződés. A 3. számú gyermekorvosi körzetben - a doktornő felmondása miatt - szintén ezen a napon szűnik meg az ellátási szerződés.

- Előrehaladott tárgyalásokat folytatunk annak érdekében, hogy a gyermekorvosi ellátás 2024 január után is zavartalanul és megnyugtatóan folytatódjon Sárváron- szólt a polgármester.

- Az önkormányzat azon dolgozik, hogy az új gyermekorvosok – a helyettesítési idő lejárta után – már az új, modern rendelőben kezdjék meg a munkájukat. A következő hetekben folyamatosan tájékoztatást adunk a sárvári gyermekorvosi ellátás alakulásával kapcsolatban az érintett szülőknek, illetve a közvéleménynek, addig is kérjük mindenki türelmét – fejezte be a tájékoztatót Szabó Zoltán alpolgármester.

Rendelési információk

Gyermekorvos

Dr. Palatka János

csecsemő-gyermekgyógyász szakorvos

 

Rendelési idő

 

hétfő

12.30 – 15.30

kedd

  8.30 – 11.30

szerda

11.00 – 13.00

csütörtök

  8.30 – 11.30

péntek

12.30 – 15.30

 

ELŐZETES IDŐPONT KÉRÉSE TOVÁBBRA IS SZÜKSÉGES!

Rendelő elérhetősége

Telefon      95-324-949                 (VÁLTOZATLAN)

E-mail        sarvargyermek@gmail.com

 

Ápoló – asszisztens

Az ápolói, asszisztensi feladatokat változatlanul VARGA NOÉMI látja el.

További híreink

Győrfi Pál tartott sajtótájékoztatót az ügyeleti rendszerről

December 1-jén elindult az új ügyeleti rendszer

2023.12.04

December 1-jén elindult az Országos Mentőszolgálat által működtetett új orvosi ügyeleti rendszer Vas vármegyében is. Győrfi Pál, az OMSZ sajtószóvivője Szombathelyen tartott sajtótájékoztatót, amelyen Sárvár képviseletében Szabó Zoltán alpolgármester is részt vett.

Tovább...
Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

2023.12.04

Új, modern notebook-okat adtak át a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola hetedik évfolyamos diákjainak. Az átadáson Kondora István polgármester Szijártó Zsolt intézményvezetővel és Rozmán László tankerületi igazgatóval köszöntötte a tanulókat és szüleiket.

Tovább...
Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

2023.12.04

2023-ban első alkalommal hirdette meg a Nemzeti Örökség Intézete és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete a Családbarát Emlékhely díjat, azzal a céllal, hogy az emlékhelyeket a családok igényeihez igazodva alakítsák ki, azok vonzók legyenek a családok számára.

Tovább...
Új helyre költözik az STKH sárvári irodája

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft Szatmár utcai Ügyfélszolgálati Irodája december 4-től új helyszínre költözik.

Tovább...
LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos Sárváron

LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos

2023.11.23

November 21-én ülésezett a sárvári képviselő-testület, több önkormányzati rendeletet is módosítottak a városatyák.

Tovább...
Kondora István, Dr. Máhr Tivadar, Dr. Palatka János, Szabó Zoltán az új rendelőben

Épül az új gyermekorvosi rendelő

2023.11.22

Két új gyermekorvosi rendelőt alakítanak ki a volt tüdőgondozó épületében. Az építkezés helyszínén járt Kondora István polgármester Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterekkel, továbbá Dr. Palatka Jánossal, a város új gyermekorvosával.

Tovább...

Kiemelt híreink

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Új helyre költözik az STKH sárvári irodája
Bővebben...

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

2023.11.21

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »