Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Munkába állt sárvár új gyermekorvosa

2023.11.08

November 2-án munkába állt az új sárvári gyermekorvos, Dr. Palatka János az 1. számú gyermekorvosi körzetben. Az előzményekről Kondora István polgármester és Szabó Zoltán alpolgármester adott tájékoztatást.

Kondora István és Dr. Palatka János a szerződéskötés után

- November 2-án munkába állt az 1. számú gyermekorvosi körzetben az új gyermekorvos. Ennek előzménye, hogy a körzetben az orvosi ellátási szerződés – Dr. Kálózi Patrícia felmondása miatt - 2023. október 31. napjával megszűnik. A sárvári önkormányzat, amint tudomására jutott a doktornő szándéka, megkezdte a tárgyalásokat a gyermekorvosi ellátás folyamatosságának biztosítása érdekében. Az 1. számú gyermekorvosi körzetben Dr. Palatka János gyermekorvos november 2-án megkezdi a munkát.  A doktor úrral kötendő szerződést az októberi képviselő - testületi ülésen hagytuk jóvá, amíg tart a felmondási ideje az előző munkahelyén, addig helyettesítési szerződést tudtunk vele kötni, ezt követően nyílik lehetőség a feladat-ellátási szerződés megkötésére – mondta el Kondora István polgármester.

Szabó Zoltán alpolgármester Dr. Palatka János szakmai pályafutásáról adott tájékoztatást:  1986-ban csecsemő- és gyermekgyógyász szakvizsgát, 1991-ben nukleáris medicina szakvizsgát tett, 2011-től egészségbiztosítási szakorvos, továbbá a Corvinus Egyetemen egészségügyi menedzser szakképesítést is szerzett. Dolgozott a kaposvári kórház gyermekosztályán, majd Szombathelyre a Markusovszky kórházba került, ahol az Izotópdiagnosztikai Osztályt vezette. Ezután Celldömölkön folytatódott a pályája, ahol újra gyermekorvosként praktizált. 2020. augusztus 1-je óta Szombathelyen, a Váci úti gyermekorvosi körzetben dolgozott.

Kondora István és Szabó Zoltán a sajtótájékoztatón

- A 2. és a 3. számú gyermekorvosi körzetekkel kapcsolatban is szeretnénk tájékoztatást adni – folytatta Kondora István, majd hozzátette: a 2. számú gyermekorvosi körzetben - a doktornő nyugdíjazására tekintettel - 2024. január 26. napjával szűnik meg az ellátási szerződés. A 3. számú gyermekorvosi körzetben - a doktornő felmondása miatt - szintén ezen a napon szűnik meg az ellátási szerződés.

- Előrehaladott tárgyalásokat folytatunk annak érdekében, hogy a gyermekorvosi ellátás 2024 január után is zavartalanul és megnyugtatóan folytatódjon Sárváron- szólt a polgármester.

- Az önkormányzat azon dolgozik, hogy az új gyermekorvosok – a helyettesítési idő lejárta után – már az új, modern rendelőben kezdjék meg a munkájukat. A következő hetekben folyamatosan tájékoztatást adunk a sárvári gyermekorvosi ellátás alakulásával kapcsolatban az érintett szülőknek, illetve a közvéleménynek, addig is kérjük mindenki türelmét – fejezte be a tájékoztatót Szabó Zoltán alpolgármester.

Rendelési információk

Gyermekorvos

Dr. Palatka János

csecsemő-gyermekgyógyász szakorvos

 

Rendelési idő

 

hétfő

12.30 – 15.30

kedd

  8.30 – 11.30

szerda

11.00 – 13.00

csütörtök

  8.30 – 11.30

péntek

12.30 – 15.30

 

ELŐZETES IDŐPONT KÉRÉSE TOVÁBBRA IS SZÜKSÉGES!

Rendelő elérhetősége

Telefon      95-324-949                 (VÁLTOZATLAN)

E-mail        sarvargyermek@gmail.com

 

Ápoló – asszisztens

Az ápolói, asszisztensi feladatokat változatlanul VARGA NOÉMI látja el.

További híreink

Áramszünet lesz a Kinizsi utcai rendelőkben

2024.05.29

Ezúton értesítjük Tisztelt Betegeinket, hogy 2024. június 4-én kedden 8-16 óráig a Sárvár, Kinizsi utca 13. szám alatti háziorvosi rendelőket is érinti az utcában meghirdetett áramszünet.

Tovább...

Közlekedési és hasznos információk - Korda György és Balázs Klári koncert

2024.05.29

A sárvári nyárköszöntő rendezvény 2024. május 31-én 19:30-kor Thomax koncertjével kezdődik a Posta téren. 21 órakor lép fel Korda György és Balázs Klári, 22 - 24 óráig Pixa zenél.
A rendezvény helyszínén büfé, mobil wc-k üzemelnek a rendezvény ideje alatt. A rendezvényre a belépés ingyenes!

Tovább...

Közel két milliárdos high-tech fejlesztést adtak át a Ságában

2024.05.23

Csaknem kétmilliárd forint értékben adtak át új, robotizált gépeket a Sága Foods Zrt. sárvári üzemében. A beruházás a Nemzetgazdasági Minisztérium Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Programjának köszönhetően valósulhatott meg. Ez a fejlesztés előszobája annak a nagyberuházásnak, amelynek keretében megépül városunkban az új Sága-üzem.

Tovább...

Tovább javul a Kertváros csapadékvíz-elvezetése

2024.05.22

A Kertváros csapadékvíz-elvezetésének javítása is része az „Élhető Sárvár” elnevezésű projektnek, amelyben több fontos beruházás valósulhatott meg az elmúlt időszakban Sárváron. A Kertváros esetében a lakosságot is bekapcsolták a projektbe, és egy szemléletformáló akció keretében esővízgyűjtő hordókat kaphattak a beruházással érintett utcák lakói.

Tovább...

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!