Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Milliót léptek és milliót nyertek a Nádasdy és a Szent László iskolák

2024.02.02

Sárvár Város Önkormányzata intézményenként 150 ezer forint értékű sportszertámogatásban részesítette a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskolát és a Szent László Katolikus Általános Iskolát a „Millió lépés az iskoládért” programban való eredményes részvételért. Mindkét iskola kimagasló teljesítményt nyújtott, 2325 oktatási intézmény közül kerültek be a TOP 10-be.

Dr. Máhr Tivadar, Ördög Tibor, Szijártó Zsolt és Kondora István a diákokkal

A Városházán köszöntötte Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester a Nádasdy iskola és a Szent László iskola képviseletében megjelent igazgatókat, diákokat.

A városvezetők Sárvár Város Önkormányzata nevében köszönetüket fejezték ki az intézményeknek a „Millió lépés az iskoládért” országos program őszi fordulójában nyújtott kimagasló teljesítményükért. A Nádasdy iskola országosan a 8., Vas vármegyében első helyezett lett, a katolikus iskola országos 10. és vasi második helyen végzett.

Az önkormányzat elismerése jeléül 150 ezer forint értékű sportszertámogatásban részesítette mindkét intézményt, az ezekről szóló támogatói okleveleket Szijártó Zsolt és Ördög Tibor iskolaigazgatóknak nyújtották át. A gyermekeknek egy-egy Sárvár feliratú csokoládét ajándékoztak.

A „Millió lépés az iskoládért” országos program őszi fordulójában a szervezők sorsolást tartottak a résztvevők között, amelyen 100 iskola juthatott 1-1 millió forinthoz, melyet sportszervásárlásra tudnak majd fordítani. Mind a Nádasdy, mind a Szent László iskola szerencsésnek mondhatja magát, hiszen nyertek 1-1 millió forintot. A Gárdonyi iskolának már a tavaszi fordulóban sikerült megnyernie az 1 millió forintos támogatást.

Az országosan a 8. helyen, Vasban pedig az első helyen végzett Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola 650 résztvevővel 75.81 kékkört teljesített. Az országos 10. és vasi második Szent László Katolikus Általános Iskola 527 résztvevővel 69.22 kékkört tudhat magáénak.

A program őszi kihívásában is részt vehetett bárki a diákok és tanárok mellett, aki mozgással szerette volna segíteni az általa választott iskolát. Egy mobilapplikáció, amelyet le kellett töltenie a résztvevőknek, 60-féle mozgásformát alakított lépésszámokká, ezek adták össze a kilométereket. Ezeket a kilométereket az Országos Kéktúra hosszával, azaz 1172 kilométerrel váltották át, így alakulhattak ki a végső „kékkör” teljesítmények.

A sárvári iskolák nemcsak a versenyben léptek nagyot, de „nagy lépést tettek” az egészséges, sportos életmód megszerettetése érdekében is. Bízunk abban, hogy a diákok a jövőben is folytatják a kilométerek gyűjtögetését!

További híreink

Lomtalanítási tájékoztató 2024

2024.06.12

Az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy az idei évben is valamennyi - vegyes hulladékgyűjtésre kötelezett és bevont - lakossági ügyfele részére biztosítja a lomhulladék összegyűjtését és elszállítását.

Tovább...

Heten újráztak, egy új képviselő Sárváron!

2024.06.10

Június 9-én rendben lezajlott településünkön a helyi önkormányzati választás. Nyolc egyéni mandátum sorsáról dönthettek a választópolgárok, heten újráztak, egy új képviselő kerül be a testületbe.

Tovább...

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár polgármestere

2024.06.10

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár város polgármestere. 61,56 százalékkal nyert Kondora István, a Fidesz-KDNP jelöltje a helyi önkormányzati választáson.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok II.

2024.06.09

Magas részvétel mellett, rendben zajlik az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás Sárváron. A voksolás 19 óráig tart, 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le szavazatát.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok I.

2024.06.09

Reggel 6-kor kinyitottak a sárvári szavazókörök. Rendben elkezdődött az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás. Sárváron 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le voksait 19 óráig.

Tovább...

Átadták az új gyermekorvosi rendelőket

2024.06.07

Ünnepélyes keretek között adták át az új gyermekorvosi rendelőket, amelyek modern és barátságos környezetet biztosítanak a betegséggel küzdő gyermekek számára.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!