Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Milliót léptek és milliót nyertek a Nádasdy és a Szent László iskolák

2024.02.02

Sárvár Város Önkormányzata intézményenként 150 ezer forint értékű sportszertámogatásban részesítette a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskolát és a Szent László Katolikus Általános Iskolát a „Millió lépés az iskoládért” programban való eredményes részvételért. Mindkét iskola kimagasló teljesítményt nyújtott, 2325 oktatási intézmény közül kerültek be a TOP 10-be.

Dr. Máhr Tivadar, Ördög Tibor, Szijártó Zsolt és Kondora István a diákokkal

A Városházán köszöntötte Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester a Nádasdy iskola és a Szent László iskola képviseletében megjelent igazgatókat, diákokat.

A városvezetők Sárvár Város Önkormányzata nevében köszönetüket fejezték ki az intézményeknek a „Millió lépés az iskoládért” országos program őszi fordulójában nyújtott kimagasló teljesítményükért. A Nádasdy iskola országosan a 8., Vas vármegyében első helyezett lett, a katolikus iskola országos 10. és vasi második helyen végzett.

Az önkormányzat elismerése jeléül 150 ezer forint értékű sportszertámogatásban részesítette mindkét intézményt, az ezekről szóló támogatói okleveleket Szijártó Zsolt és Ördög Tibor iskolaigazgatóknak nyújtották át. A gyermekeknek egy-egy Sárvár feliratú csokoládét ajándékoztak.

A „Millió lépés az iskoládért” országos program őszi fordulójában a szervezők sorsolást tartottak a résztvevők között, amelyen 100 iskola juthatott 1-1 millió forinthoz, melyet sportszervásárlásra tudnak majd fordítani. Mind a Nádasdy, mind a Szent László iskola szerencsésnek mondhatja magát, hiszen nyertek 1-1 millió forintot. A Gárdonyi iskolának már a tavaszi fordulóban sikerült megnyernie az 1 millió forintos támogatást.

Az országosan a 8. helyen, Vasban pedig az első helyen végzett Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola 650 résztvevővel 75.81 kékkört teljesített. Az országos 10. és vasi második Szent László Katolikus Általános Iskola 527 résztvevővel 69.22 kékkört tudhat magáénak.

A program őszi kihívásában is részt vehetett bárki a diákok és tanárok mellett, aki mozgással szerette volna segíteni az általa választott iskolát. Egy mobilapplikáció, amelyet le kellett töltenie a résztvevőknek, 60-féle mozgásformát alakított lépésszámokká, ezek adták össze a kilométereket. Ezeket a kilométereket az Országos Kéktúra hosszával, azaz 1172 kilométerrel váltották át, így alakulhattak ki a végső „kékkör” teljesítmények.

A sárvári iskolák nemcsak a versenyben léptek nagyot, de „nagy lépést tettek” az egészséges, sportos életmód megszerettetése érdekében is. Bízunk abban, hogy a diákok a jövőben is folytatják a kilométerek gyűjtögetését!

További híreink

Elfogadták a város 2024. évi költségvetését

2024.02.20

A képviselők egyhangú döntéssel elfogadták a sárvári önkormányzat 2024. évi költségvetését a februári képviselő-testületi ülésen. A költségvetés főösszege 6,6 milliárd forint lett. Az ülésen több beszámolót is elfogadtak.

Tovább...

Megnyitotta kapuit Sárvár új prémiumkategóriás szállodája

2024.02.19

Megnyitotta kapuit Sárvár új prémiumkategóriás szállodája, amelyet Ágh Péter és Hende Csaba országgyűlési képviselők Kondora István polgármesterrel, a megye és a város vezetőivel együtt tekintettek meg. A vendégeket Alfred Hackl, a Melea – The Health Concept igazgatója és Bencze Zsolt, a szállodát fejlesztő és üzemeltető Unione Sárvár Kft. ügyvezetője fogadta.

Tovább...

Újabb segítséget hozott a Dolorosa Sárvárra

2024.02.19

Új eszközökkel ajándékozta meg a Dolorosa Alapítvány a Sárvári Védőnői Szolgálatot. A sárvári kötődésű humanitárius szervezet - önzetlen támogatóinak köszönthetően - egy ultrahangos szívhangvizsgáló készüléket, egy hallásvizsgáló készüléket és egy mérleget adományozott a védőnők számára.

Tovább...

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron

2024.02.15

Helybe jönnek az állásbörzére a munkáltatók, akik munkavállalókat keresnek a környéken élők közül. Nem kell írni, telefonálni, vagy utazni sokfelé azért, hogy kapcsolatba kerüljenek velük az érdeklődők, személyesen lehet megkeresni a cégeket egy helyen és egy időben.

Tovább...

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.02.02

Kitüntetés-átadással kezdődött a januári képviselő-testületi ülés, majd több beszámoló is napirendre került.

Tovább...

Dr. Szeibert János helytörténeti munkáját mutatták be a múzeumban

2024.02.02

A Magyar Kultúra Napja alkalmából mutatták be a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében dr. Szeibert János Sárvár története 1848-ig című munkáját, amely nemcsak könyvünnep volt, de várostörténeti pillanat is. A kéziratra múlt évben egy online piactéren talált rá Ágh Péter országgyűlési képviselő, aki aztán kezdeményezte a helytörténeti kötet megjelentetését.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!