Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Megújul a Sárvárra bevezető út 600 méteres szakasza - FRISSÍTVE

2023.10.07

1650 tonna aszfalt kerül a Sárvárra bevezető 10 méter széles útra! – hangzott el azon a sajtótájékoztató, amelyet Kondora István polgármester Ágh Péter országgyűlési képviselővel és Böröcz Miklóssal, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyei igazgatójával tartott szeptember 28-án.

Megújul a Sárvárra bevezető út 600 méteres szakasza

Nagyfelületű karbantartás kezdődött a Sárvárra bevezető út sótonyi kereszteződés és Tesco-körforgalom közötti 600 méteres szakaszán. Jelenleg az útpadka nyesése zajlik. Október 5-től először 5 cm vastagon lemarják az utat, majd a következő héten október 9-től indul aszfaltozás, két rétegben 12 cm aszfaltburkolat kerül az útra. Két műtárgy, két híd is van itt, ezeken a dilatációit is cserélik. Teljes útzár mellett zajlik majd a munka október 5-13-ig, a híddilatációk cseréje később kerül elvégzésre, de azok csak félpályás zárás mellett.

Kondora István polgármester Ágh Péter országgyűlési képviselővel és Böröcz Miklós igazgatóval tartott sajtótájékoztatót

A háború és az elhibázott szankciós politika nagy kihívások elé állított bennünket. De az Építési és Közlekedési Minisztérium valamint a Magyar Közút mindig keresi a forrásokat, és most lehetőség nyílik a Sárvárra bevezető út felújítására – mondta el Ágh Péter.

Teljes útzár mellett zajlik a Sárvárra bevezető út felújítása

Teljes útzár melett zajlanak a munkálatok

Elkezdődött a Sárvárra bevezető út felújítása, a munkálatok teljes útzár mellett zajlanak. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, saját kivitelezésben meleg aszfaltos burkolatmegerősítéssel megújul a Sárvár bekötőút 600 méteres szakasza.

A munkálatok október 5-én, csütörtökön 6:30-kor elkezdődtek és várhatóan október 12-e, csütörtök 18 óráig tartanak.

Megkezdődtek a munkálatok a Sárvárra bevezető úton

A munkavégzés során a sótonyi kereszteződéstől a Tesco-nál lévő körforgalomig az útszakaszt teljes szélességben lezárták. Kerülni Balaton – Celldömölk irányából a 84 – 88-as főutak felé lehetséges, Sárvár irányából a Fekete híd utcát jelölik ki terelőútként.

A felújítási munkák idején a térségben hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők. A Volánbusz és a megkülönböztető jelzést használó járművek mindkét irányból közlekedhetnek a munkaterületen.

További híreink

Áramszünet lesz a Kinizsi utcai rendelőkben

2024.05.29

Ezúton értesítjük Tisztelt Betegeinket, hogy 2024. június 4-én kedden 8-16 óráig a Sárvár, Kinizsi utca 13. szám alatti háziorvosi rendelőket is érinti az utcában meghirdetett áramszünet.

Tovább...

Közlekedési és hasznos információk - Korda György és Balázs Klári koncert

2024.05.29

A sárvári nyárköszöntő rendezvény 2024. május 31-én 19:30-kor Thomax koncertjével kezdődik a Posta téren. 21 órakor lép fel Korda György és Balázs Klári, 22 - 24 óráig Pixa zenél.
A rendezvény helyszínén büfé, mobil wc-k üzemelnek a rendezvény ideje alatt. A rendezvényre a belépés ingyenes!

Tovább...

Közel két milliárdos high-tech fejlesztést adtak át a Ságában

2024.05.23

Csaknem kétmilliárd forint értékben adtak át új, robotizált gépeket a Sága Foods Zrt. sárvári üzemében. A beruházás a Nemzetgazdasági Minisztérium Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Programjának köszönhetően valósulhatott meg. Ez a fejlesztés előszobája annak a nagyberuházásnak, amelynek keretében megépül városunkban az új Sága-üzem.

Tovább...

Tovább javul a Kertváros csapadékvíz-elvezetése

2024.05.22

A Kertváros csapadékvíz-elvezetésének javítása is része az „Élhető Sárvár” elnevezésű projektnek, amelyben több fontos beruházás valósulhatott meg az elmúlt időszakban Sárváron. A Kertváros esetében a lakosságot is bekapcsolták a projektbe, és egy szemléletformáló akció keretében esővízgyűjtő hordókat kaphattak a beruházással érintett utcák lakói.

Tovább...

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!