Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Megújul a Sárvárra bevezető út 600 méteres szakasza - FRISSÍTVE

2023.10.07

1650 tonna aszfalt kerül a Sárvárra bevezető 10 méter széles útra! – hangzott el azon a sajtótájékoztató, amelyet Kondora István polgármester Ágh Péter országgyűlési képviselővel és Böröcz Miklóssal, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyei igazgatójával tartott szeptember 28-án.

Megújul a Sárvárra bevezető út 600 méteres szakasza

Nagyfelületű karbantartás kezdődött a Sárvárra bevezető út sótonyi kereszteződés és Tesco-körforgalom közötti 600 méteres szakaszán. Jelenleg az útpadka nyesése zajlik. Október 5-től először 5 cm vastagon lemarják az utat, majd a következő héten október 9-től indul aszfaltozás, két rétegben 12 cm aszfaltburkolat kerül az útra. Két műtárgy, két híd is van itt, ezeken a dilatációit is cserélik. Teljes útzár mellett zajlik majd a munka október 5-13-ig, a híddilatációk cseréje később kerül elvégzésre, de azok csak félpályás zárás mellett.

Kondora István polgármester Ágh Péter országgyűlési képviselővel és Böröcz Miklós igazgatóval tartott sajtótájékoztatót

A háború és az elhibázott szankciós politika nagy kihívások elé állított bennünket. De az Építési és Közlekedési Minisztérium valamint a Magyar Közút mindig keresi a forrásokat, és most lehetőség nyílik a Sárvárra bevezető út felújítására – mondta el Ágh Péter.

Teljes útzár mellett zajlik a Sárvárra bevezető út felújítása

Teljes útzár melett zajlanak a munkálatok

Elkezdődött a Sárvárra bevezető út felújítása, a munkálatok teljes útzár mellett zajlanak. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, saját kivitelezésben meleg aszfaltos burkolatmegerősítéssel megújul a Sárvár bekötőút 600 méteres szakasza.

A munkálatok október 5-én, csütörtökön 6:30-kor elkezdődtek és várhatóan október 12-e, csütörtök 18 óráig tartanak.

Megkezdődtek a munkálatok a Sárvárra bevezető úton

A munkavégzés során a sótonyi kereszteződéstől a Tesco-nál lévő körforgalomig az útszakaszt teljes szélességben lezárták. Kerülni Balaton – Celldömölk irányából a 84 – 88-as főutak felé lehetséges, Sárvár irányából a Fekete híd utcát jelölik ki terelőútként.

A felújítási munkák idején a térségben hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők. A Volánbusz és a megkülönböztető jelzést használó járművek mindkét irányból közlekedhetnek a munkaterületen.

További híreink

Győrfi Pál tartott sajtótájékoztatót az ügyeleti rendszerről

December 1-jén elindult az új ügyeleti rendszer

2023.12.04

December 1-jén elindult az Országos Mentőszolgálat által működtetett új orvosi ügyeleti rendszer Vas vármegyében is. Győrfi Pál, az OMSZ sajtószóvivője Szombathelyen tartott sajtótájékoztatót, amelyen Sárvár képviseletében Szabó Zoltán alpolgármester is részt vett.

Tovább...
Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

2023.12.04

Új, modern notebook-okat adtak át a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola hetedik évfolyamos diákjainak. Az átadáson Kondora István polgármester Szijártó Zsolt intézményvezetővel és Rozmán László tankerületi igazgatóval köszöntötte a tanulókat és szüleiket.

Tovább...
Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

2023.12.04

2023-ban első alkalommal hirdette meg a Nemzeti Örökség Intézete és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete a Családbarát Emlékhely díjat, azzal a céllal, hogy az emlékhelyeket a családok igényeihez igazodva alakítsák ki, azok vonzók legyenek a családok számára.

Tovább...
Új helyre költözik az STKH sárvári irodája

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft Szatmár utcai Ügyfélszolgálati Irodája december 4-től új helyszínre költözik.

Tovább...
LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos Sárváron

LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos

2023.11.23

November 21-én ülésezett a sárvári képviselő-testület, több önkormányzati rendeletet is módosítottak a városatyák.

Tovább...
Kondora István, Dr. Máhr Tivadar, Dr. Palatka János, Szabó Zoltán az új rendelőben

Épül az új gyermekorvosi rendelő

2023.11.22

Két új gyermekorvosi rendelőt alakítanak ki a volt tüdőgondozó épületében. Az építkezés helyszínén járt Kondora István polgármester Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterekkel, továbbá Dr. Palatka Jánossal, a város új gyermekorvosával.

Tovább...

Kiemelt híreink

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Új helyre költözik az STKH sárvári irodája
Bővebben...

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

2023.11.21

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »