Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Megtartotta idei utolsó ülését a képviselő-testület

2022.12.16

A sárvári képviselő-testület december 15-én tartotta idei utolsó ülését, amely Kondora István polgármester ünnepi köszöntőjével zárult, aki a karácsony közeledtével a béke fontosságát hangsúlyozta.

Megtartotta idei utolsó ülését a sárvári képviselő-testület

Módosították a szociális ellátásokról szóló rendeletet az ülésen, mivel módosult a szociális törvény.  A szociális ellátások és támogatások összegének megállapításánál a viszonyítási alap 2023. január 1-jét követően nem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összege lesz, hanem az úgynevezett szociális vetítési alap. Önkormányzati bérlakás vagy lakásszerzési támogatás igénylése esetén az igénylő illetve a vele együtt költöző személy nem rendelkezhet 2 millió 565 ezer forintot meghaladó értékű ingatlannal.

Az önkormányzat jövő évi biztonságos és kiegyensúlyozott működése érdekében elfogadták az ülésen a sárvári önkormányzat 2023. évi átmeneti gazdálkodásáról, 2023. évi feladat- és munkatervéről továbbá 2023. évi belső ellenőrzési tervéről szóló rendeleteket.

Megtartotta idei utolsó ülését a sárvári képviselő-testület

Az „Élhető Sárvár-Komplex településfejlesztés Sárváron” című projekt keretében csapadékvíz-elvezetését célzó beruházás is megvalósításra kerül a Zuhogó utca végén, a Gyöngyös műcsatorna árapasztó műtárgya közelében. A kivitelezéshez egy mintegy 1400 m2-es ingatlant vásárol az önkormányzat a Zuhogó utca végén. Kondora István polgármester bízik abban, hogy a csapadékvíz átemelő elkészülte után, elkezdődhet a kertvárosi utcák csapadékvíz – elvezetési problémájának felülvizsgálata is.

A sárvári önkormányzat több városi civil szervezet részére is ingyenesen biztosít helyiséget. Decemberi döntése értelmében a Sárvári Környezetvédő és Természetbarát Egyesület részére január 1-től továbbra is ingyenes használatba adja a Selyemgyár utca 4. szám alatti helyiséget két évre. A Sárvár és Vidéke Méhész Egyesület részére a Rákóczi utca 21. szám alatti helyiséget 2024. december 31-ig adja ingyenes használatba az önkormányzat, de amennyiben az ide tervezett fejlesztés pályázati támogatásban részesül, akkor a szerződés a tulajdonos részérők 30 napon belül felmondható, és az önkormányzat másik helyiséget biztosít.

A Nádasdy-vár palotaépületének kiállító, közösségi, szolgálati és iroda helyiségeinek a hőmérséklete folyamatosan csökken, a kialakított melegedőhelyiségekben a minimálisan előírt hőmérséklet már egyre nehezebben biztosítható. Figyelemmel egyéb települések kulturális intézményei nyitvatartásának módosítására, illetve munkatársai egészségének megőrzésére módosította a testület a Nádasdy Kulturális Központ nyitvatartását, fenntartva a lehetőségét annak, hogy kedvező időjárási viszonyok esetén azon pozitív irányban módosíthasson az intézmény vezetője.

 

A Nádasdy Kulturális Központ 2022. december 19-étől 2023. január 22-éig kaputól kapuig, azaz teljes egészében, mind a palotaépület, mind a gazdasági épület vonatkozásában zárva tart. Az újranyitástól 2023. március 31-ig a könyvtár keddtől péntekig 13 órától 17 óráig, a múzeum csütörtöktől vasárnapig 10 órától 16 óráig tart nyitva. A Nádasdy-vár általános nyitvatartási ideje hétfőtől vasárnapig 8 órától 18 óráig. Ez azonban az időjárás függvényében változhat.

Megtartotta idei utolsó ülését a sárvári képviselő-testület

A decemberi testületi ülés zárásaként Monostori Patrik, az önkormányzati hivatal munkatársa, a Ma'mint 'Ti Színjátszó Csoport tagja a Szabó Magda regénye alapján készült Abigél című  musical-ből a Karácsony esti dal című verset adta elő, majd Kondor István polgármester ünnepi köszöntőjét hallhatták a képviselők és a televíziónézők. 

Megtartotta idei utolsó ülését a sárvári képviselő-testület

A város első embere ünnepi köszöntőjében a béke fontosságát hangsúlyozta, mint mondat a belső és a külső béke most mindennél fontosabb.

További híreink

A város több pontján valósulnak meg pályázati forrásból fejlesztések

A város több pontján valósulnak meg pályázati forrásból fejlesztések

2023.05.23

Sárvár Város Önkormányzata a Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatallal közösen nyújtott be pályázatot az „Élhető települések” című pályázati felhívásra. A komplex fejlesztési elképzelések megvalósítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében 600 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a konzorcium.

Tovább...
Lezárult a tavaszi találkozók sora Sárváron

Lezárult a tavaszi találkozók sora

2023.05.22

Az 5. számú választókerületben folytatódott a lakossági fórumok sora. A házigazda Németh Róbert, a körzet önkormányzati képviselője volt, aki röviden ismertette az elmúlt időszak eredményeit.

Tovább...
Sárvári óvodások gyakorolták a biztonságos közlekedést

Nagycsoportos óvodások gyakorolták a biztonságos közlekedést

2023.05.22

A „Biztonságosan az iskolába” rendezvénysorozat keretében a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet – az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásával – nagycsoportos óvodások számára szervez országos közlekedésbiztonsági programot. A rendezvénysorozat második állomása a Sárvári Tinódi Gimnázium tornacsarnoka volt.

Tovább...
Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

2023.05.22

A Sárvári Tinódi Gimnázium, a Sárvári Turisztikai Technikum és a Barabás György Műszaki Szakképző Iskola végzős diákjai május 5-én ballagtak, és bízunk abban, hogy sikerrel teljesítettek az írásbeli vizsgákon.

Tovább...
Sárvár is csatlakozott a Futókörök Napjához

Sárvár is csatlakozott a Futókörök Napjához

2023.05.13

Május 21-én megrendezésre kerül a „Futókörök Napja 2023” program, amelynek egyik helyszíne Sárvár. Az ország 25 különböző pontján lehet birtokba venni az Aktív Magyarországért felelős Államtitkárság támogatásával és a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) szakmai koordinálásával elkészült rekortán borítású futóköröket.

Tovább...
Lakossági fórum Sárváron a Petőfi utcában

Lakossági fórum

2023.05.13

Az elmúlt év munkájának értékelése, valamint a 2023. évi feladatok, elképzelések bemutatása céljából lakossági fórumot tartanak kedden a Petőfi utcában.

Tovább...

Kiemelt híreink

Millió lépés az iskoládért

2023.04.10

Millió lépés az iskoládért
Bővebben...

2023-as hulladéknaptárak Sárvár

2023.01.05

2023-as hulladéknaptárak Sárvár
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »