Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Megtartotta idei utolsó ülését a képviselő-testület

2022.12.16

A sárvári képviselő-testület december 15-én tartotta idei utolsó ülését, amely Kondora István polgármester ünnepi köszöntőjével zárult, aki a karácsony közeledtével a béke fontosságát hangsúlyozta.

Megtartotta idei utolsó ülését a sárvári képviselő-testület

Módosították a szociális ellátásokról szóló rendeletet az ülésen, mivel módosult a szociális törvény.  A szociális ellátások és támogatások összegének megállapításánál a viszonyítási alap 2023. január 1-jét követően nem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összege lesz, hanem az úgynevezett szociális vetítési alap. Önkormányzati bérlakás vagy lakásszerzési támogatás igénylése esetén az igénylő illetve a vele együtt költöző személy nem rendelkezhet 2 millió 565 ezer forintot meghaladó értékű ingatlannal.

Az önkormányzat jövő évi biztonságos és kiegyensúlyozott működése érdekében elfogadták az ülésen a sárvári önkormányzat 2023. évi átmeneti gazdálkodásáról, 2023. évi feladat- és munkatervéről továbbá 2023. évi belső ellenőrzési tervéről szóló rendeleteket.

Megtartotta idei utolsó ülését a sárvári képviselő-testület

Az „Élhető Sárvár-Komplex településfejlesztés Sárváron” című projekt keretében csapadékvíz-elvezetését célzó beruházás is megvalósításra kerül a Zuhogó utca végén, a Gyöngyös műcsatorna árapasztó műtárgya közelében. A kivitelezéshez egy mintegy 1400 m2-es ingatlant vásárol az önkormányzat a Zuhogó utca végén. Kondora István polgármester bízik abban, hogy a csapadékvíz átemelő elkészülte után, elkezdődhet a kertvárosi utcák csapadékvíz – elvezetési problémájának felülvizsgálata is.

A sárvári önkormányzat több városi civil szervezet részére is ingyenesen biztosít helyiséget. Decemberi döntése értelmében a Sárvári Környezetvédő és Természetbarát Egyesület részére január 1-től továbbra is ingyenes használatba adja a Selyemgyár utca 4. szám alatti helyiséget két évre. A Sárvár és Vidéke Méhész Egyesület részére a Rákóczi utca 21. szám alatti helyiséget 2024. december 31-ig adja ingyenes használatba az önkormányzat, de amennyiben az ide tervezett fejlesztés pályázati támogatásban részesül, akkor a szerződés a tulajdonos részérők 30 napon belül felmondható, és az önkormányzat másik helyiséget biztosít.

A Nádasdy-vár palotaépületének kiállító, közösségi, szolgálati és iroda helyiségeinek a hőmérséklete folyamatosan csökken, a kialakított melegedőhelyiségekben a minimálisan előírt hőmérséklet már egyre nehezebben biztosítható. Figyelemmel egyéb települések kulturális intézményei nyitvatartásának módosítására, illetve munkatársai egészségének megőrzésére módosította a testület a Nádasdy Kulturális Központ nyitvatartását, fenntartva a lehetőségét annak, hogy kedvező időjárási viszonyok esetén azon pozitív irányban módosíthasson az intézmény vezetője.

 

A Nádasdy Kulturális Központ 2022. december 19-étől 2023. január 22-éig kaputól kapuig, azaz teljes egészében, mind a palotaépület, mind a gazdasági épület vonatkozásában zárva tart. Az újranyitástól 2023. március 31-ig a könyvtár keddtől péntekig 13 órától 17 óráig, a múzeum csütörtöktől vasárnapig 10 órától 16 óráig tart nyitva. A Nádasdy-vár általános nyitvatartási ideje hétfőtől vasárnapig 8 órától 18 óráig. Ez azonban az időjárás függvényében változhat.

Megtartotta idei utolsó ülését a sárvári képviselő-testület

A decemberi testületi ülés zárásaként Monostori Patrik, az önkormányzati hivatal munkatársa, a Ma'mint 'Ti Színjátszó Csoport tagja a Szabó Magda regénye alapján készült Abigél című  musical-ből a Karácsony esti dal című verset adta elő, majd Kondor István polgármester ünnepi köszöntőjét hallhatták a képviselők és a televíziónézők. 

Megtartotta idei utolsó ülését a sárvári képviselő-testület

A város első embere ünnepi köszöntőjében a béke fontosságát hangsúlyozta, mint mondat a belső és a külső béke most mindennél fontosabb.

További híreink

Lázár János miniszter munkalátogatáson járt Észak-Vas vármegyében

Lázár János miniszter munkalátogatáson járt Észak-Vas vármegyében

2023.01.16

Lázár János építési és közlekedési miniszter munkalátogatáson járt Észak-Vas vármegyében államtitkára, Ágh Péter országgyűlési képviselő meghívására január 12-én. A miniszter a látogatás során is többször elmondta, hogy számára a vidék az első. Most a Budapesten és a nagyvárosokon kívüli Magyarországnak kell jönnie a fejlesztéspolitikában, hiszen ott rejlik a nemzetgazdaság legfőbb tartaléka.

Tovább...
A 80 évvel ezelőtti doni katasztrófára emlékeztek Sárváron

A 80 évvel ezelőtti doni katasztrófára emlékeztek

2023.01.16

A 80 évvel ezelőtti doni katasztrófára emlékeztek Sárvár vezetői. Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester január 12-én este a Soproni úti köztemetőben álló II. világháborús emlékműnél gyújtott mécsest a doni áttörés áldozataira emlékezve.

Tovább...
Újévi örömzene a Sárvár Arénában

Újévi örömzene az arénában

2023.01.15

Monumentális történelmi képekkel – júdeai szekérversenyzéssel és a kőszegi vár ostromával - kezdődött a Sárvári Koncertfúvószenekar újévi koncertje. Telt ház és vastaps fogadta a Sárvár Arénába bevonuló zenekart.

Tovább...
Kormányzati rezsitámogatást kapott Sárvár

Kormányzati rezsitámogatást kapott Sárvár

2023.01.15

A kormány önkormányzati rezsitámogatásról döntött, amelyben a 10 ezer lakos feletti városok és fővárosi kerületek részesülhetnek. Sárvár mintegy 119 millió 96 ezer forint támogatást kapott. A jó hírt Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester együtt jelentette be.

Tovább...
A Berzsenyi és a Várkerület utcák is megújulhatnak Sárváron

A Berzsenyi és a Várkerület utcák is megújulhatnak

2023.01.15

Egy nyertes pályázat révén, a Berzsenyi utca átépítésével és a Várkerület utca Kossuth tér és Tizenháromváros utca közötti szakaszának felújításával, jelentősen javulnak a belváros közlekedési feltételei.

Tovább...
Pályázati felhívás sportcélú alaptámogatásra

Pályázati felhívás sportcélú alaptámogatásra

2023.01.15

Sárvár Város Önkormányzata pályázatot hirdet a sárvári székhelyű azon városi sportegyesületek, diák- és szabadidősport egyesületek, sportszövetségek, sportcélú alapítványok, sportközösségek részére, amelyek tevékenységi területükön számottevő sporteredményt tudnak felmutatni.

Tovább...

Kiemelt híreink

Pályázati felhívás sportcélú alaptámogatásra

2023.01.15

Pályázati felhívás sportcélú alaptámogatásra
Bővebben...

2023-as hulladéknaptárak Sárvár

2023.01.05

2023-as hulladéknaptárak Sárvár
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »