Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Májusfaliget nőtt a Várparkban

2023.05.08

Több száz résztvevő 23 májusfát állított fel a Várparkban. Idén Sárvár három testvérvárosának delegációi is díszítettek egy-egy fát.

Májusfaliget nőtt a sárvári Várparkban

A hagyományokhoz hűen májusfaligetet állítottak a Várparkban a sárvári önkormányzat, a helyi civil szervezetek, a testvérvárosok képviselői és a filippínó vendégmunkások Kondora István polgármester és Takács Zoltán Bálint, a Nádasdy Kulturális Központ igazgatójának moderálásával. A fák állításában több százan vettek részt, de a vár hídjáról is nagyon sokan nézték, hogyan „nőnek ki” a májusfák a földből. Az önkormányzat idén is megvendégelte a majális résztvevőit, akik megkóstolhatták a város borát, de sörből és virsliből sem volt hiány.

Sonntagberggel 50 éves, Szinérváraljával 25 éves, Uherské Hradištěvel 10 éves testvérvárosi kapcsolat fűzi össze Sárvárt, ezeket a jubileumokat ünnepelték május első hétvégéjén városunkban. Csehországban is él a májusfaállítás hagyománya, ezért nem volt ismeretlen Stanislav Blaha, Uherské Hradiště polgármestere előtt ez a népszokás, akinek nagyon tetszett a rendezvény.

A Sárvári Fotóklub tagjai egy különlegeséggel készültek az idei májusfaállításra, Wieder Sándor egyesületi tag ötlete nyomán egy fotópontot állítottak.

Kondora István polgármester örömmel nyugtázta, hogy összehozta a város közösségeit az idei májusfaállítás is, bízik abban, hogy a következő hetekben sokan megcsodálják majd a fákat.

Már április 30-án elkezdődtek az ünnepi programok

Májusfaliget nőtt a sárvári Várparkban

Sárváron már április 30-án elkezdődtek az ünnepi programok, hiszen előmajálist szervezett a Nádasdy Kulturális Központ. Színházi előadás, társastánc-bemutató, koncertek, vidámparki játékok, kézműves-foglalkozások várták a családokat a várban.

Májusfaliget nőtt a sárvári Várparkban

A rábasömjéni civil szervezetek, akik közel öt évvel ezelőtt élesztették újra a régi hagyományt, már április 30-án felállították a városrész májusfáját. Május 1-jén a Sárvári Koncertfúvószenekar reggeli ébresztője után kezdődött el a Várparkban a májusfaállítás közös nagy ünnepe, a 23 fa felállítása.

További híreink

A város több pontján valósulnak meg pályázati forrásból fejlesztések

A város több pontján valósulnak meg pályázati forrásból fejlesztések

2023.05.23

Sárvár Város Önkormányzata a Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatallal közösen nyújtott be pályázatot az „Élhető települések” című pályázati felhívásra. A komplex fejlesztési elképzelések megvalósítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében 600 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a konzorcium.

Tovább...
Lezárult a tavaszi találkozók sora Sárváron

Lezárult a tavaszi találkozók sora

2023.05.22

Az 5. számú választókerületben folytatódott a lakossági fórumok sora. A házigazda Németh Róbert, a körzet önkormányzati képviselője volt, aki röviden ismertette az elmúlt időszak eredményeit.

Tovább...
Sárvári óvodások gyakorolták a biztonságos közlekedést

Nagycsoportos óvodások gyakorolták a biztonságos közlekedést

2023.05.22

A „Biztonságosan az iskolába” rendezvénysorozat keretében a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet – az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásával – nagycsoportos óvodások számára szervez országos közlekedésbiztonsági programot. A rendezvénysorozat második állomása a Sárvári Tinódi Gimnázium tornacsarnoka volt.

Tovább...
Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

2023.05.22

A Sárvári Tinódi Gimnázium, a Sárvári Turisztikai Technikum és a Barabás György Műszaki Szakképző Iskola végzős diákjai május 5-én ballagtak, és bízunk abban, hogy sikerrel teljesítettek az írásbeli vizsgákon.

Tovább...
Sárvár is csatlakozott a Futókörök Napjához

Sárvár is csatlakozott a Futókörök Napjához

2023.05.13

Május 21-én megrendezésre kerül a „Futókörök Napja 2023” program, amelynek egyik helyszíne Sárvár. Az ország 25 különböző pontján lehet birtokba venni az Aktív Magyarországért felelős Államtitkárság támogatásával és a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) szakmai koordinálásával elkészült rekortán borítású futóköröket.

Tovább...
Lakossági fórum Sárváron a Petőfi utcában

Lakossági fórum

2023.05.13

Az elmúlt év munkájának értékelése, valamint a 2023. évi feladatok, elképzelések bemutatása céljából lakossági fórumot tartanak kedden a Petőfi utcában.

Tovább...

Kiemelt híreink

Millió lépés az iskoládért

2023.04.10

Millió lépés az iskoládért
Bővebben...

2023-as hulladéknaptárak Sárvár

2023.01.05

2023-as hulladéknaptárak Sárvár
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »