Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Májusfaliget nőtt a Várparkban

2023.05.08

Több száz résztvevő 23 májusfát állított fel a Várparkban. Idén Sárvár három testvérvárosának delegációi is díszítettek egy-egy fát.

Májusfaliget nőtt a sárvári Várparkban

A hagyományokhoz hűen májusfaligetet állítottak a Várparkban a sárvári önkormányzat, a helyi civil szervezetek, a testvérvárosok képviselői és a filippínó vendégmunkások Kondora István polgármester és Takács Zoltán Bálint, a Nádasdy Kulturális Központ igazgatójának moderálásával. A fák állításában több százan vettek részt, de a vár hídjáról is nagyon sokan nézték, hogyan „nőnek ki” a májusfák a földből. Az önkormányzat idén is megvendégelte a majális résztvevőit, akik megkóstolhatták a város borát, de sörből és virsliből sem volt hiány.

Sonntagberggel 50 éves, Szinérváraljával 25 éves, Uherské Hradištěvel 10 éves testvérvárosi kapcsolat fűzi össze Sárvárt, ezeket a jubileumokat ünnepelték május első hétvégéjén városunkban. Csehországban is él a májusfaállítás hagyománya, ezért nem volt ismeretlen Stanislav Blaha, Uherské Hradiště polgármestere előtt ez a népszokás, akinek nagyon tetszett a rendezvény.

A Sárvári Fotóklub tagjai egy különlegeséggel készültek az idei májusfaállításra, Wieder Sándor egyesületi tag ötlete nyomán egy fotópontot állítottak.

Kondora István polgármester örömmel nyugtázta, hogy összehozta a város közösségeit az idei májusfaállítás is, bízik abban, hogy a következő hetekben sokan megcsodálják majd a fákat.

Már április 30-án elkezdődtek az ünnepi programok

Májusfaliget nőtt a sárvári Várparkban

Sárváron már április 30-án elkezdődtek az ünnepi programok, hiszen előmajálist szervezett a Nádasdy Kulturális Központ. Színházi előadás, társastánc-bemutató, koncertek, vidámparki játékok, kézműves-foglalkozások várták a családokat a várban.

Májusfaliget nőtt a sárvári Várparkban

A rábasömjéni civil szervezetek, akik közel öt évvel ezelőtt élesztették újra a régi hagyományt, már április 30-án felállították a városrész májusfáját. Május 1-jén a Sárvári Koncertfúvószenekar reggeli ébresztője után kezdődött el a Várparkban a májusfaállítás közös nagy ünnepe, a 23 fa felállítása.

További híreink

Győrfi Pál tartott sajtótájékoztatót az ügyeleti rendszerről

December 1-jén elindult az új ügyeleti rendszer

2023.12.04

December 1-jén elindult az Országos Mentőszolgálat által működtetett új orvosi ügyeleti rendszer Vas vármegyében is. Győrfi Pál, az OMSZ sajtószóvivője Szombathelyen tartott sajtótájékoztatót, amelyen Sárvár képviseletében Szabó Zoltán alpolgármester is részt vett.

Tovább...
Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

2023.12.04

Új, modern notebook-okat adtak át a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola hetedik évfolyamos diákjainak. Az átadáson Kondora István polgármester Szijártó Zsolt intézményvezetővel és Rozmán László tankerületi igazgatóval köszöntötte a tanulókat és szüleiket.

Tovább...
Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

2023.12.04

2023-ban első alkalommal hirdette meg a Nemzeti Örökség Intézete és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete a Családbarát Emlékhely díjat, azzal a céllal, hogy az emlékhelyeket a családok igényeihez igazodva alakítsák ki, azok vonzók legyenek a családok számára.

Tovább...
Új helyre költözik az STKH sárvári irodája

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft Szatmár utcai Ügyfélszolgálati Irodája december 4-től új helyszínre költözik.

Tovább...
LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos Sárváron

LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos

2023.11.23

November 21-én ülésezett a sárvári képviselő-testület, több önkormányzati rendeletet is módosítottak a városatyák.

Tovább...
Kondora István, Dr. Máhr Tivadar, Dr. Palatka János, Szabó Zoltán az új rendelőben

Épül az új gyermekorvosi rendelő

2023.11.22

Két új gyermekorvosi rendelőt alakítanak ki a volt tüdőgondozó épületében. Az építkezés helyszínén járt Kondora István polgármester Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterekkel, továbbá Dr. Palatka Jánossal, a város új gyermekorvosával.

Tovább...

Kiemelt híreink

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Új helyre költözik az STKH sárvári irodája
Bővebben...

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

2023.11.21

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »