Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Kormánybiztosi látogatás Sárváron

2020.12.24

Sárvár következő időszakra tervezett fejlesztési lehetőségeivel ismerkedett a településen tett pénteki látogatásán Navracsics Tibor, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa.

Navracsics Tibor Sárváron

A város jövőbeli terveiről Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester, dr. Máhr Tivadar alpolgármester és dr. Kondora Bálint, a megyei közgyűlés alelnöke adott tájékoztatást. A Nemzeti Örökség részét képező Nádasdy-várban a történelmi épületegyüttes komplex felújítási programjáról esett szó. Navracsics Tibor megtekintette a Csónakázó-tó mellett folyó, félmilliárd forint összértékű beruházásokat is, amelyek szerves részét képezik a város aktív sportolást bővítő elképzeléseinek. A Sárvárfürdőn pedig a szolgáltatás minőségét növelő elképzelésekkel ismerkedett a kormánybiztos. A sárvári vizit célja az volt, hogy a következő időszakban is sikerrel fenntartható legyen a város fejlődési lendülete.

A kormánybiztos sárvári látogatását megelőzte Ágh Péter Észak-Vas megye országgyűlési képviselője által kezdeményezett, Veszprémben sorra került találkozó, amelyen Sárvár vezetői és dr. Kondora Bálint, a Vas megyei Közgyűlés alelnöke folytatott megbeszélést Navracsics Tiborral. Az egy hónappal ezelőtti tárgyaláson áttekintették a város jelenlegi helyzetét, valamint turisztikai és ipari fejlesztési koncepcióját. A sárvári látogatás alkalmával, most meg is tekintették a következő évek előrelépési lehetőségeinek, jelenleg megvalósulás alatt álló és jövőbeni helyszíneit.

Navracsics Tibor a sárvári Nádasdy-várban

A várban a Nádasdy Kulturális Központ igazgatója, Takács Zoltán Bálint beszélt a hagyományok tárgyi emlékeit őrző tennivalókról és ezeknek korszerű formai kereteket is adó, már elkészült tervekről. A kormánybiztos megszemlélte a Csónakázó-tó melletti fejlesztési területen zajló munkálatokat. Ahol több eredményes pályázat révén zajlik a megyei közgyűléssel konzorciumban elnyert kerékpár-turisztikai fejlesztés, a tó körül megépülő műanyag borítású futópálya és szabadtéri kézilabda pálya megvalósulása. A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő területén Kántás Zoltán igazgató megköszönte Navracsics Tibornak is a kormány közel kétmilliárd forintos kötvényátvállalását. Vázolva azokat a koncepciókat, amelyek létrejöttéhez részben az állami hitelkiváltás révén a város saját önerőhöz juthat.

Kondora István reméli, hogy a turizmus és az ipar területére vonatkozó tervekhez a források megszerzésében az elmúlt évekhez hasonlóan sikerrel versenyezhet a város az elkövetkező években is. – Azokat a kitörési pontokat mutattuk meg, amelyek révén Sárvár folytatni tudja eddig is megtapasztalt fejlődését. Ennek a munkának már milliárdos összegekben megvalósult elemei többek közt a nemrég átadott új épületek mellett a SárvárAréna, a vasútállomás és a vonatközlekedés magújulása, valamint a városon átvezető főút felújítása. Ezek az egymásra épülő beruházások adják meg az alapját a jövő projektjeinek is – jelentette ki Ágh Péter a kormánybiztossal folytatott tárgyalás után.

– Sárvár jelentős fejlesztési potenciállal rendelkezik. A város delegációja volt már a hivatalomban és bemutatta a Sárvár2030 elképzeléseket, amelyek nagyon összefogott és fókuszált fejlesztési terv az elkövetkező tíz évre. Ezúttal személyesen is meggyőződhettem azokról a helyszínekről, amelyeken a fejlesztések megvalósulnának. Költségvetési szempontból is nagyon jól elkészített tervekről van szó. Az elkövetkező években bízom benne, hogy európai uniós és hazai források révén minél többet meg tudunk valósítani belőle – összegezte sárvári látogatását Navracsics Tibor kormánybiztos.

További híreink

Új helyre költözik a tourinform iroda Sárváron

Új helyre költözik a tourinform iroda

2021.01.25

Heteken belül új helyen, a Sylvester János utca és a Kossuth tér sarkán kialakításra kerülő irodában kezdi meg működését a sárvári tourinform iroda. A helyiséget a sárvári önkormányzat vásárolta meg, a felújítást a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. végzi pályázati forrásból. A munkálatok már el is kezdődtek.

Tovább...
Négy illegális hulladéklerakót számolnak fel

Négy illegális hulladéklerakót számolnak fel

2021.01.25

Tavaly decemberben közel 7 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az önkormányzat a Tisztítsuk meg az Országot! program keretében a város közigazgatási területén lévő illegális hulladéklerakók felszámolására. A hulladékok begyűjtése január végén megkezdődik.

Tovább...
Online fogadóórát tart Szabó Zoltán alpolgármester Sárváron

Online fogadóórát tart Szabó Zoltán alpolgármester

2021.01.25

Online és telefonos fogadóórát tart Szabó Zoltán, a város társadalmi megbízatású, az egészségügyi és szociális területért felelős alpolgármestere február 2-án, kedden 10 és 11 óra között.

Tovább...
Indul a Sárvári Fotószafari

Indul a Sárvári Fotószafari

2021.01.20

A Nádasdy Kulturális Központ együttműködve több magyarországi egyetemmel izgalmas játékra hívja a sárváriakat január utolsó hetében. Öt napon át a város különféle helyszíneit érdemes felkeresni és ott egy szelfit készíteni. A keresés és a játék öröme mellett nyeremények is várják a résztvevőket.

Tovább...
Idén is pályázhatnak támogatásra a sárvári sportszervezetek

Idén is pályázhatnak támogatásra a sportszervezetek

2021.01.15

Sárvár Város Önkormányzata támogatási pályázatot írt ki sárvári székhelyű azon városi sportegyesületek, diák- és szabadidősport egyesületek, sportszövetségek, sportcélú alapítványok, sportközösségek részére, amelyek tevékenységi területükön számottevő sporteredményt tudnak felmutatni.

Tovább...
Online és telefonos fogadóórát tart Dr. Máhr Tivadar alpolgármester

Online és telefonos fogadóórát tart Dr. Máhr Tivadar alpolgármester

2021.01.14

Online és telefonos fogadóórát tart Dr. Máhr Tivadar alpolgármester január 19-én, kedden 14 órától 15 óráig. A sárváriak kérdéseiket, észrevételeiket ezen időtartamban telefonon, a 06 95 323 555-ös telefonszámon, e-mailben, az alpolgarmester@sarvar.hu címen és az alpolgármester Facebook-oldalán üzenetben jelezhetik.

Tovább...

Kiemelt híreink

Tájékoztató a hulladékszállítás változásairól

2021.01.07

Tájékoztató a hulladékszállítás változásairól
Bővebben...

Sárvár egyes közterületein kötelező a maszkviselés

2020.11.15

Sárvár egyes közterületein kötelező a maszkviselés
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »