Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Kormánybiztosi látogatás Sárváron

2020.12.24

Sárvár következő időszakra tervezett fejlesztési lehetőségeivel ismerkedett a településen tett pénteki látogatásán Navracsics Tibor, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa.

Navracsics Tibor Sárváron

A város jövőbeli terveiről Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester, dr. Máhr Tivadar alpolgármester és dr. Kondora Bálint, a megyei közgyűlés alelnöke adott tájékoztatást. A Nemzeti Örökség részét képező Nádasdy-várban a történelmi épületegyüttes komplex felújítási programjáról esett szó. Navracsics Tibor megtekintette a Csónakázó-tó mellett folyó, félmilliárd forint összértékű beruházásokat is, amelyek szerves részét képezik a város aktív sportolást bővítő elképzeléseinek. A Sárvárfürdőn pedig a szolgáltatás minőségét növelő elképzelésekkel ismerkedett a kormánybiztos. A sárvári vizit célja az volt, hogy a következő időszakban is sikerrel fenntartható legyen a város fejlődési lendülete.

A kormánybiztos sárvári látogatását megelőzte Ágh Péter Észak-Vas megye országgyűlési képviselője által kezdeményezett, Veszprémben sorra került találkozó, amelyen Sárvár vezetői és dr. Kondora Bálint, a Vas megyei Közgyűlés alelnöke folytatott megbeszélést Navracsics Tiborral. Az egy hónappal ezelőtti tárgyaláson áttekintették a város jelenlegi helyzetét, valamint turisztikai és ipari fejlesztési koncepcióját. A sárvári látogatás alkalmával, most meg is tekintették a következő évek előrelépési lehetőségeinek, jelenleg megvalósulás alatt álló és jövőbeni helyszíneit.

Navracsics Tibor a sárvári Nádasdy-várban

A várban a Nádasdy Kulturális Központ igazgatója, Takács Zoltán Bálint beszélt a hagyományok tárgyi emlékeit őrző tennivalókról és ezeknek korszerű formai kereteket is adó, már elkészült tervekről. A kormánybiztos megszemlélte a Csónakázó-tó melletti fejlesztési területen zajló munkálatokat. Ahol több eredményes pályázat révén zajlik a megyei közgyűléssel konzorciumban elnyert kerékpár-turisztikai fejlesztés, a tó körül megépülő műanyag borítású futópálya és szabadtéri kézilabda pálya megvalósulása. A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő területén Kántás Zoltán igazgató megköszönte Navracsics Tibornak is a kormány közel kétmilliárd forintos kötvényátvállalását. Vázolva azokat a koncepciókat, amelyek létrejöttéhez részben az állami hitelkiváltás révén a város saját önerőhöz juthat.

Kondora István reméli, hogy a turizmus és az ipar területére vonatkozó tervekhez a források megszerzésében az elmúlt évekhez hasonlóan sikerrel versenyezhet a város az elkövetkező években is. – Azokat a kitörési pontokat mutattuk meg, amelyek révén Sárvár folytatni tudja eddig is megtapasztalt fejlődését. Ennek a munkának már milliárdos összegekben megvalósult elemei többek közt a nemrég átadott új épületek mellett a SárvárAréna, a vasútállomás és a vonatközlekedés magújulása, valamint a városon átvezető főút felújítása. Ezek az egymásra épülő beruházások adják meg az alapját a jövő projektjeinek is – jelentette ki Ágh Péter a kormánybiztossal folytatott tárgyalás után.

– Sárvár jelentős fejlesztési potenciállal rendelkezik. A város delegációja volt már a hivatalomban és bemutatta a Sárvár2030 elképzeléseket, amelyek nagyon összefogott és fókuszált fejlesztési terv az elkövetkező tíz évre. Ezúttal személyesen is meggyőződhettem azokról a helyszínekről, amelyeken a fejlesztések megvalósulnának. Költségvetési szempontból is nagyon jól elkészített tervekről van szó. Az elkövetkező években bízom benne, hogy európai uniós és hazai források révén minél többet meg tudunk valósítani belőle – összegezte sárvári látogatását Navracsics Tibor kormánybiztos.

További híreink

Március 15-ig maradnak a korlátozások

Március 15-ig maradnak a korlátozások

2021.02.25

A kormány március 15-ig változatlan formában fenntartja a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón.

Tovább...
A biztonság és fejlődés a két költségvetési alapelv Sárváron

Biztonság és fejlődés a két költségvetési alapelv

2021.02.23

Elkészült Sárvár 2021. évi költségvetése 6,3 milliárd forintos főösszeggel. A pandémiás helyzet ellenére az idei büdzsé is lehetővé teszi az önkormányzati intézmények és a város biztonságos működtetését. Fejlesztésekre, felújításokra is mintegy 1,3 milliárd forintot fordíthat Sárvár.

Tovább...
A turizmusnak fontos feladata lesz a gazdaság újraindulásában

A turizmusnak fontos feladata lesz a gazdaság újraindulásában

2021.02.22

– Nem túlzás kijelenteni, hogy az újranyitást illetően a turisztikai szakma már a tűkön ül. Addig is a megyében több beruházás zajlik az infrastruktúra megújítására – mondta az átadás előtt álló új sárvári TDM irodában tett látogatása során dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Turizmus Szövetség elnöke.

Tovább...
A sárvári Spirit Hotelben még fokozottabban figyelnek a vendégek igényeire

Még fokozottabban figyelnek a vendégek igényeire

2021.02.22

A Spirit Hotel Thermal Spa*****superior munkatársai is – hasonlóan más szállodákhoz – már nagyon várják az újranyitást, hiszen a pandémia miatt tavaly november 10-e óta nem fogadhatnak vendégeket. Müller-Pápai Zsuzsa stratégiai igazgatóval beszélgettünk az elmúlt hónapok nehézségeiről és a tervekről.

Tovább...
Online fogadóórát tart Szabó Zoltán Sárvár alpolgármestere

Online fogadóórát tart Szabó Zoltán alpolgármester

2021.02.22

Online és telefonos fogadóórát tart Szabó Zoltán alpolgármester március 9-én, kedden 10 és 11 óra között.

Tovább...
Szülői támogatással egyházi fenntartásba kerülhet a Sárvári Csicsergő Óvoda

Szülői támogatással egyházi fenntartásba kerülhet a Csicsergő Óvoda

2021.02.19

A Csicsergő óvoda Facebook-oldalán jelent meg a hír, hogy az intézménybe beíratott kiskorú gyermekek szüleinek 72,5%-a támogatja, hogy a Szombathelyi Egyházmegye fenntartásába kerüljön az óvoda.

Tovább...

Kiemelt híreink

Online fogadóórát tart Szabó Zoltán alpolgármester

2021.02.22

Online fogadóórát tart Szabó Zoltán Sárvár alpolgármestere
Bővebben...

Tájékoztató a hulladékszállítás változásairól

2021.01.07

Tájékoztató a hulladékszállítás változásairól Sárváron
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »