Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Ismét áll a májusfaliget a várparkban

2024.05.07

Igazi látványosság, szemet gyönyörködtető májusfaliget alakult ki a Nádasdy-vár parkjában május elsején. A hagyományt folytatva idén 14. alkalommal gyűltek össze Kondora István polgármester meghívására a város civil szervezetei, hogy mindenki feldíszítse, majd közös erővel felállítsa a saját fáját, közösségére jellemző díszekkel, feliratokkal, táblákkal, szalagokkal.

A májusfaállítók csapata a 21 fa között a Várparkban
A májusfaállítók csapata a 21 fa között a Várparkban

A város első embere kiemelte, legfontosabb a biztonság, a program kezdetén kérte a csapatokat, hogy egymásra figyelve, a szabályokat betartva dolgozzanak, így fennakadás és baleset nélkül sikerült az idei évben 21 fát a magasba emelni. Kezdetben csupán egy fa díszelgett a várparkban, majd évről évre mindig több. Hivatalos rekordot 2014-ben állították fel 25 fával és több mint 500 emberrel. Sárvár modernkori várossá avatásának 50. évfordulóján 50 fa került a földbe, mellyel – ugyan, nem hivatalosan – megdöntötte korábbi rekordját Sárvár.

A Sárvári Oratórikus Kórus nemcsak fát állított, énekelt is
A Sárvári Oratórikus Kórus nemcsak fát állított, énekelt is

Az elmúlt években már bevált szokás szerint, néhány egyesület összefogott és közösen állítottak fát, hogy mindenki részese lehessen az akciónak. A programot ez alkalommal is Kondora István polgármester és Takács Zoltán Bálint, a Nádasdy Kulturális Központ intézményvezetője moderálta. 

A Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal is díszített egy fát
A Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal is díszített egy fát

Közben volt alkalmuk minden csoporttal néhány szót is váltani, röviden beszélgetni, tervekről és az elmúlt időszak jelentősebb eseményeiről az adott egyesület életében. Jubilált idén a Pedagógus Női Kar és a Stop & Go tánccsoport is, legfiatalabbként a Regösének Alapítvány mutatkozott be, a legmagasabb fája pedig idén is az íjászoknak volt.

A kerékpár egylet és a méhész egyesület közösen állított fát
A kerékpár egylet és a méhész egyesület közösen állított fát

A napsütéses, hangulatos délelőttön több száz érdeklődő látogatott ki a Várparkba, ahol a sárvári önkormányzat sörrel, borral, üdítővel, pogácsával, virslivel vendégelte meg a résztvevőket. A vendéglátásban a Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal munkatársai dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző vezetésével működtek közre. 

A Sárvári Kinizsi SE népes csapattal érkezett a várparkba
A Sárvári Kinizsi SE népes csapattal érkezett a várparkba

Miután minden fa a helyére került, egy közös fotó erejéig összeálltak a csapatok. A májusfaliget egy hónapon át ékesíti a Nádasdy-vár parkját, ezután szociális tűzifa lesz a fákból, és sárvári rászoruló családok részére osztja ki az önkormányzat a fűtési szezon kezdetekor. 

További híreink

Közel két milliárdos high-tech fejlesztést adtak át a Ságában

2024.05.23

Csaknem kétmilliárd forint értékben adtak át új, robotizált gépeket a Sága Foods Zrt. sárvári üzemében. A beruházás a Nemzetgazdasági Minisztérium Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Programjának köszönhetően valósulhatott meg. Ez a fejlesztés előszobája annak a nagyberuházásnak, amelynek keretében megépül városunkban az új Sága-üzem.

Tovább...

Tovább javul a Kertváros csapadékvíz-elvezetése

2024.05.22

A Kertváros csapadékvíz-elvezetésének javítása is része az „Élhető Sárvár” elnevezésű projektnek, amelyben több fontos beruházás valósulhatott meg az elmúlt időszakban Sárváron. A Kertváros esetében a lakosságot is bekapcsolták a projektbe, és egy szemléletformáló akció keretében esővízgyűjtő hordókat kaphattak a beruházással érintett utcák lakói.

Tovább...

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...

Érkeznek az új játékok a sárvári játszóterekre

2024.05.20

Folytatódott a játszóterek felújítása a tavaszi városi nagytakarítási és felújítási munkálatok keretében, érkeznek az új játszóeszközök.

Tovább...

Véget ért a jelöltállítás időszaka a választásra

2024.05.07

Véget ért a jelöltállítás időszaka az önkormányzati választásra május 6-án 16 órakor. Ekkor ült össze a helyi választási bizottság dr. Komáromi László elnökletével.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!