Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Horgászturisztikai fejlesztések indulnak Vas vármegyében

2024.06.05

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Sárvár Arénában tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy hét helyszínen - 6 db álló- és 1 db folyóvízen - valósít meg fejlesztéseket a "Megújuló horgászturisztikai helyszínek Vas megyében" című TOP Plusz projekt keretében. Megújul a Sárvár-Rábasömjéni horgásztó is.

Puskás Norbert, Mathényi László, V. Németh Zsolt, Seregi Miklós, Ágh Péter és Kondora István a sajtótájékoztatón
Puskás Norbert, Mathényi László, V. Németh Zsolt, Seregi Miklós, Ágh Péter és Kondora István a sajtótájékoztatón

A Vas Megyei Területfejlesztési Stratégiával összhangban a Büki horgásztó, a Kőszegi Csónakázó-tó, a Kőszegi téglagyári tó, a Vassurányi tó, a Sárvár-Rábasömjéni horgásztó, a Rába folyó ikervári szakasza és a Vasvári II-es horgásztó turisztikai infrastruktúra fejlesztése valósul meg a Magyar Kormány és az Európai Unió csaknem 200 millió Ft összegű támogatásával.

Az elnyert pályázat konzorciumi formában valósul meg a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége vezetésével, a Büki Horgász Egyesület, a Kőszegi Sporthorgász Egyesület, a Vassurányi Sporthorgász Egyesület részvételével.

A projektnyitó sajtótájékoztatón Seregi Miklós, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége elnöke, Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Kondora István Sárvár Város polgármestere, V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő és Ágh Péter államtitkár, országgyűlési képviselő mondott köszöntőt.

A projektet Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyvezető elnöke mutatta be részletesen.

Megújul a Sárvár-Rábasömjéni horgásztó is - Dr. Máhr Tivadar, Ágh Péter és Varga Károly a helyszínen
Megújul a Sárvár-Rábasömjéni horgásztó is - Dr. Máhr Tivadar, Ágh Péter és Varga Károly a helyszínen

Az érintett horgászvizek mellett utak, parkolók, rézsűk, horgászhelyek, valamint padok, pihenő helyek, mozgáskorlátozott horgászhelyek, tábori illemhely, rendezvényterek, szalonnasütők, információs táblák és további jóléti fejlesztések történnek.

A Sárvár-Rábasömjéni horgásztó bruttó 60 millió forintból újul meg. A tervezet szerint felújításra kerül a bevezető út, a tó körüli sétány, újabb horgászhelyeket alakítanak ki, zúzalékos parkoló készül, továbbá több pad, asztal kerül kihelyezésre, tűzrakóhelyekkel, tábori illemhellyel, játszótérrel és egy fedett rendezvény térrel gazdagodik a tó környezete. A projekt keretében faültetés, füvesítés is történik. A sajtótájékoztató után Ágh Péter országgyűlési képviselő Dr. Máhr Tivadar alpolgármester és Varga Károly önkormányzati képviselő társaságában nézte meg a rábasömjéni horgásztó környékét.

A Sárvár Arénában tartották a projektnyitó sajtótájékoztatót
A Sárvár Arénában tartották a projektnyitó sajtótájékoztatót

A vasi horgászturisztikai fejlesztés idén szeptemberben indul és a tervek szerint 2025. december 31-ig megvalósul.

További híreink

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.07.20

A képviselők módosították a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló rendeletet, kezdeményezték a sárvári gyermekorvosi alapellátási körzetek átalakítását, hozzájárultak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő új beruházásához.

Tovább...

Telt házzal robogott be a Sörexpressz a Nádasdy-várba

2024.07.20

Pénteken este kezdetét vette a Sörexpressz és XXIV. Sávári Fúvószenei Várfesztivál a Nádasdy-vár Sárvárban. A Sárvári Koncertfúvószenekar rendezvényét Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg előbb a rendezvény színpadán, majd ingyenes sörcsapolással.

Tovább...

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!