Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

2023.05.13

Ünnepi képviselő-testületi ülésen erősítette meg testvérvárosi kapcsolatait Sárvár, abból az alkalomból, hogy Sonntagberggel 50 éves, Szinérváraljával 25 éves, Uherské Hradištěvel 10 éves a kapcsolat. A testvértelepülések delegációi április 28. és május 1-je között négy napot töltöttek városunkban.

Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

Az ünnepi testületi ülést a látogatás második napján, a Nádasdy-vár dísztermében tartották meg. Kondora István, Sárvár polgármestere köszöntötte a három testvérváros képviselőit, majd a vendégek is üdvözölték a találkozót, és sor került az ajándékok átadására.

- Az a meggyőződésem, hogy ezek a testvérvárosi kapcsolatok a magyar diplomáciának a részei. Nem a magasdiplomácia, hanem a városdiplomácia szintjén. Az elmúlt évtizedekben elég alaposan megismertük egymást, örömmel konstatáljuk, hogy mindenki előre tudott menni, szépíteni, jobbítani tudta a városát, olyan beruházásokat tudott végrehajtani, amelyek az ott élő emberek mindennapjait segítették – fogalmazott Kondora István.

Egy dísztárgy közös aláírásával erősítették meg Kondora István, Sárvár polgármestere, Gabriela Tulbure, Szinérváralja, Thomas Raidl, Sonntagberg és Stanislav Blaha, Uherské Hradiště polgármestere a testvértelepülési kapcsolataikat. Az emléktárgyat T. Takács Tibor szombathelyi festőművész készítette.

Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

Az ünnepi ülésen részt vettek Sárvár korábbi városvezetői: Szabó Imre, Kiss Sándor és Dr. Dénes Tibor is, valamint Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterek, dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző, a képviselő-testület tagjai, az önkormányzati hivatal vezetői.

Az ünnepi műsorban a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola Színkottás Csengettyűsök nevű formációja és Vajda András, a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola tanára működött közre. Az ünnepi ülés moderátora Monostori Patrik volt.

Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

A polgármesterek megerősítették, hogy településeik életében fontos a testvérvárosi kapcsolat ápolása, amely kulturális, civil, idegenforgalmi területen is hozott már eredményeket, de a legfontosabb, hogy barátságok, erős közösségek alakultak ki az elmúlt években, évtizedekben.

- A két város közötti kapcsolat nagyon fontos, amelyet Szinérváralja nagyon megbecsül. A köztünk lévő természetes különbségek ellenére sikerült az elmúlt 25 évben egy nagyon jó barátságot kialakítani, és iskoláink között is sikerült kapcsolatot teremteni – hangoztatta Gabriela Tulbure, Szinérváralja polgármestere.

Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

- Az olyan mozgalmas időkben, mint amiket manapság élünk, különösen fontos ápolni az ilyen partneri kapcsolatokat. A miénk már 50 éves, ami egy hosszú időszak. Itt vannak azok a személyek is, akik annak idején ezt létrehozták. Reméljük, hogy a partnerség folytatódik és a későbbiekben is gyümölcsöző lesz – mondta Thomas Raidl, Sonntagberg polgármestere.

Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

- Nekünk, politikusoknak az a feladatunk, hogy ajtókat nyissunk. A delegációk találkozásánál sokkal fontosabbnak tartom, hogy a lakosság közti együttműködés is létrejöjjön a sportesemények, kulturális események által, főleg a gyerekek tekintetében, ami Sárvár és a mi városunk között hál’ istennek nagyon jól működik, és egyre inkább fejlődik – emelte ki Uherské Hradiště polgármestere, Stanislav Blaha.

Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

Sárvár Város Önkormányzata a jubiláló testvérvárosi kapcsolatok alkalmából vendégül látta Sonntagberg, Szinérváralja és Uherské Hradiště települések delegációját. A küldöttségek négy tartalmas napot tölthettek el városunkban.

Április 29-én, a városi sportnaphoz kapcsolódóan, ellátogattak a Sárvár Arénába, ahol Polgár Endre, a Sárvári Sportfólió Kft. ügyvezetője körbevezette őket a multifunkcionális sportlétesítményben.

Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

A bejárás után megrendezésre került a négy testvérváros tekeversenye, melyet a házigazda, Sárvár csapata nyert meg. A sportprogram levezetéseként a küldöttségek a Hild parkban megtekintették a Tánc Világnapja alkalmából tartott gálaműsort.

 

Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

Április 30-án, vasárnap a delegációk ellátogattak Veszprémbe, Európa kulturális fővárosába.

A testvérvárosi találkozó május 1-én, hétfőn a Várparkban zárult, a küldöttségek részt vettek a májusfaállításon, és egy-egy feldíszített fával ők is gazdagították a májusfaligetet.

További híreink

Győrfi Pál tartott sajtótájékoztatót az ügyeleti rendszerről

December 1-jén elindult az új ügyeleti rendszer

2023.12.04

December 1-jén elindult az Országos Mentőszolgálat által működtetett új orvosi ügyeleti rendszer Vas vármegyében is. Győrfi Pál, az OMSZ sajtószóvivője Szombathelyen tartott sajtótájékoztatót, amelyen Sárvár képviseletében Szabó Zoltán alpolgármester is részt vett.

Tovább...
Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

2023.12.04

Új, modern notebook-okat adtak át a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola hetedik évfolyamos diákjainak. Az átadáson Kondora István polgármester Szijártó Zsolt intézményvezetővel és Rozmán László tankerületi igazgatóval köszöntötte a tanulókat és szüleiket.

Tovább...
Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

2023.12.04

2023-ban első alkalommal hirdette meg a Nemzeti Örökség Intézete és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete a Családbarát Emlékhely díjat, azzal a céllal, hogy az emlékhelyeket a családok igényeihez igazodva alakítsák ki, azok vonzók legyenek a családok számára.

Tovább...
Új helyre költözik az STKH sárvári irodája

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft Szatmár utcai Ügyfélszolgálati Irodája december 4-től új helyszínre költözik.

Tovább...
LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos Sárváron

LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos

2023.11.23

November 21-én ülésezett a sárvári képviselő-testület, több önkormányzati rendeletet is módosítottak a városatyák.

Tovább...
Kondora István, Dr. Máhr Tivadar, Dr. Palatka János, Szabó Zoltán az új rendelőben

Épül az új gyermekorvosi rendelő

2023.11.22

Két új gyermekorvosi rendelőt alakítanak ki a volt tüdőgondozó épületében. Az építkezés helyszínén járt Kondora István polgármester Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterekkel, továbbá Dr. Palatka Jánossal, a város új gyermekorvosával.

Tovább...

Kiemelt híreink

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Új helyre költözik az STKH sárvári irodája
Bővebben...

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

2023.11.21

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »