Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

2023.05.13

Ünnepi képviselő-testületi ülésen erősítette meg testvérvárosi kapcsolatait Sárvár, abból az alkalomból, hogy Sonntagberggel 50 éves, Szinérváraljával 25 éves, Uherské Hradištěvel 10 éves a kapcsolat. A testvértelepülések delegációi április 28. és május 1-je között négy napot töltöttek városunkban.

Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

Az ünnepi testületi ülést a látogatás második napján, a Nádasdy-vár dísztermében tartották meg. Kondora István, Sárvár polgármestere köszöntötte a három testvérváros képviselőit, majd a vendégek is üdvözölték a találkozót, és sor került az ajándékok átadására.

- Az a meggyőződésem, hogy ezek a testvérvárosi kapcsolatok a magyar diplomáciának a részei. Nem a magasdiplomácia, hanem a városdiplomácia szintjén. Az elmúlt évtizedekben elég alaposan megismertük egymást, örömmel konstatáljuk, hogy mindenki előre tudott menni, szépíteni, jobbítani tudta a városát, olyan beruházásokat tudott végrehajtani, amelyek az ott élő emberek mindennapjait segítették – fogalmazott Kondora István.

Egy dísztárgy közös aláírásával erősítették meg Kondora István, Sárvár polgármestere, Gabriela Tulbure, Szinérváralja, Thomas Raidl, Sonntagberg és Stanislav Blaha, Uherské Hradiště polgármestere a testvértelepülési kapcsolataikat. Az emléktárgyat T. Takács Tibor szombathelyi festőművész készítette.

Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

Az ünnepi ülésen részt vettek Sárvár korábbi városvezetői: Szabó Imre, Kiss Sándor és Dr. Dénes Tibor is, valamint Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterek, dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző, a képviselő-testület tagjai, az önkormányzati hivatal vezetői.

Az ünnepi műsorban a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola Színkottás Csengettyűsök nevű formációja és Vajda András, a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola tanára működött közre. Az ünnepi ülés moderátora Monostori Patrik volt.

Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

A polgármesterek megerősítették, hogy településeik életében fontos a testvérvárosi kapcsolat ápolása, amely kulturális, civil, idegenforgalmi területen is hozott már eredményeket, de a legfontosabb, hogy barátságok, erős közösségek alakultak ki az elmúlt években, évtizedekben.

- A két város közötti kapcsolat nagyon fontos, amelyet Szinérváralja nagyon megbecsül. A köztünk lévő természetes különbségek ellenére sikerült az elmúlt 25 évben egy nagyon jó barátságot kialakítani, és iskoláink között is sikerült kapcsolatot teremteni – hangoztatta Gabriela Tulbure, Szinérváralja polgármestere.

Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

- Az olyan mozgalmas időkben, mint amiket manapság élünk, különösen fontos ápolni az ilyen partneri kapcsolatokat. A miénk már 50 éves, ami egy hosszú időszak. Itt vannak azok a személyek is, akik annak idején ezt létrehozták. Reméljük, hogy a partnerség folytatódik és a későbbiekben is gyümölcsöző lesz – mondta Thomas Raidl, Sonntagberg polgármestere.

Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

- Nekünk, politikusoknak az a feladatunk, hogy ajtókat nyissunk. A delegációk találkozásánál sokkal fontosabbnak tartom, hogy a lakosság közti együttműködés is létrejöjjön a sportesemények, kulturális események által, főleg a gyerekek tekintetében, ami Sárvár és a mi városunk között hál’ istennek nagyon jól működik, és egyre inkább fejlődik – emelte ki Uherské Hradiště polgármestere, Stanislav Blaha.

Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

Sárvár Város Önkormányzata a jubiláló testvérvárosi kapcsolatok alkalmából vendégül látta Sonntagberg, Szinérváralja és Uherské Hradiště települések delegációját. A küldöttségek négy tartalmas napot tölthettek el városunkban.

Április 29-én, a városi sportnaphoz kapcsolódóan, ellátogattak a Sárvár Arénába, ahol Polgár Endre, a Sárvári Sportfólió Kft. ügyvezetője körbevezette őket a multifunkcionális sportlétesítményben.

Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

A bejárás után megrendezésre került a négy testvérváros tekeversenye, melyet a házigazda, Sárvár csapata nyert meg. A sportprogram levezetéseként a küldöttségek a Hild parkban megtekintették a Tánc Világnapja alkalmából tartott gálaműsort.

 

Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

Április 30-án, vasárnap a delegációk ellátogattak Veszprémbe, Európa kulturális fővárosába.

A testvérvárosi találkozó május 1-én, hétfőn a Várparkban zárult, a küldöttségek részt vettek a májusfaállításon, és egy-egy feldíszített fával ők is gazdagították a májusfaligetet.

További híreink

A város több pontján valósulnak meg pályázati forrásból fejlesztések

A város több pontján valósulnak meg pályázati forrásból fejlesztések

2023.05.23

Sárvár Város Önkormányzata a Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatallal közösen nyújtott be pályázatot az „Élhető települések” című pályázati felhívásra. A komplex fejlesztési elképzelések megvalósítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében 600 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a konzorcium.

Tovább...
Lezárult a tavaszi találkozók sora Sárváron

Lezárult a tavaszi találkozók sora

2023.05.22

Az 5. számú választókerületben folytatódott a lakossági fórumok sora. A házigazda Németh Róbert, a körzet önkormányzati képviselője volt, aki röviden ismertette az elmúlt időszak eredményeit.

Tovább...
Sárvári óvodások gyakorolták a biztonságos közlekedést

Nagycsoportos óvodások gyakorolták a biztonságos közlekedést

2023.05.22

A „Biztonságosan az iskolába” rendezvénysorozat keretében a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet – az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásával – nagycsoportos óvodások számára szervez országos közlekedésbiztonsági programot. A rendezvénysorozat második állomása a Sárvári Tinódi Gimnázium tornacsarnoka volt.

Tovább...
Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

2023.05.22

A Sárvári Tinódi Gimnázium, a Sárvári Turisztikai Technikum és a Barabás György Műszaki Szakképző Iskola végzős diákjai május 5-én ballagtak, és bízunk abban, hogy sikerrel teljesítettek az írásbeli vizsgákon.

Tovább...
Sárvár is csatlakozott a Futókörök Napjához

Sárvár is csatlakozott a Futókörök Napjához

2023.05.13

Május 21-én megrendezésre kerül a „Futókörök Napja 2023” program, amelynek egyik helyszíne Sárvár. Az ország 25 különböző pontján lehet birtokba venni az Aktív Magyarországért felelős Államtitkárság támogatásával és a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) szakmai koordinálásával elkészült rekortán borítású futóköröket.

Tovább...
Lakossági fórum Sárváron a Petőfi utcában

Lakossági fórum

2023.05.13

Az elmúlt év munkájának értékelése, valamint a 2023. évi feladatok, elképzelések bemutatása céljából lakossági fórumot tartanak kedden a Petőfi utcában.

Tovább...

Kiemelt híreink

Millió lépés az iskoládért

2023.04.10

Millió lépés az iskoládért
Bővebben...

2023-as hulladéknaptárak Sárvár

2023.01.05

2023-as hulladéknaptárak Sárvár
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »