Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

2023.05.13

Ünnepi képviselő-testületi ülésen erősítette meg testvérvárosi kapcsolatait Sárvár, abból az alkalomból, hogy Sonntagberggel 50 éves, Szinérváraljával 25 éves, Uherské Hradištěvel 10 éves a kapcsolat. A testvértelepülések delegációi április 28. és május 1-je között négy napot töltöttek városunkban.

Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

Az ünnepi testületi ülést a látogatás második napján, a Nádasdy-vár dísztermében tartották meg. Kondora István, Sárvár polgármestere köszöntötte a három testvérváros képviselőit, majd a vendégek is üdvözölték a találkozót, és sor került az ajándékok átadására.

- Az a meggyőződésem, hogy ezek a testvérvárosi kapcsolatok a magyar diplomáciának a részei. Nem a magasdiplomácia, hanem a városdiplomácia szintjén. Az elmúlt évtizedekben elég alaposan megismertük egymást, örömmel konstatáljuk, hogy mindenki előre tudott menni, szépíteni, jobbítani tudta a városát, olyan beruházásokat tudott végrehajtani, amelyek az ott élő emberek mindennapjait segítették – fogalmazott Kondora István.

Egy dísztárgy közös aláírásával erősítették meg Kondora István, Sárvár polgármestere, Gabriela Tulbure, Szinérváralja, Thomas Raidl, Sonntagberg és Stanislav Blaha, Uherské Hradiště polgármestere a testvértelepülési kapcsolataikat. Az emléktárgyat T. Takács Tibor szombathelyi festőművész készítette.

Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

Az ünnepi ülésen részt vettek Sárvár korábbi városvezetői: Szabó Imre, Kiss Sándor és Dr. Dénes Tibor is, valamint Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterek, dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző, a képviselő-testület tagjai, az önkormányzati hivatal vezetői.

Az ünnepi műsorban a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola Színkottás Csengettyűsök nevű formációja és Vajda András, a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola tanára működött közre. Az ünnepi ülés moderátora Monostori Patrik volt.

Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

A polgármesterek megerősítették, hogy településeik életében fontos a testvérvárosi kapcsolat ápolása, amely kulturális, civil, idegenforgalmi területen is hozott már eredményeket, de a legfontosabb, hogy barátságok, erős közösségek alakultak ki az elmúlt években, évtizedekben.

- A két város közötti kapcsolat nagyon fontos, amelyet Szinérváralja nagyon megbecsül. A köztünk lévő természetes különbségek ellenére sikerült az elmúlt 25 évben egy nagyon jó barátságot kialakítani, és iskoláink között is sikerült kapcsolatot teremteni – hangoztatta Gabriela Tulbure, Szinérváralja polgármestere.

Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

- Az olyan mozgalmas időkben, mint amiket manapság élünk, különösen fontos ápolni az ilyen partneri kapcsolatokat. A miénk már 50 éves, ami egy hosszú időszak. Itt vannak azok a személyek is, akik annak idején ezt létrehozták. Reméljük, hogy a partnerség folytatódik és a későbbiekben is gyümölcsöző lesz – mondta Thomas Raidl, Sonntagberg polgármestere.

Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

- Nekünk, politikusoknak az a feladatunk, hogy ajtókat nyissunk. A delegációk találkozásánál sokkal fontosabbnak tartom, hogy a lakosság közti együttműködés is létrejöjjön a sportesemények, kulturális események által, főleg a gyerekek tekintetében, ami Sárvár és a mi városunk között hál’ istennek nagyon jól működik, és egyre inkább fejlődik – emelte ki Uherské Hradiště polgármestere, Stanislav Blaha.

Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

Sárvár Város Önkormányzata a jubiláló testvérvárosi kapcsolatok alkalmából vendégül látta Sonntagberg, Szinérváralja és Uherské Hradiště települések delegációját. A küldöttségek négy tartalmas napot tölthettek el városunkban.

Április 29-én, a városi sportnaphoz kapcsolódóan, ellátogattak a Sárvár Arénába, ahol Polgár Endre, a Sárvári Sportfólió Kft. ügyvezetője körbevezette őket a multifunkcionális sportlétesítményben.

Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

A bejárás után megrendezésre került a négy testvérváros tekeversenye, melyet a házigazda, Sárvár csapata nyert meg. A sportprogram levezetéseként a küldöttségek a Hild parkban megtekintették a Tánc Világnapja alkalmából tartott gálaműsort.

 

Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

Április 30-án, vasárnap a delegációk ellátogattak Veszprémbe, Európa kulturális fővárosába.

A testvérvárosi találkozó május 1-én, hétfőn a Várparkban zárult, a küldöttségek részt vettek a májusfaállításon, és egy-egy feldíszített fával ők is gazdagították a májusfaligetet.

További híreink

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.07.20

A képviselők módosították a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló rendeletet, kezdeményezték a sárvári gyermekorvosi alapellátási körzetek átalakítását, hozzájárultak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő új beruházásához.

Tovább...

Telt házzal robogott be a Sörexpressz a Nádasdy-várba

2024.07.20

Pénteken este kezdetét vette a Sörexpressz és XXIV. Sávári Fúvószenei Várfesztivál a Nádasdy-vár Sárvárban. A Sárvári Koncertfúvószenekar rendezvényét Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg előbb a rendezvény színpadán, majd ingyenes sörcsapolással.

Tovább...

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!