Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Dr. Máhr Tivadar, Kondora István és Vinter István a Fekete-híd és Madách utcák sarkán
Dr. Máhr Tivadar, Kondora István és Vinter István a Fekete-híd és Madách utcák sarkán

Az önkormányzat út-, járda- és csapadékvíz-elvezető rendszer felújítási programjának újabb munkafolyamatait Kondora István polgármester, Dr. Máhr Tivadar alpolgármester, Vinter István és Varga Jenő önkormányzati képviselők is megtekintették a helyszínen. Értékelték az eddig megvalósult beavatkozásokat, és egyeztettek a további teendőkről.

Vinter István, a Fekete-híd utca képviselője kiemelte, többféle probléma kerül most megoldásra az utcában.

- Jelentős költséggel megemeljük a csatornafedeleket, hogy szintbe legyenek az úttal. A rácsatlakozó utaknál megoldjuk a problémákat, ahogy itt a Madách – Fekete-híd sarkánál is.

Volt még egy tavaly elkezdett beruházásunk: a Thermál Panzió környékén mély árkok vannak, amikben mindig állt a víz. Tavaly átfúrtuk a vízzáró réteget, és azóta teszteltük, mindig elszikkad az esővíz, úgyhogy valószínűleg feltölthetjük ezeket az árkokat mosott kaviccsal. Az idei beruházások közé tartozik az is, hogy szeretnénk egy kicsit rendezettebbé tenni a környezetet, ezért elkezdjük az árkokat tisztítani. A játszótértől indulunk a Rákóczi utca irányába – ismertette a Fekete-híd utcát érintő feladatokat Vinter István.

Varga Jenő, a Madách utcai lakosok önkormányzati képviselője elmondta, hogy az útcsatlakozás felújításával biztonságosabbá válik a közlekedés. A képviselő szólt az egy héttel korábban megvalósult hegyközségi aszfaltozásról is, ott az Iskola utca egy szakasza kapott új útburkolatot.

- Itt nagyon jól elvégezték a munkát, apró kiigazítás még van, és akkor ennél a kanyarnál végre nem lesz kavicsfelverődés. Nagyon szép lesz a környék, nem beszélve arról, hogy biztonságosabb is sokkal. Sajnos, itt is történt már sok baleset, reméljük, hogy ezzel ki tudjuk védeni.

A Hegyközségben komoly probléma volt az úttal, az eső mindig lehordott egy csomó zúzalékot. Most sikerült végre az önkormányzattal közösen egy aszfaltozott réteget rátenni. Ezzel ez a kérés is megoldódott, reméljük, hogy ami víz lefolyik ezután, az már nem fog lemosni semmit – ismertette Varga Jenő.

Dr. Máhr Tivadar és Varga Jenő a Madách utcában egyeztetett a további teendőkről
Dr. Máhr Tivadar és Varga Jenő a Madách utcában egyeztetett a további teendőkről

Kondora István polgármester az egyeztetésen bejelentette, hogy az önkormányzat a következő ciklusban meg szeretné kezdeni a nagy forgalomnak kitett Fekete-híd utca teljeskörű felújítását.

- A Fekete-híd utca elég hosszú út Sárváron. Most a legalapvetőbb hibákat megoldjuk, de az igazi álmunk az, hogy a következő ciklusban egy jelentősebb pályázati forrást igénybe véve egy lépésben megoldjuk a Fekete-híd utca felújítását, esetleg – ha kisebb összeghez jutunk vagy saját erővel kell beavatkoznunk – részekre bontva megpróbáljuk ezt a felújítást elvégezni. Ez eléggé terhelt út az átmenő forgalom miatt is, tehát nagyon fontos lenne, hogy a városnak az egyik fő ütőerét jó állapotban tudjuk – tájékoztatott a tervekről a polgármester.

Vinter István hozzátette, megvizsgálják a gyalogátkelőhely-telepítés lehetőségét is, hiszen több lakos is jelezte, hogy nehéz átkelni a forgalmas úttesten. A képviselő reményei szerint a nagy felújítás során ezt is orvosolni tudják, és növelik a biztonságot.

További híreink

Már június 23-án, vasárnap lesz szúnyoggyérítés Sárváron!

2024.06.21

Sárvár Város Önkormányzata a hozzá érkezett lakossági jelzések alapján nem vár a katasztrófavédelem által szervezett szúnyoggyérítés idejéig, hanem saját forrásból finanszírozva megrendelte a földi, kémiai gyérítést.

Tovább...

Átadták a megbízóleveleket a megválasztott önkormányzati képviselőknek

2024.06.21

Június 20-án délután átadta a megbízóleveleket a június 9-én megválasztott önkormányzati képviselőknek dr. Komáromi László, a Helyi Választási Bizottság elnöke, dr. Szijártó Valéria, a Helyi Választási Iroda vezetője, Erdős Katalin, a Helyi Választási Iroda helyettes vezetője a Városházán.

Tovább...

Június 28-án szúnyoggyérítés lesz Sárváron

2024.06.20

2024. június 28-án szúnyoggyérítés lesz Sárvár város területén. A földi kémiai védekezés a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2024. június 29-30.

Tovább...

Három kompenzációs listás képviselő lesz Sárváron

2024.06.18

A Sárvári Helyi Választási Bizottság a június 9-i helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásával kapcsolatban megállapította a kompenzációs listás választás eredményét az egyéni választókerületi választás eredményéről kiállított jogerős jegyzőkönyvek alapján.

Tovább...

Lomtalanítási tájékoztató 2024

2024.06.12

Az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy az idei évben is valamennyi - vegyes hulladékgyűjtésre kötelezett és bevont - lakossági ügyfele részére biztosítja a lomhulladék összegyűjtését és elszállítását.

Tovább...

Heten újráztak, egy új képviselő Sárváron!

2024.06.10

Június 9-én rendben lezajlott településünkön a helyi önkormányzati választás. Nyolc egyéni mandátum sorsáról dönthettek a választópolgárok, heten újráztak, egy új képviselő kerül be a testületbe.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!