Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Filmzenék a vonósok koncertjén

2023.06.19

Május 20-án két telt házas előadást is tartottak a ZeneHázában a Sárvári Vonósok. Az idei tavaszi hangversenyükre – a korábbi nagy sikerre való tekintettel – ismét filmzenékkel készültek.

Csikós-Kovács Éva vezetésével adtak műsort a vonósok

A Rocky III. című film betétdalával kezdődött az idei tavaszi koncert a ZeneHázában. A Sárvári Vonósok színes összeállítással készültek közönségüknek, az indiános, háborús filmektől kezdve, a romantikus filmen át, a mesék világába is elkalauzolták a hallgatóságot.

Örömjátékukat egy-egy produkciónál énekszó egészítette ki. A humorral fűszerezett könnyed tavaszi koncert mottója Theodore Rooseveltől származott, és így szólt: „Tedd, amit tudsz, ott, ahol vagy, azzal, amid van, és a többivel ne törődj!”

Filmzenéket játszottak a zenekar tagjai

A Sárvári Vonósok egymás után két telt házas előadást is tartottak, 16 és 19 órai kezdettel. A koncert iránt olyan nagy érdeklődés mutatkozott, hogy az előzetes regisztráció során mindössze két nap alatt elkeltek a helyek.

- Nagyon-nagyon meglepődtünk, és jó érzéssel töltött el minket, hogy van igény erre a koncertre, és ennyire szeretnek minket az emberek, úgyhogy ez mindig egy új lendületet ad nekünk – fogalmazott Csikós-Kovács Éva művészeti vezető, aki hamarosan anyai örömök elé néz. Elárulta, hogy a zenekar vezetését egy kis időre átadja Rabi Juliannának.

Énekszóval csendült fel egy-egy dal a koncerten

A közönség ezúttal is vastapssal köszönte meg a vonósoknak, hogy elvarázsolták őket távoli vidékekre, izgalmas kalandok, mesebeli élmények világába.

További híreink

Áramszünet lesz a Kinizsi utcai rendelőkben

2024.05.29

Ezúton értesítjük Tisztelt Betegeinket, hogy 2024. június 4-én kedden 8-16 óráig a Sárvár, Kinizsi utca 13. szám alatti háziorvosi rendelőket is érinti az utcában meghirdetett áramszünet.

Tovább...

Közlekedési és hasznos információk - Korda György és Balázs Klári koncert

2024.05.29

A sárvári nyárköszöntő rendezvény 2024. május 31-én 19:30-kor Thomax koncertjével kezdődik a Posta téren. 21 órakor lép fel Korda György és Balázs Klári, 22 - 24 óráig Pixa zenél.
A rendezvény helyszínén büfé, mobil wc-k üzemelnek a rendezvény ideje alatt. A rendezvényre a belépés ingyenes!

Tovább...

Közel két milliárdos high-tech fejlesztést adtak át a Ságában

2024.05.23

Csaknem kétmilliárd forint értékben adtak át új, robotizált gépeket a Sága Foods Zrt. sárvári üzemében. A beruházás a Nemzetgazdasági Minisztérium Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Programjának köszönhetően valósulhatott meg. Ez a fejlesztés előszobája annak a nagyberuházásnak, amelynek keretében megépül városunkban az új Sága-üzem.

Tovább...

Tovább javul a Kertváros csapadékvíz-elvezetése

2024.05.22

A Kertváros csapadékvíz-elvezetésének javítása is része az „Élhető Sárvár” elnevezésű projektnek, amelyben több fontos beruházás valósulhatott meg az elmúlt időszakban Sárváron. A Kertváros esetében a lakosságot is bekapcsolták a projektbe, és egy szemléletformáló akció keretében esővízgyűjtő hordókat kaphattak a beruházással érintett utcák lakói.

Tovább...

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!