Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Programok

Múzeumok éjszakája és Szent Iván éj Sárváron

Nádasdy-vár

2024. június 22. szombat
10:00-23:00

Családi programok, éjszakai múzeumi nyitvatartás, látványkonyha és főzőverseny, játékok, helikopter szimulátor, koncert, táncszínház, tűzzsonglőrök bemutatója várja a várba érkezőket. Tűzijáték pedig a Csónakázó-tónál.

Múzeumok éjszakája és Szent Iván éj Sárváron

Korán kezdünk és sokáig fent leszünk. Igazi családi programmal készülünk, minden korosztály számára kínálunk élményszerzési lehetőséget. Ráadásul egy soha nem volt főzőversenyen a sárvári Tendli ikrek

eldöntik, vajon melyikük a jobb a főzés tudományában.

Gyerekjátékok a bástya tövében, helikopterszimulátor várja többek közt a gyerekeket, de gyerekvetélkedővel is készülnek a Nádasdy Ferenc Bandérium tagjai.

A sok játék mellett a Katáng együttes koncertre is várja a gyerekeket. Este pedig a felnőtteknek ad nagykoncertet a Kerozin, egyszóval Kismalac, kismalac, engedj be.

A nyár leghosszabb éjszakáján a KósArt Táncszínház megidézi nekünk a lidérceket, a táltosok világát, mesélnek Hunorról és a csodaszarvasról. Mielőtt elindulunk a Csónakázó-tóhoz a tűzijátékhoz, hagyományaink szerint a tűz zsonglőrjei kápráztatják el a közönséget. A tűzijáték előtt a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület tagjainak a közreműködésével meggyújtjuk a máglyát.

A múzeum 22 óráig tart nyitva, két tárlatvezetés során pedig megmutatjuk a múzeum legizgalmasabb tárgyait. Nem mindig a legszebbeket, sőt néhányukról egyenes azt gondoljuk, hogy borzasztóak. Ez bennük a szép!

Töltsük együtt a leghosszabb napot és a legrövidebb éjszakát.

Értesüljön elsőként városunk híreiről!