Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Ülésezett a sárvári testület - Újabb sikeres fejlesztési pályázat

2022.03.27

A csütörtöki testületi ülésen a Karitász és a Kolping szervezetek beszámolóit, az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok üzleti terveit fogadták el. Döntöttek a településrendezési eszközök módosításáról és egy újabb útfejlesztési pályázatról is.

Ülésezett a sárvári testület - Újabb sikeres fejlesztési pályázat

A testületi ülésen jelentették be, hogy az „Élhető Sárvár - Komplex településfejlesztés Sárváron” című projekt 600 millió forintos pályázati támogatásban részesült a TOP Plusz program keretében. A pályázat keretében a Kertváros nyugati és délnyugati részének csapadékvizeit elvezető zsilip és szivattyú-telep kerül megépítésre az Újmajori-árok területén. A fejlesztés ezen túlmenően az Ungvár utca csapadékvíz elvezetésének rendezését, a részben felújításra váró nyílt vízelvezető árkok megújítását is magába foglalja. A Dévai Bíró Mátyás utcában a meglévő játszótér megújulhat új eszközökkel. Az Alkotmány utcában, a Nádasdy iskola melletti önkormányzati ingatlanon 45 férőhelyes ingyenes parkoló létesülhet. A Dózsa György utcában a volt kispiac területén 142 gépjármű elhelyezésére szolgáló, a város fő közlekedési útját tehermentesítő, ingyenesen használható parkoló épülhet.

Sárvár város településrendezési eszközeinek módosítása végső szakaszába lépett, a testület döntése értelmében ugyanis a szakmai véleményezés és majd az elfogadás következik. Ez a döntés érinti többek között a rábasömjéni és az Ungvár utcai önkormányzati ingatlanokat, a Sága Foods Zrt. 84-es út mellett épülő új üzemének területét, az Ikervári út mellett építendő kerékpárút területét.

Ülésezett a sárvári testület - Újabb sikeres fejlesztési pályázat

Támogató nyilatkozat kiadásáról is döntött a testület, amelynek birtokában kérelmezhetik a volt cukorgyári terület tulajdonosai, hogy rozsdaövezeti akcióterület besorolást kapjon az egykori gazdasági terült. A kezdeményezés az önkormányzat fejlesztési elképzeléseihez is illeszkedik, és Sárvár Város Önkormányzatának 5 éves gazdasági ciklusprogramja szintén tartalmazza a volt cukorgyár területének revitalizációját.

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász két szenvedélybetegeket illetve pszichiátria betegeket gondozó intézményével is ellátási szerződése van a sárvári önkormányzatnak, így szakmai beszámolót nyújtottak be a 2021. évükről. A 2021. évben 6 sárvári lakos vette igénybe a Szent Jakab Szociális Központ Pszichiátriai-és Szenvedélybetegek Közösségi Gondozója nyújtotta szolgáltatásokat, a Levendula – Ház Pszichiátriai betegek Nappali Ellátója nyújtotta szolgáltatásokat pedig 2021. évben 9 sárvári lakos vette igénybe.

A Kolping Támogató Szolgálat Sárvár a fogyatékossággal élő emberek támogatása céljából jött létre 2005-ben, ellátási szerződése alapján ez a szolgálat is évente beszámol a sárvári önkormányzatnak a munkájáról. Több mint 30 fő éllátásáról gondoskodtak 2021-ben.

Ülésezett a sárvári testület - Újabb sikeres fejlesztési pályázat

Az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok közül – a Városgondnokság, a Sárvári Média és a Sárvári Sportfólió – üzleti tervét tárgyalta a testület, amelyeket az előterjesztéssel egyező tartalommal fogadott el. A gazdasági társaságok az idei évben is megfelelő színvonalon, stabilan tudják ellátni feladataikat, a megszokott színvonalon nyújtják szolgáltatásaikat.

Széchenyi Terv Plusz keretében pályázati felhívás jelent meg a „Belterületi utak fejlesztése” címmel, a sárvári önkormányzat a Vas Megyei Önkormányzati Hivatallal együttműködve, konzorciumi formában kíván pályázatot benyújtani és megvalósítani. A pályázat nyertessége esetén megtörténik a Berzsenyi Dániel utca felújítása teljes hosszában, és a kétoldali járda is megújul, megvalósulhat továbbá a Várkerület utca útburkolatának és járdájának a Kossuth tér és Tizenháromváros utca közötti szakaszának a felújítása.

További híreink

Június 28-án szúnyoggyérítés lesz Sárváron

2024.06.20

2024. június 28-án szúnyoggyérítés lesz Sárvár város területén. A földi kémiai védekezés a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2024. június 29-30.

Tovább...

Három kompenzációs listás képviselő lesz Sárváron

2024.06.18

A Sárvári Helyi Választási Bizottság a június 9-i helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásával kapcsolatban megállapította a kompenzációs listás választás eredményét az egyéni választókerületi választás eredményéről kiállított jogerős jegyzőkönyvek alapján.

Tovább...

Lomtalanítási tájékoztató 2024

2024.06.12

Az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy az idei évben is valamennyi - vegyes hulladékgyűjtésre kötelezett és bevont - lakossági ügyfele részére biztosítja a lomhulladék összegyűjtését és elszállítását.

Tovább...

Heten újráztak, egy új képviselő Sárváron!

2024.06.10

Június 9-én rendben lezajlott településünkön a helyi önkormányzati választás. Nyolc egyéni mandátum sorsáról dönthettek a választópolgárok, heten újráztak, egy új képviselő kerül be a testületbe.

Tovább...

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár polgármestere

2024.06.10

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár város polgármestere. 61,56 százalékkal nyert Kondora István, a Fidesz-KDNP jelöltje a helyi önkormányzati választáson.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok II.

2024.06.09

Magas részvétel mellett, rendben zajlik az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás Sárváron. A voksolás 19 óráig tart, 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le szavazatát.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!