Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Telt házzal robogott be a Sörexpressz a Nádasdy-várba

2024.07.20

Pénteken este kezdetét vette a Sörexpressz és XXIV. Sávári Fúvószenei Várfesztivál a Nádasdy-vár Sárvárban. A Sárvári Koncertfúvószenekar rendezvényét Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg előbb a rendezvény színpadán, majd ingyenes sörcsapolással.

Telt házzal robogott be a Sörexpressz a Nádasdy-várba

Az est fellépője az idén fennállásának 50. évfordulóját ünneplő EDDA Művek volt, majd Dj Dominique Fergeteg Partyja mozgatta meg a telt házas tömeget. Az éjszakát DJ Sheperd zárta.

Jubileumi EDDA koncert a Sörexpresszen

Szombaton délelőtt a Sárvári Fúvószenekari Versennyel folytatódott a program, ahol Szombathely Város Koncert Fúvószenekara és a Parasznyáról érkezett Pitypalatty Ifjúsági Fúvószenekar mérettette meg magát két különböző kategóriában.

2024-ben IX. alkalommal szervezték meg a sárvári versenyt. A zsűri elnöke Szabó Ferenc, Hidas Frigyes- és Nívódíjas karmester, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke, volt. A zsűri tagjai volt Bekker Gyula Magyar Ezüst Érdemrenddel kitüntetett, Hidas Frigyes-díjas karmester, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnökségi tagja. A sárvári zsűritag Szélesi Attila, a Sárvári Fúvószenei Várfesztivál és Fúvószenekari Verseny művészeti vezetője, a Sárvári Koncertfúvószenekar karmestere volt.

Szombathely Város Koncert Fúvószenekara is versenyzett

Szombat délután a két versenyző zenekar a Sárvári Koncertfúvószenekarral kiegészülve vonult be a Nádasdy – várba, ahol közös produkciójukat követően Kondora István polgármester nyitotta meg a fúvós show-t. Majd sor került az eredményhirdetésre, Szombathely Város Koncert Fúvószenekara C (felső) kategóriában 92 ponttal 1. helyezett lett, karmestere Tóth Máté. A Pitypalatty Ifjúsági Fúvószenekar B (közép) kategóriában 95 ponttal 1. helyezett lett, karmestere Medve Anita. 

A Pitypalatty Ifjúsági Fúvószenekar képviseletében Medva Anita vette át az oklevelet

Az eredményhirdetést követő a három fúvós zenekar kiegészülve a Kanona Band-del adott show műsort.

21 óra után a könnyűzenéjé lett a főszerep, a telt házas Sörexpresszen fellépett a Delta zenekar és a fiestás Csordás Tibi, a programot retro party zárta.

A kétnapos rendezvényt folkbazár egészítette ki, és hazai valamint nemzetközi sörkülönlegességeket kóstolhatott a közönség. 

További híreink

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.07.20

A képviselők módosították a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló rendeletet, kezdeményezték a sárvári gyermekorvosi alapellátási körzetek átalakítását, hozzájárultak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő új beruházásához.

Tovább...

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...

Újabb szúnyoggyérítés lesz csütörtökön Sárváron

2024.07.03

A katasztrófavédelem múlt héten végzett földi, kémiai szúnyoggyérítést Sárváron. Ez csak csökkentette a vérszívók számát, de az elmúlt hetek csapadékos időjárása, a Rába áradása miatt a számuk továbbra is magas. Sárvár Város Önkormányzata a hozzá érkezett lakossági jelzések alapján úgy döntött, hogy a katasztrófavédelem által szervezett szúnyoggyérítés mellett saját forrásból is szervez irtást.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!