Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

A születést ünnepelték két napon át Sárváron

2021.06.14

A Születés Ünnepe rendezvénysorozat keretében ismét elültették a Születés fáját az arborétumban. A Sárvári Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya az idén két faültetést is szervezett, miután tavaly - a világjárvány miatt - elmaradt a 2019-ben született gyermekek ünnepsége.

A születést ünnepelték két napon át Sárváron

A 2019-ben született gyermekek számára június 7-én, hétfőn, a 2020-ban születettek számára június 11-én, pénteken tartották a faültetést. A családokat Kondora István polgármester és Dr. Wächter Walter megyei tisztifőorvos köszöntötte.

A polgármester kiemelte, az önkormányzat minden korosztályra figyel. A sárvári intézmények szép állapotban vannak, és hamarosan a bölcsőde bővítése is befejeződik, ahol minden gyermek számára lesz hely.

A születést ünnepelték két napon át Sárváron

 - Különleges volt számomra a mai születés fája ünnep, hiszen Bíborka unokámat tarthattam a karomon. Alig egy évvel ezelőtt örömmel számoltam be Bíborka születéséről, most pedig a kicsi almácskáját akaszthattuk fel a születés fájára nővérével, Szofival – nyilatkozta a pénteki ünnepség után Kondora István.

A születést ünnepelték két napon át Sárváron

A 2019-ben született gyermekek számára egy szeldeltlevelű bükk került elültetésre az apukák közreműködésével. A fára 114 gyermek: 65 fiú és 49 lány neve került fel.

- Az ünnepség nekem nagyon tetszett, én már nagyon régóta vártam – mondta Nagy-Takács Ágnes, aki első gyermekével, Boldizsárral vett részt a faültetésen. – Mi már nagyon régóta készültünk, hogy őt befogadjuk a családba, ő az első, és minden szerelem az övé – mondta a boldog édesanya.

A születést ünnepelték két napon át Sárváron

A 2020-ban született gyermekek fája a madárberkenye lett, erre 119 gyermek: 55 lány és 54 fiú alma, illetve körte alakú szimbóluma került fel. Két ikerpár is részt vett a rendezvényen, Németh Zsuzsanna két gyermekével, Bercel Mórral és Bertold Örssel érkezett az ünnepségre.

- Csodálatos dolog, meglepetésként ért minket, van velük dolog bőven, de leírhatatlan az öröm – mondta az ikres anyuka.

A születést ünnepelték két napon át Sárváron

Azok a családok, akik nem tudtak részt venni az idei faültetéseken, az arborétum portáján még egy hónapig átvehetik a gyermekük nevével ellátott jelképeket, és felakaszthatják a Születés fájára.

További híreink

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...

Újabb szúnyoggyérítés lesz csütörtökön Sárváron

2024.07.03

A katasztrófavédelem múlt héten végzett földi, kémiai szúnyoggyérítést Sárváron. Ez csak csökkentette a vérszívók számát, de az elmúlt hetek csapadékos időjárása, a Rába áradása miatt a számuk továbbra is magas. Sárvár Város Önkormányzata a hozzá érkezett lakossági jelzések alapján úgy döntött, hogy a katasztrófavédelem által szervezett szúnyoggyérítés mellett saját forrásból is szervez irtást.

Tovább...

Bővül a térfigyelő kamerák száma

2024.06.30

Sárvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete június 27-én tartotta soron következő ülését a Városháza nagytermében. Bővül a térfigyelő kamerák száma, továbbra is támogatja a civil szervezeteket az önkormányzat.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!