Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Két sárvári óvoda kapta a városi bál adományát

2023.06.11

Ismét jótékony célt szolgált a Sárvári Városi Bál. A rendezvényen több mint 1 millió forint bevétel gyűlt össze a bálozók, a támogatók és a tombolatárgyak felajánlói jóvoltából, amelyből idén a Bocskai és a Szatmár utcai óvodák kaptak eszközöket, játékokat.

Mórocz Zsolt, Biró Ágnes, Savanyú Gábor, Darázsné Horváth Kornélia és Kondora István az egyik foglalkoztató eszközzel

Az adományokat Savanyú Gábor és Mórocz Zsolt, a városi bál szervezői Kondora István polgármester és Darázsné Horváth Kornélia óvodavezető társaságában adták át a gyerekeknek, óvónőknek.

- Ez most már a tizenötödik városi bál volt, amely – mint minden évben – a jótékonyságról is szólt. Elmondhatom, hogy szerencsére telt ház volt a januári rendezvényen, ez több mint 150 főt jelentett –fogalmazott Savanyú Gábor, kiemelve, hogy több mint 1 millió forintot sikerült összegyűjteniük, amelyből sárvári gyermekintézményeket támogattak.

- Választásunk a Vármelléki Óvodára esett, azon belül is két tagintézményre, a Szatmár és a Bocskai utcai telephelyekre. Szabad kezet adtunk az intézményvezetőknek, ők határozták meg, hogy miket szeretnének ebből az összegből vásárolni – tette hozzá.

A Szatmár utcai oviban a homokozó újult meg

A szervezők kül- és beltéri játékokat, eszközöket – így például homokozót, focikaput, mozgásfejlesztő játékokat; ceruzákat, temperákat és hangszórókat – osztottak ki az óvodák között.

- Nagyon szeretnénk megköszönni a bál szervezőinek, illetve a résztvevőknek, hogy a tombolavásárlással hozzájárultak ahhoz, hogy óvodánk két feladatellátási helye, a Bocskai utcai telephely és a Szatmár utcai ovi részünk új eszközökkel bővüljön – mondta az átadáskor Darázsné Horváth Kornélia.

A gyerekek is segítettek a focikapu összeszerelésében

Kondora István kiemelte, a báli hagyományt a jövőben is folytatni kell.

- Szerintem ez egy nagyon nemes gesztus, egy nagyon szép adományozás. Külön öröm számomra, hogy a gyermekek ezeknek az adományozásoknak a haszonélvezői, úgyhogy én támogatom továbbra is, hogy aki a sárvári városi bálban megjelenik, az egyúttal egy karitatív jellegű támogatást is ad az intézményeinknek – fogalmazott.

További híreink

Június 28-án szúnyoggyérítés lesz Sárváron

2024.06.20

2024. június 28-án szúnyoggyérítés lesz Sárvár város területén. A földi kémiai védekezés a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2024. június 29-30.

Tovább...

Három kompenzációs listás képviselő lesz Sárváron

2024.06.18

A Sárvári Helyi Választási Bizottság a június 9-i helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásával kapcsolatban megállapította a kompenzációs listás választás eredményét az egyéni választókerületi választás eredményéről kiállított jogerős jegyzőkönyvek alapján.

Tovább...

Lomtalanítási tájékoztató 2024

2024.06.12

Az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy az idei évben is valamennyi - vegyes hulladékgyűjtésre kötelezett és bevont - lakossági ügyfele részére biztosítja a lomhulladék összegyűjtését és elszállítását.

Tovább...

Heten újráztak, egy új képviselő Sárváron!

2024.06.10

Június 9-én rendben lezajlott településünkön a helyi önkormányzati választás. Nyolc egyéni mandátum sorsáról dönthettek a választópolgárok, heten újráztak, egy új képviselő kerül be a testületbe.

Tovább...

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár polgármestere

2024.06.10

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár város polgármestere. 61,56 százalékkal nyert Kondora István, a Fidesz-KDNP jelöltje a helyi önkormányzati választáson.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok II.

2024.06.09

Magas részvétel mellett, rendben zajlik az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás Sárváron. A voksolás 19 óráig tart, 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le szavazatát.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!